Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Kate Winslet poserar med dottern Mia på röda mattan

16 maj, 2023 
AvLinda Strömbäck
Kate Winslet och dottern Mia
På årets BAFTA-gala fick filmstjärnan Kate Winslet sällskap av sin dotter. Mia Threapleton är idag 22 år gammal – och onekligen sin mamma upp i dagen. Se bilderna här!
Annons
6 Hollywoodbarn som går i sina mammors fotspårBrand logo
6 Hollywoodbarn som går i sina mammors fotspår

Kate Winslet och Jim Threapleton välkomnade sin dotter Mia, 2000. Paret träffades 1998 och gifte sig samma år, men ett år efter Mia kommit till världen valde paret att skiljas. Mia Threapleton är idag 22 år gammal och äldst av sina två halvsyskon Joe Mendes och Bear Blaze Winslet. Kändisdottern har sedan en tid tillbaka gått i sin mammas karriärfotspår, och nyligen gick dessutom mor och dotter på Storbritanniens största TV-gala ihop – och vann pris.

Se Kate Winslet och Mia Threapleton på årets BAFTA-gala här!

Annons

Kate Winslet och Mia Threapleton på BAFTA-galan 2023

Nyligen hölls den årliga BAFTA TV Awards i London där årets främsta prestationer inom brittisk tv hyllades och prisades. Kvällen till ära fick Hollywoodstjärnan Kate Winslet sin dotter (och skådespelarkollega) som sällskap. Serien I Am Ruth, som Kate varit med och skrivit samt spelar huvudrollen i, var nämligen nominerad i huvudkategorin Bästa singeldrama. Mia spelar dessutom Kates dotter i serien, och när de kammade hem det prestigefyllda priset höll Kate ett rörande tal på scen.

–Vi gjorde det här tillsammans gumman, sa Kate och hyllade sin dotters insats i serien.

– Det fanns dagar då det var hemskt för Mia att gräva så djupt som hon gjorde. Men hon gjorde det och jag är så imponerad.

Mia och Kate på BAFTAs röda matta.
Mia och Kate på BAFTAs röda matta.
Mia och Kate på BAFTAs röda matta.
Mia Threapleton och Kate Winslet på BAFTA TV Awards.
Annons

Mia Threapleton idag

Kate Winslets dotter hade tidigt drömmar att gå i sin mammas fotspår. I en intervju med Variety berättar Mia hur karriären i filmbranschen började.

– Jag hade precis slutat skolan, var fri från tentahelvetet och kände mig uppspelt, nervös och redo att börja göra auditions för saker. Och jag hoppades att det skulle komma möjligheter att göra provfilmningar. Jag hoppades bara att jag skulle få en chans att göra det som jag velat göra så länge, säger Mia.

Och onekligen har det gått vägen för kändisdottern. I Am Ruth är inte Mias första skådespelarinsats. Redan 2014 gjorde hon filmdebut i A Little Chaos och senare har hon spelat huvudrollen i filmen Shadows samt medverkat i serien Dangerous Liaisons.

Vi gissar att detta bara är början på Mia Threapletons skådespelarkarriär.

Foto: TT

Leonardo DiCaprio och Kate Winslets relation idag – 25 år efter TitanicBrand logo
Leonardo DiCaprio och Kate Winslets relation idag – 25 år efter Titanic

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons