Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Allt du behöver veta om säsong 3 av Young royals på Netflix

04 mar, 2024 
AvLouise Berglund
Young royals säsong 3
Foto: Johan Paulin/Netflix
Young royals är tillbaka med en tredje och sista säsong. Här är allt du behöver veta om handlingen, skådisarna och Netflix lilla överraskning: dokumentären!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nikita Uggla och Frida Argento om Young Royals säsong 2: “Vi har lagt in själ och hjärta”Brand logo
Nikita Uggla och Frida Argento om Young Royals säsong 2: “Vi har lagt in själ och hjärta”

Young royals är en av Netflix absolut mest uppskattade serier de senaste åren. Med en fanbase som aldrig får nog. Tv-serien om prins Wilhelm (Edvin Ryding ) som faller för den blyga Simon (Omar Rudberg) hade premiär för första gången den 1 juli 2021. Den andra säsongen hade premiär den 1 november ett år senare. Nu är det dags för den tredje – och sista säsongen. Dessutom släpps en hel dokumentär.

Här är allt du behöver veta om säsong 3 av Young royals på Netflix.

Annons

När har säsong 3 av Young royals premiär på Netflix?

Den tredje säsongen av Young royals släpps i två delar på Netflix. Första delen kommer den 11 mars och andra delen den 18 mars 2024.

Wilhelm och Simon i Young royals
Foto: Robert Eldrim/Netflix

Hur många avsnitt är säsong 3 av Young royals på Netflix?

Säsong 3 av Young royals består totalt av 6 avsnitt. De första fem avsnitten har global premiär den 11 mars och det sista avsnittet släpps den 18 mars.

Vad kommer säsong 3 av Young royals på Netflix handla om?

I den tredje säsongen av Young royals får det tal som Wilhelm valde att hålla inte bara konsekvenser i rättssalen, utan ställer Hillerska inför den värsta krisen i skolans historia. Prinsen och Simon försöker hålla ihop, men frågan är hur mycket är de villiga att offra när de inser att deras frihet och kärlek kan krocka med de kungliga idealen, traditionerna och förväntningarna.

Annons

Har Netflix släppt en trailer till säsong 3 av Young royals?

Ja, Netflix släppte en trailer till säsong 3 av Young royals den 7 februari 2024.

Vilka spelar i säsong 3 av Young royals på Netflix?

Huvudrollerna som prins Wilhelm och Simon spelas av Edvin Ryding och Omar Rudberg. Frida Argento spelar rollen som Simons lillasyster Sara. Nikita Uggla och Felicia Maxime spelar hennes klasskompisar. Malte Gårdinger spelar prinsens kusin August.

Young royals säsong 3 på Netflix
Foto: Robert Eldrim/Netflix

Kommer det en dokumentär om Young royals på Netflix?

I samband med att sista avsnittet av Young royals släpps kommer även dokumentären Young royals forever. Där delar huvudrollerna Edvin Ryding och Omar Rudberg, huvudförfattaren, medskaparen och exekutiva producenten Lisa Ambjörn och övriga skådespelare samt skapare av serien med sig av historien om hur Wilhelm och Simons resa tog form – från skrivprocessen och castingen till slutscenen.

Annons

När släpps dokumentären Young royals Forever på Netflix?

Dokumentären Young royals forever som är regisserad av Jens von Reis har global premiär på Netflix den 18 mars klockan 18.00 i samband med att det sista avsnittet släpps.

Vad handlade säsong 2 av Young royals på Netflix om?

Den andra säsongen av Young royals kretsade mycket kring den läckta sexvideon på Wilhelm och Simon. Samtidigt var relationen mellan dem osäker – och Wilhelm fick kämpa för att vinna tillbaka Simon, samtidigt som han hämnas på August.

Annons

Ett nytt kärleksintresse dök dessutom upp för Simon, även om det verkar som att hans hjärta fortfarande slår för Wilhelm. Samtidigt känner Wilhelm av den ökade pressen som kronprins efter sin brors bortgång. Drottningen är mycket orolig över hur Wilhelm ska kunna axla rollen.

Young royals säsong 3
Foto: Johan Paulin/Netflix

Vad hände i sista avsnittet av Young royals säsong på Netflix?

I det sista avsnittet av den andra säsongen av Young royals gör Wilhelm ett offentligt uttalande och frångår planerna från hovet. Han berättar att det var han i sexvideon.

Kommer det komma fler säsonger av Young royals på Netflix?

Det finns totalt tre säsonger av av tv-serien Young royals. Och det blir inte mer. I flera pressmeddelanden från Netflix inför den tredje säsongen skriver streamingtjänsten ”den allra sista säsongen”. Dessutom kommer ju dokumentären om hela projektet från början till slut.

Annons