Skådespelare i samma ålder gör oss förvirrade: Är de lika gamla?

sabrina tonårshäxan och hennes fastrar Zelda och Hilda

Det är inte alltid lätt att gissa hur gammal en skådespelare är, inte minst för att de ständigt spelar roller som är yngre eller äldre än dem själva. Här är sju gånger då vi inte riktigt får ihop skådisarnas ålder...
05 januari, 2021
TV: Svenska kändisar som är lika gamla som Hollywoodstjärnor
2:06

Efter reklamen: TV: Svenska kändisar som är lika gamla som Hollywoodstjärnor

(2:06)

Slå på ljud

Många skådisar är vana att spela roller där deras karaktärer är väldigt mycket yngre eller äldre än vad de själva är. Smink och ljussättning gör det enkelt att ändra ett utseende så det passar rollen perfekt.

Trots att vi är väl medvetna om detta så finns det några fall som faktiskt gör oss något förvirrade. Vi har här listat sju par skådisar där åldern är riktigt svår att få ihop – framför allt när vi jämför dem med varandra.

Cole Sprouse och David Schwimmer

När Ross blir pappa till Ben i tv-serien Vänner är skådisen David Schwimmer 28 år gammal. Lilla Ben spelas av Cole Sprouse som i dag är en välkänd Hollywoodskådis – och 28 år gammal. Cole skulle alltså med andra ord kunna spela Ross i dag. Ursäkta?

Jennifer Lopez och Rue McClanahan

Att Jennifer Lopez är övermänsklig är ingen nyhet. Men hur är det möjligt att hon i dag är lika gammal som Rue McClanahan var när hon började spela in Pantertanter? På bilderna ovan är de båda 51 år gamla.

Melissa Joan Hart, Caroline Rhea och Beth Broderick

När Sabrina – tonårshäxan hade premiär var ”aunt Hilda”, spelad av Caroline Rhea, 32 år gammal och ”aunt Zelda”, spelad av Beth Broderick, 37. Melissa Joan Hart som spelade Sabrina är i dag 44 år gammal, alltså till och med äldre än de båda fastrarna.

Lindsay Lohan och Natasha Richardson

Natasha Richardson var 34 år när de började spela in den numera klassiska filmen Föräldrafällan. Hon spelade då Lindsay Lohans mamma. I dag är Lindsay Lohan 34, alltså exakt samma ålder som sin film-mamma.

Demi Moore och Angela Lansbury

När Angela Lansbury började spela in deckarserien Mord och inga visor var hon 58 år gammal. Lika gammal som Demi Moore är i dag.

Will Smith och James Avery

90-talets favoritfamilj hittade vi i tv-serien Fresh Prince of Bel-Air. När den hade premiär 1990 var James Avery som spelade ”uncle Phil” 45 år. Will Smith är i dag 52, alltså flera år äldre än sin film-farbror.

Kate Winslet och Frances Fisher

Kate Winslet är 45 år och exakt lika gammal som sin rollkaraktär Rose mamma i filmen Titanic. Mamman spelades av Frances Fisher som var 45 år när filmen spelades in.

Foto: TT, Netflix, HBO

Se också: 9 kändismammor och deras döttrar – när de är lika gamla
2:02

Efter reklamen: Se också: 9 kändismammor och deras döttrar – när de är lika gamla

(2:02)

Slå på ljud

LÄS MER:

11 kända mammor och döttrar – när de var i samma ålder

Skådespelare som ser helt annorlunda ut i sina roller

12 filmer där åldersskillnaden mellan skådisarna är helt skev