Svenska serier som har premiär 2023

15 maj, 2023 
AvEmma Castman
Svenska serier som har premiär 2023
Älskar du också svenska serier? Då ska du definitivt läsa vidare! Här listar vi exempel på spännande premiärer att se fram emot i år.
Annons
6 sevärda svenska serier och filmer på Netflix
6 sevärda svenska serier och filmer på Netflix

Svenska serier blir alltmer populärt, och på senare år har vi blivit extra bortskämda med riktigt bra produktioner. Vi tänker till exempel på Thunder in My Heart, Snabba cash och Älska mig. Ja, listan kan göras lång – och 2023 ser inte ut att bli ett undantag.

Här listar vi tio exempel på svenska seriepremiärer vi ser fram emot lite extra i år!

Nya svenska serier att streama 2023

Slutet på sommaren

Slutet på sommaren Viaplay

Handling: Psykologisk thriller baserad på Anders de la Mottes roman från 2016. Handlar om Vera vars lillebror försvann en sensommarkväll för tjugo år sedan. Motvilligt bestämmer hon sig nu för att återvända hem och söka svar på vad som egentligen hände.

Annons

Premiär: Hösten 2023

Visas på: Viaplay

Sanningen

Sanningen C More/TV4

Handling: Emotionellt kriminaldrama med Sofia Helin och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna. Handlar om systerskap, föräldraskap, skuld, sorg och hur man går vidare efter ett trauma.

Premiär: Datum ej satt

Visas på: TV4/C More

Barracuda Queens

Barracuda Queens Netflix

Handling: Dramaserie med bland annat Alva Bratt, Tea Stjärne och Sarah Gustafsson. Handlar om en grupp överklasstjejer från Djursholm som drar på sig en stor festnota och bestämmer sig för att börja råna sina välbärgade grannar. Inspirerad av verkliga händelser.

Annons

Premiär: Datum ej satt

Visas på: Netflix

Jana – Märkta för livet

Jana – Märkta för livet Viaplay

Handling: Thrillerserie av Felix Herngren och Henrik Björn, baserad på Emelie Schepps roman Märkta för livet. Handlar om den assisterande åklagaren Jana Berzelius och en del i utredningen av mordet på en högt uppsatt chef på Migrationsverket.

Premiär: Datum ej satt

Visas på: Viaplay

Genombrottet

Genombrottet Netflix

Handling: Miniserie baserad på Anna Bodins och Peter Sjölunds bok om släktforskaren som löste dubbelmordet i Linköping. Med Peter Eggers och Mattias Nordkvist i huvudrollerna.

Annons

Premiär: Datum ej satt

Visas på: Netflix

Ondskan

Ondskan C More

Handling: 20 år efter premiären av filmen Ondskan är det dags för Jan Guillous roman att bli tv-serie. I rollen som Erik ser vi Isac Calmroth och i rollen som Eriks pappa ser vi Gustaf Skarsgård.

Premiär: Datum ej satt

Visas på: C More

På gatan där jag bor

På gatan där jag bor Viaplay

Handling: Dramaserie med Lena Philipsson i huvudrollen, där handlingen är inspirerad av hennes hitsingel med samma namn. Handlar bland annat om Nina som startar en ny relation fyra år efter hennes mans död.

Annons

Premiär: Datum ej satt

Visas på: Viaplay

Tore

Tore Netflix

Handling: Svensk feelgoodbad-berättelse där William Spetz både skrivit manus och spelar huvudrollen. Handlar om Tore, som förlorar ”den viktigaste personen” i sitt liv och gör allt han kan för att trycka undan sin sorg.

Premiär: Datum ej satt

Visas på: Netflix

Ronja Rövardotter

Ronja Rövardotter Viaplay

Handling: Ny tv-serie baserad på Astrid Lindgrens bok om Ronja. Med bland annat Kerstin Linden i rollen som Ronja, samt Sverrir Gudnason, Johan Ulveson och Pernilla August.

Annons

Premiär: Slutet av 2023

Visas på: Viaplay

Veronika

Veronika Viaplay

Handling: Krimserie med övernaturliga inslag där Alexandra Rapaport spelar rollen som poliskommissarie Veronika Gren. Handlar om en död pojke på en sjukhusparkering, som bestämmer sig för att stanna tills rättvisa har skipats.

Premiär: Slutet av 2023

Visas på: Viaplay

Andra bra svenska serier som haft premiär 2023

  • Leva Life (Viaplay)
  • Top Dog, säsong 2 (C More)
  • Händelser vid vatten (SVT)
  • Limbo (Viaplay)
  • Thunder in My Heart, säsong 2 (Viaplay)
  • Kapningen (C More)
Annons
Innehåller annonslänkar