Serietips för dig som älskar The Crown

30 nov, 2022 
AvEmma Castman
Kollat klart på den senaste säsongen av The Crown och vill fylla tomrummet i väntan på nya avsnitt? Då ska du definitivt läsa vidare! Här är sju tips på serier inom samma genre.
Annons

Sedan The Crown hade premiär 2016 har succén varit ett faktum. Med spänning följer tittare runt om i världen det brittiska kungahusets händelserika liv och tar del av historierna som formade drottning Elizabeth II:s tid på tronen.

I väntan på att nästa säsong ska ha premiär har vi samlat ihop en lista med liknande titlar som definitivt är sevärda. Vem vet, kanske hittar du en ny spännande favorit?

nöje
Det är sant och falskt i säsong 5 av The Crown

Serier som liknar The Crown

The Empress (2022-)

Handling: Historiskt drama om Elisabeth som förälskar sig i kejsare Frans och mot alla odds blir hans hustru. Med tiden upptäcker hon dock att hovet i Wien är en värld full av intriger och spänningar.

Går att streama på: Netflix

Succession (2018-)

Handling: Dramaserie där handlingen kretsar kring en rik mediemogul och hans fyra barn som får uppleva invecklade intriger och tvister när det är dags för pappans pension.

Går att streama på: HBO Max

Downton Abbey (2010-2015)

Handling: Romantisk dramaserie som utspelar sig på det fiktiva godset Downton Abbey i engelska North Riding of Yorkshire och handlar om familjen Crawley och dess tjänstefolk i början av 1900-talet.

Annons

Går att streama på: Netflix, HBO Max, Amazon Prime, C More, Tele2 Play

The Great (2020-)

Handling: Dramakomedi som är löst baserad på Katarina den storas uppgång – från okänd till den längst sittande regenten i Rysslands historia.

Går att streama på: HBO Max, Viaplay

Revenge (2011-2015)

Handling: Mystisk dramaserie om Emily Thorne som återvänder till sitt gamla hem för att ställa saker och ting till rätta genom hämnd.

Går att streama på: Disney+

Vanity Fair (2018)

Handling: Dramakomedi som utspelar sig i det tidiga 1800-talets England. Handlar om Becky Sharp som kommer från enkla förhållanden och drömmer om något betydligt större.

Går att streama på: C More

Outlander (2014-)

Handling: Romantiskt drama där handlingen kretsar kring en tidsresande kvinna och hennes två stora kärlekar. Serien bygger på Diana Gabaldons populära fantasyböcker.

Går att streama på: Netflix, HBO Max, Viaplay

Foto: Netflix

Annons
Innehåller annonslänkar