Här är glasväskan som blivit viral – och kändisarnas favorit

Den virala glasväskan som alla pratar om från Coperni x Heven

Sedan Gigi Hadid bar den på catwalken har den varit på allas läppar – och i kändisarnas händer. Här är den virala glasväskan från Coperni x Heven som alla pratar om just nu.
13 april, 2022

Du har förmodligen sett den. Någonstans i förbifarten när du scrollat eller i handen på din favoritkändis eller modell. För precis när vi trodde att Paris-baserade Coperni inte kunde bli mycket hetare efter att ha klätt såväl Rihanna som Bella Hadid och Hailey Bieber i sina set senaste tiden – så levererade de en viral succé. Vi pratar såklart om glasväskan!

Sätt formen i fokus – så stylar du naturnära och hållbara trenden
0:59

Efter reklamen: Sätt formen i fokus – så stylar du naturnära och hållbara trenden

(0:59)

Slå på ljud

Virala glasväskan från Coperni x Heven

Glasväska Coperni x Heven Gigi Hadid på catwalken

Glasväskan i handen på Gigi Hadid.

Glasväska Coperni x Heven Gigi Hadid på catwalken

Gigi Hadid bär glasväskan under Copernis visning inför hösten 2022.

Under märkets visning inför hösten 2022 under Paris Fashion Week presenterade de en glasväska med djävulshorn. Det var Gigi Hadid som intog catwalken bärandes väskan, vilket är en glasversion av Copernis signatur-modell Swipe bag. Du vet, den där ovalformade lilla godbiten du förmodligen har stenkoll på efter att ha sett den under var och varannan kändis arm.

Samarbete med glasblåsar-duo

Coperni har teamat upp med New York-baserade glasblåsarparet Brenna Box och Peter Dupont, vilka står bakom inredningsföretaget Heven. Tillsammans har de tagit fram tre versioner av glasväskan – den transparenta med djävulshorn, en variant med spegelglas samt en isblå version.

Breanna Box och Peter Dupont startade Heven mitt under pandemin, 2020 (de ville att hemmet där vi plötsligt tillbringade så mycket mer tid skulle kännas som ett himmelrike) och har sedan dess tillverkat fantastiska vasar, skålar, tulpanformade vinglas och karaffer med djävulshorn – innan de nu samarbetar med Coperni för att föra in glashantverket i modebranschen.

Älskas av kändisarna

Doja Cat bar glasväskan på Grammy Awards 2022.

Doja Cat bar glasväskan på Grammy Awards 2022.

Och nu har väskan (föga förvånande) blivit viral! Och framförallt – älskad av kändisarna. Doja Cat bar den exempelvis till Grammy Awards 2022 och Kylie Jenner höll den i handen när det vankades pressdag för nya Kardashians.

Kylie Jenner bär väskan under pressdag för nya Kardashians, i april 2022.

Kylie Jenner bär väskan under pressdag för nya Kardashians, i april 2022.

Så mycket kostar glasväskan

Vi andra dödliga får vänta till sensommaren med att klicka hem väskan, då den är en del av Copernis höstkollektion 2022. Är du sugen på egen version får du också vara beredd att lägga en slant. Enligt Page Six kommer väskan att kosta drygt 25 000 svenska kronor.

TV: ELLE Talks

ELLE Talks – avsnitt 1
5:21

Efter reklamen: ELLE Talks – avsnitt 1

(5:21)

Slå på ljud

Foto: TT