Obehagliga serier för dig som inte gillar skräck

Obehagliga serier för dig som inte gillar skräck

Black Mirror, Mindhunter och Criminal Minds är tre exempel på pulshöjande serier som alla borde se! Spana in fler exempel på nervkittlande titlar här.
23 november, 2022
Se 7 serier för dig som redan sett klart Stranger Things
0:55

Efter reklamen: Se 7 serier för dig som redan sett klart Stranger Things

(0:55)

Slå på ljud

Tycker du om serier som får pulsen att slå lite extra – samtidigt som du helst undviker genren skräck? Då kan titlarna nedan definitivt vara något för dig!

Feel good-serierna med högst betyg på IMDb

Streamingtips: Spännande serier som inte är skräck

Black Mirror

Handling: Mystiskt sci-fi-drama som utspelar sig i en högteknologisk och skyndsam framtid där människans framsteg och mörka instinkter verkar gå hand i hand.

Går att streama på: Netflix

Squid Game

Handling: Äventyrligt actiondrama om ett gäng personer som tackar ja till att tävla i traditionella barnlekar. Vinnaren går hem med en stor summa pengar, men insatsen är livet.

Går att streama på: Netflix

Criminal Minds

Handling: Mystiskt kriminaldrama om väl utvalda rekryter som nått fram till FBI:s träningsbas i Quantico. Med tiden verkar det dock som att en av de handplockade personerna är misstänkt för att vara hjärnan bakom 11 september-attacken i New York.

Går att streama på: Disney+

You

Handling: Romantiskt kriminaldrama om en charmig ung man som blir ordentligt besatt i kvinnorna han dejtar och gör allt för att nästla sig in i deras liv.

Går att streama på: Netflix

Mindhunter

Handling: Kriminaldrama som handlar om hur två FBI-agenters intresse för psykologin bakom mord leder till att ett nytt område inom kriminologin upptäcks.

Går att streama på: Netflix

Stranger things-huset till salu för 16 miljoner kronor – se bilderna här

Stranger Things

Handling: Fantasy- och sci-fi-drama som utspelar sig i en liten stad där det visar sig att allt inte står rätt till. Hemliga experiment och övernaturliga krafter blir vardag för invånarna, som inte har någon aning om vad som kommer att hända härnäst.

Går att streama på: Netflix

Fargo

Handling: Kriminaldrama inspirerat av den Oscarsvinnande filmen med samma namn. Utspelar sig i Minnesota och handlar bland annat om en man som påverkar lokalbefolkning med sin ondska och sina våldsamheter.

Går att streama på: Cmore

Ozark

Handling: Dramathriller om en ekonomisk rådgivare som tillsammans med sin familj flyttar till Ozarkplatån i Missouri. Väl där måste han lyckas tvätta 500 miljoner dollar på fem år för att blidka en knarkkung.

Går att streama på: Netflix

Foto: TT

Filmer och serier Meghan Markle medverkade i innan hon blev kunglig
Se 4 feel good-serier du inte vill missa på HBO
0:48

Efter reklamen: Se 4 feel good-serier du inte vill missa på HBO

(0:48)

Slå på ljud