Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Här är kändisarna du inte visste har bytt namn

13 feb, 2023 
AvPenellope Ness
Kändisar du inte visste har bytt namn
Rihanna, Gigi Hadid och Blake Lively har något gemensamt, förutom att vara bland Hollywoods största kändisar – har de alla bytt namn! Vi listar några av stjärnornas oväntade namnbyte och vad de hette innan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-taletBrand logo
Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-talet

Vet du vem Destiny Hope Cyrus är? Eller har du hört om Hadid-systern Jelena Noura? Det är inte några okända kändissyskon som du missat, utan vad Miley Cyrus och Gigi Hadid hette innan de valde sina artistnamn.

Här är exempel på ytterligare kändisar som valt att byta namn!

1. Miley Cyrus

Miley Cyrus

Riktiga namn: Destiny Hope Cyrus

Annons

År 2008 bytte Disneyskådisen sitt förnamn till Miley. Hon säger att hon valde namnet eftersom det påminde om hennes smeknamn"Smiley" som skådespelaren kallades när hon var ung. Så gulligt!

2. Emma Stone

Emma Stone

Riktiga namn: Emily Stone

Emma hette egentligen Emily Stone, men när hon var 16 år tog hon beslutet att byta till ett annat "Em"-namn. Hon berättade för Jimmy Fallon att hon valde sitt nuvarande namn eftersom hon älskade Emma "Baby Spice" Bunton. Riley Stone var artistnamnet hon ursprungligen valde, men ändrade det till Emma Stone kort därefter. Hon har senare berättat att hon ångrar namnbytet och saknar Emily Stone.

Annons

3. Rihanna

Rihanna

Riktiga namn: Robyn Rihanna Fenty

Det visar sig att sångerskan har utnyttjat alla sina tre namn, fast på olika sätt. Artistnamnet Rihanna är hennes mellannamn och Fenty, som hennes sminkmärke heter, är stjärnans efternamn. Och Robyn verkar vara det hon använder i privata syften.

"Jag blir lite avtrubbad av att höra Rihanna, Rihanna, Rihanna," har hon berättat i en intervju med Rolling Stone. "När jag hör 'Robyn' fångar det min uppmärksamhet."

Annons

4. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Riktiga namn: Jennifer Linn Anastassakis

I det här fallet var det var faktiskt inte Jennifer som valde att byta namn. Hennes pappa, John Aniston, bytte familjens efternamn från Anastassakis till Aniston, med förhoppningen att få fler jobb.

5. Gigi Hadid

Gigi Hadid

Riktiga namn: Jelena Noura Hadid

Annons

Modellen bytte till smeknamnet Gigi som hennes mamma, Yolanda Hadid, brukade kalla henne när hon var yngre.

6. Bella Hadid

Bella Hadid

Riktiga namn: Isabella Khair Hadid

Båda Hadid-systrarna har faktiskt valt att kallas för sina smeknamn! Lillasystern valde att byta bort det längre namnet Isabella till förkortningen Bella.

5. ALICIA KEYS

Alicia Keys

Riktiga namn: Alicia Augello Cook

Annons

Keys, som är det engelska ordet för pianots svarta och vita tangenter, var ett artistnamn som var mer i linje med hennes musikaliska karriär. Det blev ett väl uttänkt namn med dubbel mening för sångerskan Alicia Keys som (självklart) även spelar piano.

6. Meghan Markle

Meghan Markle

Riktiga namn: Rachel Meghan Markle

Hon kunde varit känd som Rachel, hertiginnan av Sussex. Men i början av sin skådespelarkarriär valde hon att byta tilltalsnamn till sitt mellannamn, Meghan. Däremot kanske det inte var en ren slump att hennes karaktär hette Rachel i tv-serien Suits!

Annons

7. Blake Lively

Blake Lively

Riktiga namn: Blake Ellender Brown

När Blake föddes fick hon pappans efternamn Brown, men när hennes föräldrar gifte sig tog de ett mindre traditionellt beslut och bytte till mammans efternamn, Lively. Senare i livet valde skådespelaren att göra samma sak.

8. Natalie Portman

Natalie Portman

Riktiga namn: Natalie Hershlag

Annons

Natalie bytte sitt efternamn till Portman, vilket var hennes farmors namn innan hon gifte sig. Det var ett beslut hon tog tidigt i sin skådespelarkarriär för att kunna hålla sitt liv mer privat.

9. Irina Shayk

Irina Shayk

Riktiga namn: Irina Valeryevna Shaykhlislamova

När den ryska modellen slog igenom i Europa och USA, började hon istället använda en förkortad version av sitt riktiga namn.

10. Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Riktiga namn: Laura Jeanne Reese Witherspoon

Annons

Skådisen behöll några av sina namn, men valde att använda sin mammas flicknamn, Reese, och omvandla det till ett förnamn. Hon har senare sagt att hon bytte namn för att det skulle passa bättre in i Hollywood.

11. Nina Dobrev

Nina Dobrev

Riktiga namn: Nikolina Konstantinova Dobreva

Likt Irina Shayk, valde Nina Dobrev att ändra sitt långa namn med bulgariskt ursprung till ett kortare artistnamn. Hon har berättat att hon valde att förkorta sitt namn för att göra det mer minnesvärt.

Annons

12. Olivia Wilde

Olivia Wilde

Riktiga namn: Olivia Jane Cockburn

Olivia valde att byta efternamn från Cockburn till Wilde. Varför just Wilde? Jo, hon hade inspirerats av författaren Oscar Wilde efter att ha spelat huvudrollen i en av hans pjäser när hon gick på gymnasiet.

13. Lucy Hale

Lucy Hale

Riktiga namn: Karen Lucille Hale

Annons

Pretty little liars-skådisen behöll sitt efternamn, men valde att använda förnamnet Lucy, som är en förkortning av mellannamnet Lucille. Hon berättade det i en intervju med Jimmy Fallon och hennes fans var minst sagt chockade.

14. Dove Cameron

Dove Cameron

Riktiga namn: Chloe Celeste Hoffman

Den amerikanske sångaren bytte förnamn till Dove för att hedra sin bortgångne pappa, eftersom det var smeknamnet han gav henne.

"Han kallade mig Dove mer än vad han kallade mig Chloe," berättade hon i en intervju. "Han gick bort när jag var 15, och då bestämde jag mig för att ändra det.”

Annons

16. Lea Michelle

Lea Michelle

Riktiga namn: Lea Michele Sarfati

Skådespelaren och sångaren valde att sluta använda sitt efternamn helt och istället bara kallas för sitt för- och mellannamn. Hon har senare berättat att beslutet berodde på att hon blev retad för sitt efternamn när hon var yngre.

"Jag använder inte mitt efternamn mycket efter att jag blev kallad för "Lea So-fetty" och "Lea So-farty" i skolan," sa hon.

Artikelinspiration: Women's Health Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons