Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Barbie 2 – allt vi vet om en potentiell uppföljare till Barbie-filmen

20 jul, 2023 
AvPenellope Ness
Barbie 2 – allt vi vet hittills om en uppföljare till Barbie-filmen
Efter hypen kring den första Barbie-filmen undrar nu många fans om vi kommer att få se Margot Robbie, Ryan Gosling eller Dua Lipa i en uppföljare? Här är allt vi vet om Barbie 2!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Barbiepremiären i Los Angeles – bästa looksenBrand logo
Barbiepremiären i Los Angeles – bästa looksen

Sedan dagen det blev känt att Barbie skulle få en egen live-action remake, har vi sett den ikoniska rosa färgen (och Margot Robbie) exakt överallt. Allt från trendiga Barbiecore och uthyrningen av Barbies dream house till ny musik och samarbeten med stora märken.

Nu undrar många fans om regissören Greta Gerwig planerar en uppföljare, med tanke på hur populär den första filmen redan blivit.

kommer det en Barbie 2?

Man kan lugnt säga att Barbie-världen erbjuder många möjligheter för spinoffs och uppföljare. Barbie har trots allt haft en rad framgångsrika karriärer. Hon har bland annat varit läkare, president, skådis, kock, fotograf och filmproducent – ja, listan är lång.

Annons
Barbie som president
Issa Rae spelar Barbie som president i Barbie-filmen.

Vi lever dessutom i en värld där fans är besatta av uppföljare och det är något som aldrig heller verkar ta slut. Marvel, Transfomers och Fast and the Furious är bara några exempel. Därför finns det onekligen möjlighet för Barbie och hennes moderbolag Mattel att fortsätta. Mattel har dessutom redan bekräftat att de planerar över 45 filmer baserade på våra allra käraste barndomsleksaker.

"det skulle verkligen vara spännande om det blev så"

Potentialen finns, men medverkande i den första Barbie-filmen verkar ännu inte helt säkra.

Annons

– Härifrån kan det här gå i en miljon olika riktningar. Men jag tror att man ska vara försiktig med att planera en uppföljare samtidigt som man skapar en första film, sa Margot Robbie till Time när hon fick frågan om en framtida film.

Margot Robbie som Barbie
Margot Robbie spelar huvudrollen i den första Barbie-filmen.

Regissören Greta Gerwig har också svarat på rykten om fler Barbie-filmer.

– Ärligt talat är jag bara fokuserad på att få klart den här och hoppas på att den ska gå bra. Sedan får vi se vad som händer efter det, sa Greta Gerwig till Entertainment Tonight.

Annons
Barbie-världen
Barbies ikoniska rosa drömhus.

I slutet av 2022 berättade Greta Gerwig att potentialen för ett Barbie Cinematic Universe finns, men att hon inte kunde göra några konkreta planer för en hel serie filmer vid den tidpunkten.

– Jag menar, det skulle verkligen vara spännande om det blev så, tillade regissören för Variety.

Källa: Teen Vogue
Foto: TT

Annons