Här är de bästa filmerna 2022 – enligt IMDb

20 dec, 2022 
AvEmma Castman
Här är de bästa filmerna 2022 – enligt IMDb
The Batman, Doctor Strange in the Multiverse of Madness och Thor: Love and Thunder är tre exempel på populära filmer från 2022. Spana in hela listan här!
Annons
Se 4 juliga scener vi minns från julfilmer
Se 4 juliga scener vi minns från julfilmer

På jakt efter något nytt att streama under julledigheten? Då ska du definitivt läsa vidare! Filmdatabasen IMDb har nämligen släppt sin lista över 2022 års topprankade filmer.

Listan bygger på ett system där filmer vars sida besöks ofta stiger i ranking, detta då de anses vara extra populära. Utifrån statistiken sammanställer sajten sedan årets topptitlar – och nu har vi äntligen ett resultat för 2022. Spana in det här!

Årets populäraste filmer enligt IMDb

1. The Batman

Handling: Actiondrama om Batman som försöker balansera ilska och godhet medan han undersöker ett oroande mysterium som plågar gatorna i Gotham City.

Annons

Går att streama på: HBO Max

2. Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Handling: Fantasyaction om Dr. Stephen Strange som färdas in i det okända med både gamla och nya allierade med siktet inställt på att till slut kunna konfrontera en gåtfull motståndare.

Går att streama på: Disney+

3. Thor: Love and Thunder

Handling: Äventyrlig fantasyfilm om Thor som beger sig ut på en annorlunda resa för att söka ro. Ledigheten avbryts dock plötsligt av den galaktiska mördaren Gorr the God Butcher.

Går att streama på: Disney+

4. Top Gun: Maverick

Handling: Actiondrama om en av US Navy's bästa piloter, Pete ”Maverick” Mitchell, som tränar en grupp avgångselever från Top Gun och plötsligt träffar löjtnant Bradley Bradshaw - sonen till Mavericks bortgångne vän Goose.

Går att hyra/köpa på: Apple tv, SF Anytime

5. Black Panther: Wakanda Forever

Handling: Superhjältefilm och uppföljare till Black Panther från 2018 och den trettionde filmen i Marvel Cinematic Universe.

Annons

Visas just nu på bio.

6. The Northman

Handling: Actiondrama om en ung vikingaprins strävan att hämnas mordet på sin far.

Går att hyra/köpa på: Apple tv, SF Anytime

7. The Gray Man

Handling: Actionthriller om en hemlig CIA-agent som upptäcker mörka byråhemligheter och blir jagad över hela världen av en sociopatisk före detta kollega som satt ett pris på hans huvud.

Går att streama på: Netflix

8. Everything Everywhere All at Once

Handling: Äventyrlig sci-fi-film om en utmattad kvinna som visar sig vara den enda som kan rädda världen genom att utforska andra världar och genom de liv hon hade kunnat leva.

Går att streama på: Viaplay

9. Döden på Nilen

Handling: Mystiskt kriminaldrama baserad på Agatha Christies roman från 1937. Handlar om det känslomässiga kaoset och de dödliga konsekvenserna som utlöstes av tvångsmässig kärlek.

Går att streama på: Disney+

10. X

Handling: Skräckfilm om ett filmteam som hyr in sig på en gård i Texas för att ostört kunna spela in en film som de hoppas ska göra dem både rika och berömda. Allt blir dock inte som de tänkt sig.

Går att streama på: Viaplay

Foto: TT

Annons