Ikoniska Diana-looks som återskapades perfekt i The Crown säsong 5

Diana-looks i The Crown säsong 5

Kostymörerna i The Crown slutar aldrig att imponera. Här är exempel på looks från säsong 5 – som nästan är identiska med originalen.
21 november, 2022
VIDEO: 7 scener i The Crown – så bra stämmer de med Dianas verklighet
1:57

Efter reklamen: VIDEO: 7 scener i The Crown – så bra stämmer de med Dianas verklighet

(1:57)

Slå på ljud

The Crown säsong 5 har äntligen landat på Netflix, och denna gång skildras dramat och skandalerna som skakade om det brittiska kungahuset på 1990-talet.

Imelda Staunton tar över efter Oliva Coleman som drottning Elizabeth II, Jonathan Pryce är nya prins Philip, Lesley Manville intar rollen som prinsessan Margaret, Olivia Williams spelar Camilla Parker Bowles – och Elizabeth Debicki gestaltar ingen mindre är prinsessan Diana.

Elizabeth Debicki hyllas för sin insats som Diana

Elizabeth Debicki har hyllats stort för sin prestation som prinsessan Diana. Många menar nämligen att hon lyckats kanalisera själva essensen av Diana på ett imponerande sett – från hennes manér till hennes känslomässiga svårigheter och kärleken hon känner för William och Harry. Något som troligtvis inte hade inte varit möjligt utan The Crowns kostymavdelning, som säsongen till ära återskapade några av prinsessans mest ikoniska outfits.

Här visar vi upp några av de looks som avbildades i serien och jämför med kläderna som Diana bar i verkligheten. Ser du någon skillnad?

De spelar prins William och Kate Middleton i The crown

Looksen i The Crown säsong 5 vs de verkliga kläderna

Hämndklänningen

Vi börjar med den mest ikoniska looken av dem alla – Dianas ”revenge dress”. Klänningen bars på Serpentine Gallery 1994, och The Crown-teamet valde att gå all in och replikera både formen på klänningen och smyckena.

Blommig klänning

I inledningen av säsong 5 syns Diana i en blommig klänning när hon förbereder sig för att åka på en "andra smekmånad" med Charles. I verkligheten bar hon en liknande look under ett besök till Nigeria 1990.

Svart kavaj

Från håret och sminket till kläderna. Ja, kostymavdelningen återskapande Dianas look i Martin Bashir-intervjun i detalj.

Det är sant (och falskt) om drottning Elizabeths liv i The Crown

Leopardmönstrad baddräkt

I en av scenerna i säsong 5 syns Diana i en leopardmönstrad baddräkt – en look som är inspirerad av vad Diana bar på en semesterresa till Necker Island 1990.

Lila kostym

I det tredje avsnittet träffar Diana Mohamed och Dodi Al-Fayed på en polomatch, iklädd den här lila kostymen. I verkligheten bar Diana en nästan identisk look när hon besökte USA 1997.

Blå blazer

Inför prins Williams första dag på Eton 1995 bar Diana en vacker blå blazer som återskapades i avsnitt 7 av The Crown.

Artikelinspiration: Buzzfeed

Foto: Netflix, TT

The Crown-skådespelarna och deras kungliga motparter