Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Lionel Richies fina ord om Nicole Richies adoption

11 maj, 2023 
AvLinda Strömbäck
Nicole Richie
Lionel Richie och hans fru Brenda Harvey träffade Nicole Camille Escovedo för första gången 1983. På en Prince-konsert stod nämligen tvååringen på scen och spelade tamburin, vilket fångade parets uppmärksamhet. Här är den fina historien om hur familjen Richie bildades.
Annons
Här är 6 saker du vill veta om Nicole RichieBrand logo
Här är 6 saker du vill veta om Nicole Richie

I ett klipp som nyligen började cirkulera på Tiktok, berättar Lionel Richie historien om sin dotters adoption. Nicole Richie föddes nämligen som Nicole Camille Escovedo, och hennes föräldrar var musikern Peter Escovedo och Karen Moss. Nicoles biologiska föräldrar jobbade tillsammans med sångerskan Sheila Escovedo, som var en vän till Lionel Richie. Och att Nicole sedan skulle bli adopterad av världsstjärnan, är en unik historia.

Lionel Richie om när han adopterade Nicole

I Tiktok-klippet berättar Lionel om första gången han såg Nicole. Han hade just flyttat till Los Angeles och gick på en Prince-konsert tillsammans med sin dåvarande fru Brenda Harvey.

Annons

– Vi upptäckte att det stod en tvååring på scenen tillsammans med Prince och spelade tamburin. Och jag tänkte direkt: ”Är det ett av Prince barn? Nej. Är det ett av bandmedlemmarnas barn? Nej. Vems barn är det?” Och jag kände att jag behövde ta reda på vem du var, berättar Lionel för Nicole i klippet, som ursprungligen kommer från en intervju med Huffpost.

– Senare gick vi backstage och där var du igen. Och det fina med allt var att jag insåg vilken härlig liten tjej du var. Vi lekte lite och sen tänkte jag inte så mycket mer på det. Men sex, sju veckor senare kom jag förbi ert hus med Sheila och träffade dig igen.

Lionel Richie om Nicole Richie: ”Du förändrade mitt liv”

Lionel berättar att han upptäckte att det uppstått lite problem med Nicoles föräldrar, som planerat att åka på turné.

–Vi var lite oroliga att de skulle ta med det här lilla barnet på turnén. En tvååring behöver stabilitet och kan inte vara ute på vägarna. Jag vet inte hur vi kom in på det, men vi sa att de kunde lämna barnet här med oss och åka på turnén, eftersom jag kände Sheila, dotterns mamma och alla andra.

Annons

Det gick sedan två år och situationen blev inte bättre, berättar Lionel. För att kunna ge Nicole någon typ av stabilitet i sitt liv så erbjöd Lionel och hans fru att bli hennes förmyndare, men tanken var att det inte skulle bli mer än så vid tidpunkten.

– Men för att göra en lång historia kort, så var du oemotståndlig. Och vi kände till slut att adoption istället skulle vara den bästa lösningen, så vi adopterade dig, berättar Lionel.

– Du förändrade mitt liv. Du gjorde mitt hjärta mjukare. Allt i mitt liv hade fram tills dess handlat om att skapa musik, göra affärer och åka på turné. Jag fick någonting att bli kär i, som aldrig skulle lämna mig.

Foto: TT, Instagram

Annons