Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

7 svek i romantiska komedier – som vi inte kan förlåta

06 apr, 2023 
AvPenellope Ness
Stora svek i romantiska komedier som vi inte kan förlåta
27 dresses, Bride wars och 10 things I hate about you är sanna klassiker, men en del handlingar och beslut som karaktärerna tar känns nästan oförlåtliga. Vi listar sveken som vi inte kan släppa – vilka minns du?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 filmer du måste se under 2023Brand logo
5 filmer du måste se under 2023

De bästa filmerna bjuder inte bara på skratt och kärlek, utan även situationer som prövar de allra starkaste relationerna. Bästa vänner som använder varandras hemligheter för att hämnas eller hjärtkrossande otroheter, här är några av de värsta besluten som karaktärer har tagit i våra favoritfilmer.

Störta sveken i romantiska komedier

Det är inte bara skurken som gör oss besvikna, ibland är det till och med av våra favoritkaraktärer som frustrerar oss. Hade du förlåtit dem?

27 dresses (2008) – artikeln

Jane och Kevin från 27 dresses
Katherine Heigl och James Marsden som spelar Jane och Kevin i den populära romantiska komedin 27 dresses.

I den här romantiska komedin spelar Katherine Heigl och James Marsden huvudrollerna som Jane och Kevin.

Annons

Efter att ha varit brudtärna 27 gånger får Jane plötsligt veta att hennes yngre syster förlovat sig med mannen hon älskar. Samtidigt träffar hon den cyniska journalisten Kevin som fascineras av hennes eviga roll som brudtärna.

Jane och Kevins relation utvecklas, och hon blir bekväm nog att öppna upp om sitt liv och visa upp alla klänningar hon burit som tärna. Men vad hon inte vet är att Kevin fått i uppgift att skriva en artikel om henne. Väl medveten om att hans ord kommer såra Jane, väljer han att publicera artikeln ändå, som dessutom hamnar på första sidan. Något som krossade både tittarnas och Janes hjärta.

John Tucker must die (2006) – otroheten

John Tucker must die
Tjejerna som bildat en pakt och ska hämnas på John Tucker.

I den här klassikern visar det säg att skolans mest populära elev, John Tucker (Jesse Metcalfe) dejtar flera tjejer från olika umgängen i skolan. Efter att ha upptäckt att de alla är i ett förhållande med samma kille, bestämmer sig de tre tjejerna för att hämnas.

Annons

De tar hjälp av skolans nya elev, Kate (Brittany Snow), och planerar att krossa Johns hjärta samtidigt som de förstör hans rykte. Och i slutet verkar det som att John fått lära sig en rejäl läxa om ärlighet. Han var trots allt inte bara otrogen mot en tjej, utan tre! Vi förstår hämndlysten.

Bride Wars (2009) – hårfärg, spraytan och allt annat

Bride wars
Liv och Emma i klassiska Bride wars som hade premiär 2009.

Bröllopsplanering kan sannerligen locka fram våra inre demoner, men att förstöra en livslång vänskap på grund av en bröllopslokal är att ta det till en helt ny nivå.

Bästa vännerna Liv (Kate Hudson) och Emma (Anne Hathaway) har varit vänner sedan barnsben och planerat varenda detalj av sina framtida bröllop ihop. Men de har även drömt om att anordna den stora dagen i samma lokal – New Yorks berömda Plaza hotel. Och när ett fel orsakar en krock i bröllopsdatum, sätts deras vänskap på spel.

Annons

Sveken är många, då både Liv och Emma använder den andras hemligheter för att hämnas och förstöra. Och tänka sig att allt detta hade kunnat motverkas om bara en av dem hade varit villig att byta lokal eller datum.

Something borrowed (2011) – Rachel och Dex

Something borrowed
I filmen måste Rachel välja mellan sin bästa vän Darcy och sitt livs stora kärlek Dex.

I Kate Hudsons andra film på den här listan, Something borrowed, spelar hon Darcy. En osympatisk karaktär, men som trots allt blir bedragen av både sin bästa vän och sin fästman.

Rachel (Ginnifer Goodwin) är en framgångsrik advokat och en lojal, generös vän. Men dagen efter sin överraskningsfest, vaknar Rachel upp bredvid sin långvariga crush, Dex. Problemet är att han även råkar vara förlovad med hennes bästa vän, Darcy.

Annons

Rachel och Dex påbörjar en hemlig relation, och även om Darcy inte är den mest omtyckta karaktären tycks det här vara ett rejält svek. Mycket går att förlåta när det kommer till en lång vänskap, men Rachel testar (minst sagt) gränserna!

He’s just not that into you (2009) – Bens otrohet

He's just not that into you
Det gifta paret Ben och Janine som spelas av Bradley Cooper och Jennifer Connelly.

I den här romantiska komedin får vi följa fyra män och fem kvinnor som kämpar med sina kärleksliv. Men det största sveket sker mellan karaktärerna Ben (Bradley Cooper), hans fru Janine (Jennifer Connelly) och hans hemliga flickvän Anna (Scarlett Johansson).

Medan Ben och Anna blir kära, försöker Janine desperat rädda deras giftermål. I ett tappert försök bestämmer hon sig för att överraska och förföra Ben på jobbet, ovetandes om att han precis haft besök av Anna. Ben har bett flickvännen att gömma sig i garderoben, där hon dessutom kan se det gifta parets intima interaktion. I slutändan blir inte bara Anna, utan även Janine svikna av Ben, när otroheten väl framkommer.

10 things I hate about you (1999) – Mutan

10 things I hate about you
Kat och Patrick som faller för varandra.

Kat (Julia Stiles) är vacker, smart och verkar allmänt ointresserad av kärlek. Olyckligt nog för hennes yngre syster, den populära Bianca (Larisa Oleynik), som inte tillåts dejta förrän Kat har en pojkvän. Därför smids en plan för att Biancas klasskamrat Cameron (Joseph Gordon-Levitt) ska kunna fråga ut henne på en dejt.

Annons

Efter att ha blivit mutad med pengar tar den nya eleven, Patrick (Heath Ledger), sig an utmaningen att charma den äldsta systern. Och mot förmodan faller både Kat och Patrick för varandra. Men lyckan är kortvarig och hon får snart reda på den verkliga anledningen till att Patrick bjudit ut henne.

Det är det ultimata sveket för Kat som sällan vågar lita på andra. Inte nog med det – den som erbjudit mutan, Joey, är anledningen till att Kat har tillits problem från första början.

Love actually (2003) – Halsbandet och CD-skivan

Love actually
Julfirandes i Love actually då Karen inte får julklappen hon förväntar sig.

Otrohet och hjärtesorg är kanske inte det du föreställer dig när du tänker dig julfilmer. Men det är precis vad den klassiska Love actually bjuder på. Vi får följa flera kärlekshistorier i filmen, men det är mellan det gifta paret Karen (Emma Thompson) och Harry (Alan Rickman) som vi får se det största sveket.

Annons

Precis innan familjens julfirande upptäcker Karen en julklapp som ligger i Harrys jackficka. Det är ett vackert guldhalsband, som hon förmodar att hon ska få av sin man. Men när hela familjen samlats för att öppna sina gåvor får hon istället en CD-skiva. Hon förstår då att något inte står rätt till och får så småningom reda på att halsbandet var till Harrys älskarinna, som han träffat på jobbet. Minst sagt ett hjärtkrossande ögonblick!

Vilken karaktär kände du dig mest sviken av?

Källa: MsMojo Foto: TT

Annons