Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

5 kändisar som känt sig tvingade att byta namn

09 nov, 2022 
AvEmma Castman
Kändisar som känt sig tvingade att byta namn
Visste du att Mindy Kaling och Brie Larson egentligen heter något annat? Här är fler exempel på Hollywoodstjärnor som av olika anledningar tvingats byta namn – har du koll på vad de heter på riktigt?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 kändisar som bytt namn - utan att du märkt detBrand logo
5 kändisar som bytt namn - utan att du märkt det

Alla kändisnamn är inte bra kändisnamn. I alla fall inte om du frågar Mindy Kaling, Brie Larson och Aaron Paul – som är några av de kändisar som mer eller mindre kände sig tvungna att ändra namn för att göra karriär i Hollywood.

Nedan listar vi ytterligare exempel på stjärnor som av olika anledningar bytt namn!

Kändisar som egentligen heter något annat

Mindy Kaling – Vera Mindy Chokalingam

Mindy Kaling

Det var när Vera Mindy Chokalingam började med standup som hon förkortade sitt namn till Mindy Kaling – och sedan dess har det varit kvar. Att Mindy valde att göra bytet beror på att många hade svårt att uttala hennes riktiga namn, och att hon ville undvika att folk gjorde sig lustiga på hennes bekostnad.

Annons

Brie Larson – Brianne Desaulniers

Brie Larson

Redan när Brianne Desaulniers var nio år gammal valde hon att anamma artistnamnet Brie Larson – och precis om för Mindy berodde det på att folk hade svårt med uttalet. Brie var nämligen redan som barn trött på att ingen kunde säga hennes franska efternamn på rätt sätt.

Bruno Mars – Peter Hernandez

Bruno Mars

När Peter Hernandez växte upp kallades han för Bruno, och efter ett par år i musikbranschen valde han att ta artistnamnet Bruno Mars. Anledningen? Han var trött på att folk jämförde honom med Enrique Iglesias och mer eller mindre krävde att han skulle göra latinomusik.

Annons

Aaron Paul – Aaron Paul Sturtevant

Aaron Paul

Skådespelaren Aaron Paul Sturtevant valde att göra sig av med sitt efternamn då många i filmbranschen hade svårt att säga det på rätt sätt. Numera går han alltså endast under namnet Arron Paul.

James Roday – James Rodriguez

James Roday

Sist men inte minst skådespelaren James Rodriguez som valde att byta namn till James Roday precis i början av sin karriär. Efter bara två auditions märkte han nämligen att hans efternamn inte matchade förväntningarna på hur han såg ut.

2020 valde James Roday dock att byta namn igen, och denna gång till James Roday Rodriguez. Anledningen? Han ville stå upp för sig själv, sitt ursprung och folk i hans närhet.

Artikelinspiration: Buzzfeed

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons