Svenska filmer och serier på Netflix

20 mar, 2023 
AvEmma Castman
Svenska filmer och serier på Netflix
Föredrar du svenska filmer och serier framför stora Hollywoodproduktioner? Då ska du definitivt läsa vidare. Här listar vi 25 sevärda titlar att streama på Netflix!
Annons
5 serier du inte får missa 2023
5 serier du inte får missa 2023

Svart krabba, Vinterviken och Lyckligare kan ingen vara är tre exempel på hyllade svenska filmer som finns tillgängliga på Netflix. Spana in listan nedan och ta del av ytterligare streamingtips!

Svenska filmer på Netflix

Svart krabba

Handling: Svensk actionfilm med bland annat Noomi Rapace i huvudrollen. Handlar om en soldat som ger sig ut på uppdrag med målet att stoppa ett storskaligt krig och rädda sin dotter. Uppgiften blir att föra en topphemlig last över ett fruset hav.

Dancing Queens

Handling: Dramakomedi med bland annat Molly Nutley i huvudrollen. Handlingen kretsar kring en dansare som får jobb som städare på en nedgången dragklubb och börjar drömma om att få delta i föreställningarna. Plötsligt får en koreograf upp ögonen för hennes talang – och drömmen blir kanske verklighet.

Vinterviken

Vinterviken

Handling: Romantiskt drama och en modern tolkning av Mats Wahls hyllade roman. Handlar om Elisabeth och John-John som bor i samma stad men lever helt skilda liv. Frågan är om passionerad förälskelse kan överbrygga klasskillnader och kulturella barriärer?

Annons

Ur spår

Handling: Komedifilm med bland annat Rakel Wärmländer. Handlingen kretsar kring det omaka syskonparet Daniel och Lisa som en dag bestämmer sig för att åka Vasaloppet. Deras förutsättningar är olika, men tillsammans hjälps de åt att införliva löftet.

Hypnotisören

Handling: Kriminaldrama med Mikael Persbrandt i en av huvudrollerna. Handlar om en tonårspojke som överlever en massaker men förlorar sina föräldrar och sin syster. I hopp om att förstå vad som har hänt anlitar polisen en hypnoterapeut.

Red Dot

Handling: Thriller med Nanna Blondell och Anastasios Soulis. Filmen utspelar sig under en skidresa och handlar om ett ungt par som väntar barn och försöker få äktenskapet på fötter igen. Allt blir dock inte som de tänkt dig när de plötsligt blir jagade av en hänsynslösa mördare.

Hundraettåringen som smet från notan och försvann

Handling: Komedifilm regisserad av Felix Herngren. Handlar om en excentrisk före detta spion och hans yngre kompanjon som ger sig av på en internationell jakt efter ett värdefullt läskrecept.

Annons

Dröm vidare

Handling: Dramafilm med bland annat Evin Ahmad i huvudrollen. Handlar om ett kompisgäng vars vänskap och drömmar sätts på prov när Mirja kommer ut efter att ha avtjänat ett fängelsestraff.

Lyckligare kan ingen vara

Handling: Romantisk komedi med bland annat Filip Berg och Adam Lundgren. Parallella historier för med tiden samman vitt skilda människor i Stockholm, och deras romantiska förbindelser får oanade konsekvenser.

Britt-Marie var här

Britt-Marie var här

Handling: Dramakomedi med Tuva Novotny och Pernilla August. Handlingen kretsar kring Britt-Marie som upptäcker att hennes man varit otrogen och bestämmer sig för att lämna honom efter 40 års äktenskap. Samtidigt flyttar hon till en annan stad och blir tränare för ett fotbollslag.

Annons

I rymden finns inga känslor

Handling: Dramakomedi om en tonåring med Aspbergers syndrom som försöker övervinna sina sociala svårigheter för att hitta en ny flickvän åt sin deprimerade bror. Med bland annat Bill Skarsgård och Cecilia von der Esch.

438 dagar

Handling: Actionthriller som skildrar fängslandet av journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson. Skådespelare är Gustaf Skarsgård och Matias Varela.

Solstorm

Handling: Deckare med bland annat Izabella Scorupco i huvudrollen. Handlar om den framgångsrika advokaten Rebecka som återvänder till sin hemstad och tar sig an ett fall som involverar en barndomsvän som står anklagad för att ha mördat sin egen bror.

Svenska serier på Netflix

Kalifat

Kalifat

Handling: Dramaserie som handlar om en mamma, en idealistisk tonåring och en ambitiös Säpo-agent som alla blir indragna i ett terrordåd som IS planerar mot Sverige. Med bland annat Gizem Erdogan.

Annons

Bonusfamiljen

Handling: Komediserie med bland annat Erik Johansson och Vera Vitali. Handlingen kretsar kring ett nyblivet par, deras ex och alla barn som så smidigt som möjligt försöker lösa bonusfamiljens komplicerade livspussel.

Young Royals

Handling: Romantisk dramaserie som utspelar sig på den prestigefyllda internatskolan Hillerska. Handlar om prins Wilhelm som ganska snabbt inser att det är svårare än väntat att följa sitt hjärta.

Kärlek och anarki

Handling: Dramakomedi med bland annat Ida Engvoll. Handlar om en gift konsult och en ung IT-tekniker som inleder en flörtig lek som utmanar samhällsnormerna – och får dem att se på sina liv med nya ögon.

Snabba cash

Handling: Intensivt actiondrama som bland annat kretsar kring en ambitiös affärskvinna, en charmig gängmedlem och en problemtyngd tonåring. Deras världar kolliderar nämligen i en desperat och smutsig jakt på pengar.

Clark

Handling: Kriminalkomedi baserad på den kontroversielle brottslingen Clark Olofssons egna (o)sanningar. Huvudrollen spelas av Bill Skarsgård.

Annons

Modus

Handling: Kriminaldrama där handlingen kretsar kring kriminalpsykologen Inger Johanne Vik som dras in i en utredning av en rad brutala våldsdåd – samtidigt som hennes autistiska dotter blir vittne till ett mord.

Young Wallander

Young Wallander

Handling: Krimserie med Adam Pålsson i rollen som den unge Wallander. Handlar om den nyblivne polisen Kurt Wallander som efter att han bevittnat ett bisarrt mord blir inkallad att delta i utredningen.

The Playlist

Handling: Dramaserie och fiktiv skildring av hur en svensk teknikentreprenör och hans samarbetspartner revolutionerade musikindustrin med hjälp av en laglig streamingplattform. Edvin Endre spelar en av huvudrollerna.

Annons

Störst av allt

Handling: Kriminaldrama med bland annat Hanna Ardéhn och Felix Sandman. Utspelar sig i en välbärgad Stockholmsförort och handlar om en skoltragedi som chockar alla. Plötsligt står nämligen en till synes välanpassad tonårstjej anklagad för mord.

Folk med ångest

Handling: Kriminalkomedi baserad på Fredrik Backmans roman med samma namn. Handlar om en bankrånare som håller besökarna på en lägenhetsvisning gisslan och sedan försvinner spårlöst.

Den osannolika mördaren

Handling: Kriminaldrama med Robert Gustafsson i huvudrollen. Handlar om mannen som påstod sig ha bevittnat mordet på Olof Palme, Stig Engström.

Foto: TT

5 snackisar från veckan som gått
5 snackisar från veckan som gått
Annons
Innehåller annonslänkar