Så kommer du runt Netflix nya lösenordsregler

Så kommer du runt Netflix nya lösenordsregler

Netflix har uppskattat att över hundra miljoner använder deras tjänst genom andras inloggningar. Men nu kan det vara stopp på delandet! Här listar vi allt om de nya lösenordsreglerna – och tipsar om hur du (eventuellt) kan komma runt problemet.
02 februari, 2023
Här är 5 Feelgood-serier på Netflix
0:54

Efter reklamen: Här är 5 Feelgood-serier på Netflix

(0:54)

Slå på ljud

Många streaminganvändare delar konto med varandra, men det uppskattas inte av de som tillhandahåller tjänsterna. Netflix har därför gått ut med att de kommer ta ett krafttag mot de som använder samma konto – med målet att få fler att betala för sig.

Nu uppger flera amerikanska medier, däribland The Wrap, att Netflix presenterat sina nya regler och de bygger på att de som är inloggade på ett konto måste befinna sig i samma hushåll och dela wifi.

Listan: De 5 mest hypade tv-serierna 2023 och framåt

Netflix nya regler för att stoppa delandet av konto

De nya reglerna innebär att kontoanvändare måste logga in på tjänsten minst gång i månaden, och då vara anslutna till det wifi som är kopplat till deras ”primära plats”. Loggar du in från en annan geografisk position kommer Netflix uppmana dig att skaffa en egen prenumeration.

För att bedöma om någon bryter mot de nya reglerna kommer Netflix använda sig av IP-adresser, enhetens ID och spårning. Befinner du dig på resande fot och vill nyttja ditt Netflix-konto ändå ska det vara möjligt att beställa en tillfällig kod som ger dig tillgång till ditt konto under sju dagar.

Netflix-filmerna vi verkligen (!) ser fram emot 2023

Går det att komma runt Netflix nya lösenordsregler?

Om det är möjligt att komma runt Netflix nya regler är inte helt klart, men det finns förslag på möjliga genvägar. Ett exempel på lösning är att en gång i månaden logga in från den primära platsen och sedan fortsätta streamandet från sitt eget wifi.

Enligt Lifehacker.com ska det även vara möjligt att verifiera enheter utanför hushållet med den tillfälliga kod som är tänkt att användas vid resor. Loggar du in på tjänsten från ett annat nätverk uppmanas du nämligen att skriva in en fyrsiffrig kod som skickas till kontoinnehavarens mejl eller mobil. Gör du det inom 15 minuter ska enheten godkännas som en del av hushållet.

Då börjar Netflix nya delningsregler att gälla

Inledningsvis kommer det nya upplägget endast gälla amerikanska användare. Det är inte känt om det kommer att införas i fler länder framöver.

You – och 28 andra nyheter på Netflix i februari

Foto: TT

Se 4 feel good-serier du inte vill missa på HBO
0:48

Efter reklamen: Se 4 feel good-serier du inte vill missa på HBO

(0:48)

Slå på ljud