Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Allt du vill veta om Met-galan 2022

18 mar, 2022 
AvLinda Strömbäck
Met-galans värdar 2022
I maj bjuder Metropolitan Museum of Art och Vogue in till den årliga cocktailen av mode, kändisar, fest och glamour. Nyligen avslöjades bland annat Blake Lively som en av årets galavärdar. Här är allt vi vet om Met-galan 2022!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Met-galan – looksen vi minnsBrand logo
Met-galan – looksen vi minns

Årets största modegala är precis runt hörnet. Till förmån för Metropolitan Museum of Arts kostym- och modeavdelning arrangeras insamlingsgalan i vanlig ordning av Vogue, som nyligen avslöjade årets värdar.

Galan, som hålls den 2 maj, markerar starten för museets årliga modeutställning, vars tema sätter tonen för gästernas klädkod. Här är allt du vill veta om årets Met-gala – kändisarnas största modefest.

Met-galan 2022

Efter en pandemi som satt käppar i hjulet för de extravaganta galorna är det i år tillbaka till det normala för Metropolitan Museum of Art. I år är första året sedan pandemins startskott som Met-galan kan hållas på det traditionella datumet – första måndagen i maj.

Annons

Med en noga utvald gästlista av Vogues chefredaktör Anna Wintour spanas celebriteter uppklädda till tänderna i skräddarsydda kreationer av modebranschens största designers. I februari avslöjades årets tema för designerna att tolka – som också är en uppföljning av förra årets hyllning till amerikanskt mode.

temat för Met-galan 2022

Tidigare år har teman som Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination och China: Through the Looking Glass stått för inspirationen som prytt kändisarnas gala-outfits. Förra året när galan till följd av pandemin istället fick hållas i september, var temat In America: a Lexicon of Fashion – en överblick av amerikanskt mode och uttryck.

Temat för i år fortsätter gå i det amerikanska spåret med en uppföljning av det föregående. Årets tema In America: An Anthology of Fashion, – ett samlingsverk av amerikanskt mode, är en hyllning till USAs rika modehistoria från 1900- och 2000-talet.

Annons

Förra årets utställning kommer också fortsätta att visas och även uppdateras med nya plagg. Tillsammans med den uppföljande utställningen kommer de båda att visas fram till 5 september 2022.

Årets galavärdar

Den 17 mars avslöjades även värdarna till den stjärntäta galan. I år hålls den under ledning av inga mindre än Regina King, Blake Lively, Ryan Reynolds och Lin-Manuel Miranda. Tillsammans med skådespelarna ansluter även hedersvärdarna Anna Wintour, Instagram-chefen Adam Mosseri och designern Tom Ford.

Regina King på Met-galan 2021
Regina King på Met-galan 2021
Annons
Blake Lively och Ryan Reynolds på Met-galan 2017
Blake Lively och Ryan Reynolds på Met-galan 2017
Lin-Manuel Miranda
Skådespelaren och kompositören Lin-Manuel Miranda

Källa: InStyle, Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons