Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Kändisarnas sjuka riders – se 17 kravlistor här

22 okt, 2022 
AvLinda Strömbäck
Britney Spears, Justin Bieber och Beyoncé
Är du också nyfiken på vad som står på kändisarnas riders? Här har vi listat 17 kändisars kravlistor – och vad de inte klarar sig utan på turnén!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: Här är kändisarna som är varandras lookalikesBrand logo
Video: Här är kändisarna som är varandras lookalikes

En rider är en lista på krav och önskemål som kändisar har när de är ute på turné. Och vissa kändisar har lite märkligare önskemål än andra. Bland annat kräver Rihanna en viss typ av matta, Drake ett visst antal rökelser och Joe Jonas vill helst hitta 12 hundvalpar i sin loge.

Se 17 kändisars riders här!

Adele

Under turnén Adele 21, var det mycket viktigt att ett paket Marlboro Light och en tändare fanns med på Adeles rider. Även två flaskor rödvin av bästa kvalitét (viktigt att det är från Kalifornien) samt en flaska Sauvignon Blanc – givetvis kyld.

Annons
Adele Adkins
Adele Adkins

Justin Bieber

2010 hade Justin Bieber en rider som innehöll massor av snacks som chips, nötter och godis samt örtte och vitamin well-vatten. Elva år senare uppgraderades den listan en aning. 2021 adderades nämligen 10 lyxbilar, massagebord, en jacuzzi, pingisbord och ett privatplan till Justins rider.

Justin Bieber
Justin Bieber

Beyoncé

Queen B vill ha grönsaker som broccoli, gröna bönor och spenat innan hon äntrar scenen, men framför allt vill hon ha kryddig kyckling i form av ben, vingar och bröst. Sedan måste rumstemperaturen i logen vara 25 grader prick, för att Beyoncé ska vara nöjd.

Annons
Beyoncé
Beyoncé

Drake

På Drakes rider hittar vi 48 rökelsepinnar (?) med neutral doft, tre vanliga ljus samt en hel del spritflaskor i form av Hennessy, Patron Tequila, Grey Goose Vodka och Jack Daniels.

Drake
Drake

Selena Gomez

Efter Selenas uppbrott från Justin Bieber 2014 fick Justins namn inte nämnas under en period. Selenas anställda med det namnet Justin fick dessutom kallas för något annat. Utöver det kravet har Selena bara kycklingpaj och pickles på sin rider.

Annons
Selena Gomez
Selena Gomez

Rihanna

Last Girl on Earth-turnén 2010 hade Rihanna en hel del inredningskrav på sin rider. Bland annat önskades en stor pälsmatta (helst i leopardmönster), stora gardiner i blått alternativt svart med isblå chiffong samt vita gardiner för att täcka skåp eller dylikt. Också gärna vita tulpaner om möjligt.

Justin Timberlake

Justin Timberlake är väldigt hälsomedveten och enligt hans rider behöver han någon som desinfekterar alla dörrhandtag i hans omgivning – varannan timme. Utöver det behöver han också hela våningen på hotellet han bor på, samt en egen hiss.

Justin Timberlake
Justin Timberlake

Jennifer Lopez

Enligt Jennifer Lopez rider måste allt i hennes loge vara vitt – möbler, gardiner och även ljus måste vara i en vit nyans.

Annons
Jennifer Lopez
Jennifer Lopez

Katy Perry

Katy Perry har en hel del snacks på sin rider: ekologiska frukter och grönsaker, torkade äpplen och päron, torrostade edamamebönor med salt, frystorkade jordgubbar, finn crisp, hummus, tortilla chips (helst på blå majs), salsa, salt och vinäger chips, pretzels samt två flaskor Pinot Grigio och ett sexpack Sprite.

Katy Perry
Katy Perry

Jay-Z

På sin turné 2009 hade Jay Z kravet att få ta del av sju loger istället för en. Samt jordnötssmör och sylt av hög kvalitét.

Annons
Jay-Z
Jay-Z

Mariah Carey

På Mariah Careys rider hittar vi en flaska Cristal champagne och sugrör att dricka den med. Samt en person som kan vara ständigt närvarande för att hjälpa Mariah att slänga sitt tuggummi vid behov.

Mariah Carey
Mariah Carey

Joe Jonas

Längst upp på Joe Jonas rider står det: 12 hundvalpar. Han är däremot medveten om att det är ett ganska orimligt krav som sällan kan uppfyllas (men har däremot hänt ett par gånger!). Utöver det vill Joe Jonas bara ha öl och köttpaj i sin loge.

Annons
Joe Jonas
Joe Jonas

Lady Gaga

Lady Gaga hade ett ganska udda krav på sin rider under sin Monster Ball-turné – nämligen en skyltdocka med "rosa fluffigt pubishår"... Även extra långa sugrör samt mängder med te stod med på kravlistan.

Lady Gaga
Lady Gaga

Kanye West

På Kanye West tidigare turnéer har artisten haft läppbalsam (specifikt Carmex), saltade pistaschnötter samt alkohol som Hennessy, Absolut Vodka, Patron Silver Tequila och fyra sex-pack Heineken, på sin rider. Under Saint Pablo–turnén visade även Kim Kardashian upp en slush-maskin som stod i hans loge.

Annons
Kanye West
Kanye West

Madonna

Madonnas största önskemål under en turné var att få ha 200 personer i sitt team. Och att logen skulle likna hennes hem så mycket som möjligt.

Madonna
Madonna

Britney Spears

Inför ett framträdande i London, önskade Britney Spears en inramad bild av prinsessan Diana på väggen i sin loge. Hon ville även ha några cheeseburgare från McDonalds – utan bröd.

Annons
Britney Spears
Britney Spears

Lindsay Lohan

När Lindsay Lohan skulle gästa en rysk talkshow, skickade hon en lång kravlista som behövde uppfyllas innan hon skulle medverka i programmet. Bland annat krävde hon att få träffa presidenten Vladimir Putin, ett års visum, ett privatplan och 650 000 dollar.

Lindsay Lohan
Lindsay Lohan

Källa: Marie Clarie, Foto: TT

Annons