7 känslosamma filmer du måste se minst en gång i livet

22 dec, 2022 
AvEmma Castman
7 känslosamma filmer du måste se minst en gång i livet
Prisoners, Vi måste prata om Kevin och Hard Candy är tre exempel på gripande filmer som alla bör se. Ta del av fler självklara streamingtips här!
Annons
Nya julfilmer på Netflix
Nya julfilmer på Netflix

Det finns filmer som mer eller mindre är ett måste att se. Spana in listan nedan och ta del av sju exempel på klassiska titlar som definitivt är värda att streama!

Sevärda filmer att streama

Prisoners

Handling: Gripande kriminaldrama om två flickor som plötsligt försvinner spårlöst. När polisen kör fast väljer den ena flickans pappa att ta saken i egna händer.

Går att streama på: Netflix, Viaplay

Trainspotting

Handling: Drama om Mark som är på kollisionskurs med samhället och etablissemanget. När han bestämmer sig för att ta sig ur förfallet inser han dock att det är betydligt svårare att ändra på gamla vanor än han först trott.

Annons

Går att hyra/köpa på: Apple TV, SF Anytime, Viaplay

Schindler's List

Handling: Historiskt drama om Oskar Schindler som blir en osannolik humanitär kämpe när han använder hela sin förmögenhet för att rädda 1 100 judar från Auschwitz under andra världskriget.

Går att streama på: HBO Max, Viaplay, Tele2 Play

Vägen

Handling: Äventyrligt drama om en far och en son som vandrar ensamma genom en postapokalyptisk ödemark. Allt de har med sig är en kundvagn med ett fåtal tillhörigheter och en pistol med två kulor, och vad de är på väg mot vet de inte riktigt själva.

Går att streama på: HBO Max, Amazon Prime, Tele2 Play

Seven

Handling: Kriminaldrama om en polis som jagar en sadistisk seriemördare som snart gör fallet mer personligt.

Går att streama på: HBO Max

Hard Candy

Handling: Dramathriller om 14-åriga Haley som går med på att träffa en modefotograf som hon haft kontakt med på internet. Fotografens intentioner med mötet verkar dock högst tvivelaktiga.

Annons

Går att hyra/köpa på: SF Anytime

Vi måste prata om Kevin

Handling: Dramathriller om ett komplicerat förhållande mellan mor och son. När Kevin som femtonåring begår en fruktansvärd handling måste Eva kämpa med sina egna känslor av sorg och ansvar.

Går att streama på: Viaplay

Artikelinspiration: Buzzfeed

Foto: TT

Annons