5 nya utvalda tv-serier att se försommaren 2023

11 maj, 2023 
Tv-serien Ingen ängel på Viaplay
Pollenallergisk? Trött? Seriesugen? Oavsett: Här kommer 5 nya utvalda tv-serier med premiär typ NU.
Annons
5 serier du inte får missa 2023
5 serier du inte får missa 2023

Försommaren är här! Förutom att träden får löv och att temperaturerna blir allt varmare i landet så innebär det att nya tv-serier släpps på löpande band. En kvinnlig Dexter i gymnasiet, ett efterlängtat kostymdrama, gamla och nya romanser – och till och med agenter. Här är fem utvalda tips med helt olika handlingar.

Här är 5 nya utvalda tv-serier med premiär försommren 2023:

Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte – Netflix

Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte
© 2023 Netflix, Inc.

Bridgerton-hysterin är igång igen. Den nya spinoffen med titeln Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte är här. I serien, som utspelar sig före händelserna i originalserien får vi följa drottningen när hon är ung och träffar kung George för första gången. Deras äktenskap, som är arrangerat, visar sig vara en äkta love match – men kungens psykiska problem är både en hemlighet och en stor utmaning för paret och kungahuset. Stark kärlek, dramatik och intima konversationer. Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte hade premiär på Netflix den 4 maj.

Top dog säsong 2 – C more

Säsong 2 av Top dog

Handlingen i andra säsongen av av Top dog utspelar sig två år efter säsong ett. Teddy och Emily fortsätter att träffas. Han är tillbaka i kriminalitet och har stigit i graderna. Samtidigt som Teddy och Isak startar upp ett företag får Emily ett nytt jobberbjudande som affärsjurist. Miljardären Paul Ahlborg ska bygga ett smältverk i Södertälje och vill ha hjälp att förhandla med kommunen. Det här kan bli Emilys stora chans till revansch – men hon kommer tvingas välja mellan karriären och kärleken till Teddy. Säsong två av Top dog hade premiär på Cmore den 8 maj.

Ingen ängel – Viaplay

Tv-serien Ingen ängel på Viaplay

Svart humor blandat med skräck, inpackad i ett glittrigt rosa fodral. Så beskriver Viaplay själva sin nya tv-serie Ingen ängel. I rollerna syns Yussra El Abdouni, Bahar Pars, Rachel Mohlin och Edvard Olsson. Huvudkaraktären Angelina är sjutton. Hon festar, smygröker och hänger med sin bästa vän. Samtidigt är hon seriemördare – fast hon försöker låta bli. Trailern till serien påminner om den gamla hyllade tv-serien Dexter men här i modernare version på svensk gymnasieskola.

Annons

– Jag hoppas publiken kommer ta till sig det rosa och blodiga till sina hjärtan. Och framför allt att de kommer ta till sig Angelina. Tidigare var hon bara min, nu tillhör hon tittarna också, säger seriens skapare, EliSophie André, i ett pressmeddelande från Viaplay.

Ingen ängel har premiär på Viaplay den 11 maj och visas i fyra delar.

And just like that... Säsong 2 – HBO Max

Sarah Jessica Parker i And just like that...

Ingen kan väl ha missat att Carries stora kärlek (utöver Big) kommer tillbaka i säsong två av And just like that...? Mr Aidan Shaw ska göra entré! På bilder från inspelningen syns han och Carrie kyssas. Ska det äntligen bli dem?! I trailern som släppts hör vi Carrie säga att "vissa saker passar bäst att lämna i det förflutna. Men kanske inte allt”, innan Aidan rullar in i en bil utanför hennes port. I samma trailer får vi se Mirandas relation med Che utvecklas medan Charlotte uppfostrar sina barn – och hanterar gossip på skolan.

Säsong 2 av And Just Like That… har premiär i juni.

Citadel – Prime video

Tv-serien Citadel på Prime video

Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas och Stanley Tucci spelar i nya spionthrillern Citadel. Handlingen kretsar kring den oberoende globala spionbyrån med samma namn. Men byrån har fallit och elitagenterna Mason Kane (Richard Madden) och Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) har fått sina minnen utplånade. Sedan dess har de byggt upp nya liv under nya identiteter, omedvetna om sitt förflutna. Men plötsligt en natt spåras Mason upp av en tidigare kollega som behöver hjälp.

Annons

Citadel hade premiär den 28 april. Ett avsnitt släpps på Prime video per vecka och det sista kommer den 26 maj.

Annons
Innehåller annonslänkar