Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Selena Gomez visar upp nya frisyren – trendiga wolf cut

01 apr, 2022 
AvJessica Rådne
selena gomez
Ett år har gått sedan frisyren wolf cut gjorde entré på kändisarnas huvud. Nu har ytterligare en stjärna hakat på trenden. Se när Selena Gomez bär upp looken.
Annons
9 saker du inte visste om Selena GomezBrand logo
9 saker du inte visste om Selena Gomez

Det var på Tiktok som frisyren wolf cut först spreds som en löpeld våren 2021. Den fick snabbt stämpeln "Generation Z:s variant av hockeyfrillan” och rockades snart av stora stjärnor som Billie Eilish, Halsey och Miley Cyrus.

Nu ställer sig Selena Gomez i samma led – och får ta emot andra stjärnors jubel.

Kända vänner jublar

”New hair who dis?”, skriver Selena Gomez intill en ny selfie som hon postat på Instagram. Sångerskan har drygt 300 miljoner (!) följare på plattformen, varav några är välkända ansikten.

”Sooooo cuuuuteee”, skriver High School Musical-aktrisen Vanessa Hudgens i kommentarsfältet.

Annons

”WOWWW”, skriver artisten Haven, och modellen tillika vännen Connar Franklin kommenterar ”Omg besatt”.

Selena Gomez själv har taggat in frisören Orlando Pita, make up-artisten Hung Vanngo och sitt eget sminkmärke Rare Beauty i inlägget, varför vi får anta att dessa ligger bakom hela looken.

Detta är en wolf cut

selena gomez
Selena Gomez rockar nya frisyren på stan!

Så vad är då en wolf cut, och hur trendigt är det egentligen ett år senare?

ELLE har i tidigare artiklar beskrivit frisyren som en slags uppklippning där delar av längderna klipps i kortare etapper, medan andra förblir orörda. Med hjälp av texturprodukter som saltvattenspray skapas därefter en rufsig, matt och lätt busig finish. Frisyren kan vara kortare, som i fallet Selena Gomez, eller längre som exempelvis på Billie Eillish.

Annons

Uppdaterad version av trendfrisyren

I höstas kom en uppdaterad version av frisyren, en wolf cut 2.0. Denna passar de som tidigare klippt en wolf cut och nu vill låta håret växa ut. I wolf cut 2.0 blir resultatet mjukare och mindre extremt då topparna inte längre är helt nyklippta.

Exempel på stjärnor som rockat 2.0an är Dakota Johnson och Billie Eilish. För att inte tala om Selena Gomez som faktiskt presenterade en vågig uppklippt vargfrippa redan i februari 2020 – hon var långt före sig själv och sin tid med andra ord.

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons