Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

5 kändisar som nästan fick en roll i Barbie

28 jul, 2023 
AvEmma Castman
5 kändisar som nästan fick en roll i Barbie
Visste du att Amy Schumer tackade nej till rollen som Barbie? Eller att Timothée Chalamet var tänkt att gästspela i filmen? Här listar vi fem välkända skådespelare som var nära att knipa en roll i årets kanske mest hajpade produktion!
Annons
Barbiepremiären i Los Angeles – bästa looksenBrand logo
Barbiepremiären i Los Angeles – bästa looksen

Inför 60-års jubiléet av Barbie vaknade den ikoniska dockan åter till liv genom en live-action remake – och succén blev snabbt ett faktum. Kort efter premiären slogs biorekord runt om i världen, och nyligen stod det klart att Barbie lockat mer publik i USA än någon annan film regisserad av en kvinna.

Skådespelare som kunde medverkat i Barbie

Barbie har en stjärnfylld rollista bestående av bland annat Margot Robbie som Barbie, Ryan Gosling som Ken och Dua Lipa som sjöjungfru. Men faktum är att det finns fler stjärnor som nästan anslöt till teamet – spana in några exempel här!

Annons

Amy Schumer

Amy Schumer

Innan Margot Robbie tilldelades rollen som Barbie var det faktiskt tänkt att skådespelarkollegan Amy Schumer skulle spelat i filmen. 2016 hade nämligen Sony Pictures rättigheterna till Barbie och Hilary Winston stod för manus. Amy erbjöds då huvudrollen men tackade nej på grund av "kreativa olikheter".

"Jag tror att vi sa att det var schemaläggningskonflikter, det var det vi sa. Men ja, det handlade egentligen bara om kreativa olikheter. Men det är ett nytt team nu, och det ser ut att vara väldigt feministiskt och coolt, så jag kommer att se filmen", sa komikern i en intervju med Watch what happens live, enligt Variety.

Annons

Anne Hathaway

Anne Hathaway

Efter att Amy Schumer hoppat av filmen fick Anne Hathaway rollen som Barbie, samtidigt som Ocean's 8-författaren Olivia Milch tog över manusskrivandet. Sonys avtal med Mattel gick dock ut 2018 och rättigheterna återlämnades till leksaksföretaget, vilket ledde till att det aldrig blev någon film med Anne.

I dag är det Warner Bros som äger rättigheterna till Barbie och Greta Gerwig som skrivit manus.

Timothée Chalamet

Timothée Chalamet

Greta Gerwig hade stora planer på att få Timothée Chalamet att gästspela i Barbie, men tyvärr gick det inte att få ihop, vilket gjorde regissören en aning besviken. Timothée var istället upptagen med att spela Willy Wonka i Wonka och filma Dune: Part Two.

Annons

Gal Gadot

Gal Gadot

För att underlätta castingarbetet för Barbie började regissören och producenten med att definiera vad "Barbie-energi" var för något. I en intervju med Vogue berättade de senare att de kommit fram till att Gal Gadot förkroppsligade den energin, men tyvärr var hon inte tillgänglig för inspelning just då.

Ben Platt

Ben Platt

I en intervju med Vanity Fair berättade castaren Allison Jones att flera skådespelare fick tacka nej till roller i Barbie på grund av schemaläggningsproblem, och en av dem var Ben Platt, känd från bland annat Pitch Perfect och Dear Evan Hansen.

Annons

Artikelinspiration: Insider

Foto: TT

Annons