Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Omar Rudbergs djärva modestatement på Oscarsgalan 2024

11 mar, 2024 
AvCassandra Lindblom Riso
omar rudberg oscarsgalan 2024
Under nattens Oscarsgala gjorde ingen mindre än Young Royals-aktuella svensken Omar Rudberg debut på röda mattan. Hans look frångick den klassiska klädkoden och väckte reaktioner.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Omar Rudberg - Årets bäst klädda man Ellegalan 2023Brand logo
Omar Rudberg - Årets bäst klädda man Ellegalan 2023

Idag har tredje och sista säsongen av Young Royals premiär på Netflix med Omar Rudberg och Edvin Ryding i huvudrollerna. Serien har gjort succé internationellt och världen verkar inte få nog av Omar och Edvin – och i natt dök Omar upp på röda mattan på Oscarsgalan 2024.

Omar berättade tidigare på Instagram att han bjudits in till galan. "Från Cirkus Stockholm till Dolby Theatre i Hollywood!! Jag ska till Oscars!!!!!!! Vem ska jag ta en selfie med??”, skrev han i sin post och i natt var det dags.

Annons

Stjärnan dök upp på röda mattan iklädd en monokrom look med dubbelknäppt blazer dekorerad med en diskret pin i vitt guld och diamanter från Cartier. Även klocka och ringar var signerade Cartier. Och looken beskrivs av många som väldigt vågad – eftersom han lämnade tröjan hemma.

omar rudberg oscarsgalan 2024
Omar Rudberg på Oscarsgalan 2024.TT

Reaktioner på Omar Rudbergs röda mattan-look

Outfiten skulle kunna vara inspirerad av skådespelaren Timothée Chalamet som gjorde stora rubriker på Oscarsgalan 2022. Då dök även han upp barbröstad och skrev historia med sin nytolkning av klädkoden "smoking". Omars outfit i år har skapat delade reaktioner – amerikanska magasinet GQ och Teen Vogue omnämner honom som en av de bäst klädda på galan, medan andra sågar hans djärva modestatement.

Annons

Omar Rudberg är känd för sin lekfulla, överraskande och inspirerande stil prisades på ELLE-galan 2023 för Årets bäst klädda man.

timothee chalamet
Timothee Chalamet bar en liknande look på röda mattan på Oscarsgalan 2022.TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons