Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Zendaya – och andra kändisar som inte går på Met-galan 2022

25 apr, 2022 
AvGabriella Håkansson
Zendaya, Rihanna och Gwyneth Paltrow
Den första måndagen i maj närmar sig och alla modeintresserade vet vad det betyder – det är dags för Met-galan! Även om gästlistan minst sagt är kändistät finns det några personer vi inte kan vänta oss se på röda mattan i år – läs vilka här.
Annons
Bafta-galan 2022: Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Bafta-galan 2022: Se kändisarna på röda mattan

Met-galan 2022 närmar sig med stormsteg. Det är den 2 maj som galan går av stapeln och precis som vanligt väntas det bli en riktig modefest med oförglömliga looks.

Galan, som är till för att samla in pengar till Metropolitans kostym- och modeavdelning, är årets kanske mest kändistäta event och arrangeras tillsammans med modetidningen Vogue

I mars presenterades årets galavärdar och det är inga dåliga namn som leder tillställningen; Regina King, Blake Lively, Ryan Reynolds och Lin-Manuel Miranda. Tillsammans med skådespelarna ansluter även hedersvärdarna Anna Wintour, Instagram-chefen Adam Mosseri och designern Tom Ford.

Annons

Kändisarna som inte kommer gå på Met-galan 2022

Men även om Met-galan är ett av årets största mode-event så finns det några av världens just nu största stjärnor som inte väntas dyka upp på under tillställningen.

Zendaya

Zendaya
Zendaya på Met-galan 2019.

Skådespelaren Zendaya har kommit att bli en riktig modeikon och spänningen är alltid stor gällande vad hon dyker upp iklädd i under tillställningar. Men tråkigt nog kommer vi inte att få se Zendaya under Met-galan 2022, hon har nämligen fullt upp med inspelningarna av den nya filmen Challengers.

Annons

– Jag är ledsen över att göra mina mina fans besvikna här men jag kommer att jobba. Er tjej måste jobba och göra några filmer. Men jag önskar er alla det bästa, ska Zendaya ha sagt enligt Page Six.

Även om Zendaya inte kommer att synas till på galan så innebär det inte att vi inte få se några skapelser från hennes trogna stylist Law Roach. Det finns ju nämligen chans att han klär några andra kändisar.

Dua Lipa

Dua Lipa

Det är inte bekräftat att Dua Lipa inte kommer på Met-galan 2022 men chanserna ser inte ut att vara jättestora. Dua Lipa har nämligen en konsert i sin hemstad London samma kväll. Därav får vi nog tyvärr vänta oss en Met-gala utan popstjärnan i år.

Annons

Dua Lipa deltog inte heller under förra årets Met-gala.

Rihanna

Rihanna och ASAP Rocky
Rihanna och ASAP Rocky på Met-galan 2021.

Med tanke på att Rihanna väntas föda sin bebis när som helst så känns det tyvärr inte speciellt troligt att vi kommer att få se henne på Met-galans röda matta i år. Inget är hugget i sten, kanske dyker en nyförlöst Rihanna upp men det lutar väl mer åt att det inte blir så.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow på Met-galan 2019.

Gällande Gwyneth Paltrow är det alltid lika spännande att se om hon väljer att komma eller inte. Efter att medverkat på galan år 2013 ska skådespelaren, modellen och entreprenören sagt enligt USA Today att hon "aldrig kommer att gå igen".

Men Gwyneth har faktiskt dykt upp två gånger sedan dess, år 2017 och 2019. Däremot närvarade hon inte 2021 så om Gwyneth kommer i år återstår att se.

Artikelinspiration: Wmagazine Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons