Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

Hetaste modetrenderna från Oscarsgalan 2024: Paljetter och svartvitt

11 mar, 2024 
Modetrenderna från Oscarsgalan 2024
Paljetter, silver, svartvitt och hög slits – så sammanfattar ELLEs moderedaktör Emma Blomberg Oscarsgalan 2024. Span in modetrenderna som stod ut lite extra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med Zara LarssonBrand logo
Behind the scenes med Zara Larsson

Oscarsgalan 2024 har precis gått av stapeln. Under natten till måndag, svensk tid, stod den 96:e upplagan av den prestigefyllda filmgalan på schemat och Hollywoodstjärnorna samlades på Dolby Theatre i Los Angeles för att hylla de bästa prestationerna inom film under det gånga året.

Ryan Gosling uppträdde med ett Ken-nummer (såklart), Da’Vine Joy Randolph höll ett känsloladdat tacktal och Emma Stone vann pris för bästa kvinnliga huvudroll.

Oscarsgalan 2024: Trenderna på röda mattan

Men låt oss backa bandet! Innan prisutdelningen riktades i vanlig ordning blickarna mot en kändistät röd matta. Och här såg vi några av kvällens trender ta fart.

Annons

Glittrande paljettfest, stilrent svartvitt, hög slits och silver – ELLEs moderedaktör Emma Blomberg listar modetrenderna som stod ut lite extra på nattens Oscarsgala!

Modetrend: Glittrande paljettfest

Stjärnorna glittrande ikapp med... stjärnornas egna klänningar under Oscarsgalan 2024. Ja, röda mattan bjöd på en paljettfest deluxe. Zendaya kom i en rosaskimrande klänning med paljettblommor från Armani Privé, Margot Robbie satsade på en mer nedtonad Barbie-look i svarta paljetter signerade Versace och Lupita Nyong’o drog blickarna till sig i en glitterstass från Giorgio Armani. Glittrande paljetter kvalar in som en av nattens allra tydligaste trender.

Margot Robbie
Versace
Lupita Nyong’o
Giorgio Armani
Annons
Da'Vine Joy Randolph
Louis Vuitton
Zendaya
Armani Privé
America Ferrera
Atelier Versace
Modetrender från Oscarsgalan 2024 – Emily Blunt
Emily Blunt
Schiaparelli
Annons

Modetrend: Svartvitt

Hollywoods kändiselit kan konsten att klä upp sig. Men de kan också konsten att klä sig stilrent elegant, vilket sammanfattar en av nattens stora trender – svartvitt. Kirsten Dunst kom i en stilren Gucci-klänning som får mig att tänka på vårens stora trend 90-talsminimalism och Vanessa Hudgens visade upp sin gravidmage i en elegant svart klänning från Vera Wang. Men många kändisar valde också att köra svartvitt – Greta Lee, till exempel, som entrade röda mattan i en Loewe-klänning som kom direkt från visningen i Paris. Stilsäkert, tidlöst och elegant.

Greta Lee
Loewe
Jennifer Lawrence
Christian Dior
Annons
Carey Mulligan
Balenciaga
Kirsten Dunst
Gucci
Vanessa Hudgens
Vera Wang
Billie Eilish
Chanel
Annons

Modetrend: Hög slits

Ett stilknep som direkt osar fest är ju den höga slitsen och det var flera kändisar som valde att bära just det på Oscarsgalan 2024. Vi har länge pratat om att bara ben är en stark trend för våren 2024 – och kändisarna visade hur man applicerar trenden på världens mest prestigefylla gala. Issa Rae kom i en glittrande (såklart!) klänning med hög slits från Ami Paris och Danielle Brooks i en specialdesignad klänning från Dolce & Gabbana, där den höga slitsen var pricken över i:et.

Issa Rae
Ami Paris
Danielle Brooks
Dolce Gabbana
Annons
Regina King
Atelier Versace
Becky G
Vera Wang

Modetrend: Silver

Den gyllene Oscarsstatyetten fick sällskap av en annan metall på röda mattan – silver. Vi såg flera modekreationer i silver på årets Oscarsgala. En av de som fick mest uppmärksamhet var Anya Taylor-Joys glittrande (igen!) silverklänning från Christian Dior. Även Florence Pugh visar vägen till en metallic-look – detta OS-år – i klänning från Del Core.

Anya Taylor-Joy
Christian Dior
Florence Pugh
Del Core
Annons
Michelle Yeoh
Balenciaga
Gabrielle Union
Carolina Herrera

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons