Kate Winslets dotter Mia Threapleton har vuxit upp – det gör hon i dag

KATE WINSLETS DOTTER MIA THREAPLETON HAR VUXIT UPP – DET GÖR HON I DAG

År 2000 fick Kate Winslet sitt första barn, dottern Mia Threapleton, tillsammans med sin dåvarande make Jim Threapleton. Hon har vuxit upp och tycks nu gå i sin mammas fotspår.
21 januari, 2021
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår
Slå på ljud

Skådespelaren Kate Winslet, känd från bland annat Titanic, Eternal sunshine of the spotless mind och Revolutionary road, har tre barn. Den yngsta sonen Bear Blaze Winslet fick hon 2013 tillsammans med sin nuvarande make Ned Smith (tidigare Ned Rocknroll).

Från sitt tidigare äktenskap med regissören och producenten Sam Mendes har hon också sonen Joe Mendes, som blivit 17 år nu.

Dottern om valet att bli skådespelare

Sitt första barn fick Kate Winslet 2000 tillsammans med dåvarande maken Jim Threapleton. Hon heter Mia Threapleton, är i dag 20 år och verkar gå samma bana som sin Oscar-vinnande mamma.

Förra året gjorde hon nämligen rollen som Alma i thrillern Shadows, en film som kanske inte gjort tidernas största avtryck. I en intervju med Variety berättar Mia Threapleton vad som gjorde att hon drogs till filmbranschen.

– Jag hade precis slutat skolan, var fri från tentahelvetet och kände mig uppspelt, nervös och redo att börja göra auditions för saker. Och jag hoppades att det skulle komma möjligheter att göra provfilmningar. Jag hoppades bara att jag skulle få en chans att göra det som jag velat göra så länge, säger hon i intervjun.

Mia Threapleton säger också att det var det första filmmanus som hon fått läsa, och att hon hade svårt att släppa det – vilket hon menar är ett gott tecken eftersom hon är dyslektiker.

Mia Threapleton tillsammans med mamma Kate Winslet 2015.
Ben Queenborough/BPI/REX

Mia Threapleton om mammans råd

Som dotter till en av världens kändaste skådespelare kan det vara lätta att tro att hon tillbringat stora delar av sina unga år på olika filminspelningar. Men så är inte fallet, säger hon.

– Jag tillbringade faktiskt inte så mycket tid runt inspelningarna som mamma jobbade på. Det var alltid speciellt. Och det är en väldigt annorlunda upplevelsen när det händer en själv, och inte alls som när jag bara fick observera då och då. Jag förstår verkligen var mamma alltid präntade in hos oss hur svårt jobbet är. Hon har helt rätt! Och jag älskade varje sekund.

Mia Threapleton syntes faktiskt i en av sin mammas filmer innan Shadows. Då i en liten roll i A little chaos från 2014.

Om hennes skådespelarkarriär fortsätter återstår att se, men hon är inte knuten till någon ny film i nuläget. Men att döma av hennes passion för yrket är det långt ifrån omöjligt.

Bild: Ben Queenborough/BPI/REX, Armando Gallo

LÄS MER:

Bear Blaze och 22 andra kändisbarn som fått ovanliga namn

Skådespelare i samma ålder gör oss förvirrade – är de lika gamla?

Här är Hollywoods sämsta sexscener