Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

ELLE möter skådisarna i nya Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte

03 maj, 2023 
AvLouise Berglund
Drottning Charlotte och kung George i Queen Charlotte
Ett arrangerat äktenskap, en bebisgalen drottning men framför allt: en oväntad kärleksmatchning. Spinoffen Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte, har premiär på Netflix. ELLEs Louise Åstöm möter skådisarna i den nya tv-serien och tar reda hur man blir säsongens diamant, vem som är allas mamma och vilka som blir säsongens it-par.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE möter skådisarna ur Familjen BridgertonBrand logo
ELLE möter skådisarna ur Familjen Bridgerton

Bridgerton-universumet bara växer. Originalserien är baserad på böckerna av Julia Quinn och tredje säsongen är på väg. Men innan dess har spinoffen där vi får följa drottning Charlottes resa till makten premiär. Den nya serien, Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte, är en prequel till originalserien. Den utspelar sig alltså före det vi sett i de två tidigare säsongerna av Bridgerton.

Faktum är att Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte spelades in samtidigt som den tredje säsongen av Bridgerton – och flera skådespelare är med i båda serierna.

Seriekaraktären drottning Charlotte är baserad på den riktiga drottning Charlotte, fru till kung Georg den tredje av Storbritannien. Hon och kung Georg var en äkta love match (för att prata Bridgertonska) och fick 15 barn tillsammans.

Golda Rosheuvel om att spela ”the OG-queen” i spinoffen till Bridgerton

Golda Rosheuvel som drottning Charlotte i nya Bridgerton-spinoffen på Netflix
Golda Rosheuvel som drottning Charlotte i nya Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte. I bakgrunden, Hugh Sachs som Brimsley,

Inför premiären av drottning Charlotte har ELLEs Louise Åström mött den nya casten över zoom. Golda Rosheuvel repriserar sin roll som ”the OG-queen”, som hon själv uttrycker det. I serien spelas hennes unga jag av India Amarteifio. Golda öser beröm även den unga casten – och berättar att hon inte alls coachat India inför rollen.

Annons

– Nej. Hon hittade det helt själv och jag tycker att det är spot on, visst är det? säger Golda Rosheuvel.

Jag svarar att jag tycker att det känns som att India lyckats fånga precis samma ”sass” som Golda givit drottning Charlotte i sin rolltolkning. Det märks i första avsnittet då unga drottning Charlotte irriterat förklarar för sin bror varför hon sitter så stelt i vagnen som hästarna drar. Valkorsetten är obekväm – och jättevass!

Goldas drottning Charlotte är bebistokig i den nya serien. I första avsnittet tjatar hon om barnbarn.
Trots att vi är i ett speciellt universum så är det här en fråga även i dagens samhälle. Med mormödrar eller mammor som är barntokiga. Känner du att det finns andra saker i Bridgerton-universumet som relaterar till dagens samhälle?

– Absolut! Och jag tror att vi är i en väldigt unik position som skådespelare och producenter. Via storytelling kan vi diskutera obekväma ämnen och svåra saker. Genom Bridgerton och drottning Charlotte visar vi mångfald, inklusivitet och representation. Genom att göra det inom ett historiskt drama, ett periodiskt drama, vilket historiskt sätt har blivit exkluderat från många människor i världen, skapas en unik plats för konversationer. Om du kan se det kan du tro det.

Annons

Vilket råd hade du, som drottning Charlotte, givit till den som vill bli säsongens diamant?

– Charlotte är en förespråkare för självkänsla. Hon är väldigt säker på sig själv. Så jag tror att varje diamant hon valt har ett element av det. Som väcker hennes intresse. När hon ser någon som tänker själv, eller har förmågan att tänka själv, så uppstår den gnistan. Jag tror att vi alla kan ha en sån gnista.

Arsema Thomas gör tv-debut i rollen som unga Lady Danbury

Arsema Thomas som unga Agatha Danbury i nya Bridgerton-spinoffen
Arsema Thomas gör rollen som unga Agatha Danbury (som blir Lady Danbury).

I tv-serien får vi också lära känna två av de andra damerna med makt i societeten: Lady Danbury och Violet Bridgerton. Arsema Thomas spelar den unga Lady Danbury. Hon berättar att det bästa med inspelningen var gängets morgonrutin.

Annons

– Alla kom dit i pyjamas. Vi åt frukost, pratade och repade repliker. Det kändes nästan som ett teaterläger på sommaren där du spelar en karaktär för en dag och bara har kul. Någon tog med sin högtalare, vi spelade musik jättehögt och alla dansade. Och när de försökte få in oss till hår och smink brukade alla säga ”bara en låt till!”, säger Arsema Thomas.

Rollen som unga Lady Danbury är Arsemas tv-debut.

– Jag får en våg av känslor varje gång jag inser att det här är det första jag gör. Men när man har ett så stöttande team så känns det inte lika läskigt, säger hon och fortsätter:

– Du känner alltid pressen av ”hur levlar jag upp?”. Det är ett dubbeleggat svärd. Men det är en av de bästa sakerna när dina drömmar slår igenom såhär.

Din karaktär har en relation med en man hon inte vill vara med. Hur har det varit att porträttera det?

– Faktiskt ganska svårt eftersom det inte är den situation jag är i, eller någonsin befunnit mig i. Men jag diskuterade det med min mormor. Hon har varit i ett arrangerat äktenskap. Det var ögonöppnande att diskutera med någon jag känt hela mitt liv.

Annons

Det känns som att Lady Danbury alltid planerar något. Om du, som Lady Danbury, skulle ge ELLEs läsare dejtingråd inför våren, vad skulle du säga då?

– Jag tror att mitt råd för att dejta på våren är att inte bli bunden för snabbt bara för att solen kommer ut.

Haha, du låter exakt som Lady Danbury! Hon gjorde ett besök!

– Det gjorde hon! Hon kom tillbaka till mig, säger Arsema och skrattar.

Ruth Gemmel spelar Violet Bridgerton – och är allas mamma även på inspelningen

Ruth Gemmel spelar Violet Bridgerton i nya Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte
”Ibland kan jag gissa hur de beter sig på ett slags märkligt moderligt sätt vilket de skojar med mig om”, säger Ruth Gemmel som spelar mamma Violet Bridgerton.

Ruth Gemmel tillhör, precis som Golda Rosheuvel, de som återkommer till sina tidigare roller. Ruth spelar mamma violet Bridgerton. För henne kändes det både bekant och härligt att vara tillbaka i Bridgerton-världen. Många i crewet har jobbat med båda tv-serierna.

Annons

– Den stora skillnaden är att i Bridgerton har du stora scener, fester eller event där det är många karaktärer. I drottning Charlotte har Shonda (seriens skapare) skrivit konversation-scener. Så scenerna är ofta intima och sårbara mellan karaktärer vilket är väldigt fint. Jag har fått utforska min vänskap med Lady Danbury, säger hon.

Jag känner att du verkligen är mamman i Bridgerton-universumet. Du har ordning på alla dina barn, diamanter efter diamanter. Skulle du säga att det märks på inspelningen? Är du mamman även där?

– På ett sätt, faktiskt. Ibland kan jag gissa hur de beter sig på ett slags märkligt moderligt sätt vilket de skojar med mig om. Och det är också saker de inte berättar för mig. Lite som att de inte skulle berätta för sin mamma. Det är också ganska kul! Jag älskar de där ungarna!

Jag har insett att många av fansen är väldigt taggade på säsong 3 av Bridgerton och undrar varför det är en spinoff i mitten av allting. Vad vill du säga till de fanns som känner ”ge oss bara säsong 3”?

Annons

– Det är inte som att något blivit försenat. Vi spelade in säsongerna samtidigt. Jag tror inte de behöver oroa sig eftersom det kommer saker som kommer vara informativa i nästa säsong. Och det är härligt att få en drottning Charlotte-historia!

India Amarteifio och Corey Mylchreest spelar drottning Charlotte och kung George

India Amarteifio och Corey Mylchreest kröns i nya Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte
”Det var en total glädje att jobba med honom. Och att nu få kalla honom för en vän är väldigt fint”, säger India om att jobba ihop med Corey i rollerna som unga drottning Charlotte och kung George.

Den största snackisen och det mest centrala i den nya serien är ändå kärlekssagan mellan unga Drottning Charlotte och kung George, som spelas av India Amarteifio och Corey Mylchreest. Parets äktenskap är arrangerat men det visar sig att en genuin gnista finns mellan dem. I första avsnittet gifter de sig – och stämningen är elektrisk!

Annons

– Den scenen var fin. Den spelades in i vecka två eller tre. Precis i början av projektet. Jag minns att det var en av de första gångerna jag inte riktigt behövde göra något. Jag är van att jobba på dramaskolan eller på teatern där du måste förlita dig så mycket på din fantasi. Vi filmade det här i Oxford så scenen var byggd. Det var en riktig plats .Det var 250 statister. Jag minns att det var en kvartett. Musik spelades. Jag minns att jag gick upp mot altaret och vände mig om och 250 personer stod upp och bugade. Det kommer jag aldrig att glömma, säger Corey Mylchreest.

Hur har det varit att jobba ihop?

– Väldigt, väldigt bra, tycker jag. Vi kommer överens. Jag tror att jag och Corey har väldigt lik humor, min är lite mer intelligent, säger India med ett flin.

– Hmm, tråkig kanske! Svarar Corey innan India fortsätter:

– Vi har liknande humor och likande arbetssätt. Vi kommer från en liknande bakgrund. Båda två har normala föräldrar och vi har inte blivit knuffade in i industrin. Vi är väldigt mycket skådis-skådisar. Det var en total glädje att jobba med honom. Och att nu få kalla honom för en vän är väldigt fint.

Annons

– Wow, jag vet inte vad det där kom ifrån, utbrister Corey.

Jag konstaterar att de i alla fall redan bråkar som ett gammalt par. Under vår korta intervju hinner Corey be India sluta kalla damaskerna för ”little socks” när vi pratar om vad de känner kring sina avancerade outfits.

– Du kallar dem för små strumpor hela tiden! Dem är inte små strumpor. De är damasker. Sluta säga små strumpor, säger Corey.

– Okej, damasker! Det var mycket och kändes lite klumpigt till en början men i takt med att veckorna och månaderna gick var det nästan som att klä på sig en rustning. Det hjälpte för att komma in i karaktären och dissociera mig själv från mig och bli någon annan, säger India.

India Amarteifio och Corey Mylchreest dansar i nya Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte
Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte har premiär på Netflix den 4 maj.

Samtidigt kämpar Corey med locket på en vattenflaska. Det är tydligt att India undrar vad han håller på med eftersom hon utbrister ”are you well hydrated?!”

Annons

– Att dricka vatten är uppenbarligen irriterande, säger Corey och flinar.

– Han drack massor av vatten medan jag satt i hår och makeup i timmar. Han hade verkligen tid att sitta där.

Killar… så typiskt killar, suckar jag och de skrattar. Okej, Corey kanske himlar mer med ögonen om jag ska vara ärlig.

Tror ni att ni kommer vara årets it-par på tv nu i vår?

– Jag vet inte vilka andra som skulle vara det? Jag menar, det måste vara vi, eller, säger Corey ironiskt innan han fortsätter:

– Nej, vem vet! Hur kan man svara på det?

– Vem har någon aning. Jag skulle förmodligen säga Pedro Pascal och Bella Ramsey, säger India och syftar på den hyllade tv-serien The last of us. De är inte årstiden vår men om de var det.

Men plötsligt ångrar hon sig.

– Jag tycker vi är bra, vi ÄR bra, vi är bättre. Ja, vi är it-paret, säger hon och pekar uppläxande med fingret i luften och skrattar.

Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte har premiär på Netflix den 4 maj.

Annons