Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Största snackisarna från Oscarsgalan 2024

11 mar, 2024 
AvCassandra Lindblom Riso
oscarsgalan 2024 snackisar
TT
Nattens Oscarsgala innebar inte bara spektakulära röda mattan-looks och prisade storfilmer från året som gått. Självklart hände det mer under kvällen – ELLE listar de största snackisarna att ha koll på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se looksen från Golden Globes 2024Brand logo
Se looksen från Golden Globes 2024

I natt ägde den 96:e Oscarsgalan i raden rum där det gångna årets största filmprestationer hyllades under galornas gala. Oppenheimer kammade hem inte mindre än sju statyetter och Emma Stone tog galan med storm som vinnare av Årets bästa kvinnliga skådespelare.

Och utöver prisutdelning och röda mattan var det självklart en hel del som hände under Oscarsgalan 2024. Ryan Gosling gjorde ett (kanske sista?) uppträdande med låten I’m Just Ken, följt av Billie Eilish med Oscarsvinnande What Was I Made For, som gjorde henne till den yngsta tvåfaldigt Oscarsbelönade personen någonsin – 22 år gammal.

Lisa Koshy ramlade på röda mattan

Amerikanska skådespelaren Lisa Koshy blev snabbt viral på TikTok efter att ha trillat omkull på röda mattan. Lisa tog det hela med ett fascinerande lugn och var snabbt på fötter igen. Stjärnan fick hjälp upp av två personer och fortsatte posera som att ingenting hade hänt i sann "the show must go on"-anda.

Annons

Kirsten Dunst krockade med Oscarsstatyetten

Ingen gick säker på röda mattan i år – tydligen. Även skådespelaren Kirsten Dunst missade att Oscarsstatyetten stod mitt i vägen och krockade med den under fotograferingen. Lyckligtvis tog varken Kirsten eller statyetten skada.

Hunden Messi

En av kvällens oväntade gäster var onekligen hunden Messi, border collien som medverkar i Anatomy of a Fall. Det diskuterades länge under kvällen huruvida det var den riktiga hunden eller om det var en stand-in, men senare i green room syntes hunden (som hävdas vara originalet åtminstone). Vi låter det vara osagt, men oavsett var hunden en otippad fyrbent gäst på Oscarsgalan!

Stående ovationer för backstage-arbetarna

Trots att Oscarsgalan mest är känd för sin spektakulära ceremoni för skådespelare, regissörer med flera finns det såklart många fler som jobbar för att att leverera film i världsklass, vilket har berörts i den omtalade Hollywood-strejken. Det uppmärksammade programledaren Jimmy Kimmel i sitt tal. "Innan vi firar oss själva, låt oss applådera för de som jobbar bakom kulisserna", sade han och radade upp yrkesroller som chaufförer, ljudtekniker, ljussättare med flera vilket möttes med stående ovationer och jubel.

Annons

Billie Eilish blev historisk

Aldrig tidigare har någon så ung vunnit två Oscarsstatyetter. 22-åriga Billie Eilish blev historisk under Oscarsgalan 2024 när hon tog hem pris för Bästa låt, What Was I Made For. Stjärnan skojade under sitt tal att hon drömt mardrömmar om att hålla tacktal, varpå hon brast ut i skratt.

Da'Vine Joy Randolphs tårdrypande tal

Inte ett öga var torrt när Da'Vine Joy Randolph höll sitt tårdrypande tacktal efter att ha utsetts till Årets bästa kvinnliga biroll. "Så länge har jag velat vara annorlunda. Men nu inser jag att jag egentligen bara behöver vara mig själv. Och jag vill tacka er. Tack för att ni ser mig", sade hon bland annat med inlevelse till en märkbart rörd publik.

John Cena naken på scen

Skådespelaren John Cena "firade" att det var 50 år sedan en naken man kuppade och sprang upp på Oscarsscenen. Det här tillfället var dock lite mer planerat eftersom han delade ut pris till Bästa kostymör.

john cena
John Cena delade ut pris naken.TT

Emily Blunt och Ryan Gosling "bråkade" om Barbenheimer

Rivaliteten mellan storfilmerna Barbie och Oppenheimer i somras nådde inga gränser, och två av huvudrollsinnehavarna i respektive film – Emily Blunt och Ryan Gosling – sågs på scenen på Oscarsgalan för att gemensamt dela ut pris. "Tack för Ken-splainingen. Det ska komma från mannen som måste måla på sig magmuskler för att bli nominerad" säger Emily med glimten i ögat till Ryan när han berättar om rivaliteten filmerna emellan.

I'm Just Ken feat. Slash

I en rosa kavalkad uppträdde Ryan Gosling med sin Oscarsnominerade I'm Just Ken från Barbie. Men inte nog med det – powerballaden fick lite extra stjärnglans när legendariske gitarristen Slash gjorde Ryan sällskap på scenen. Dessutom sjöng Greta Gerwig, America Ferrera och Margot Robbie med i låten.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons