Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Efter succén med Barbie – nu blir Polly Pocket spelfilm

28 jul, 2023 
AvEmma Castman
Efter succén med Barbie – nu blir Polly Pocket spelfilm
Succén med Barbie har lett till att leksaksföretaget Mattel valt att satsa på ytterligare filmer om dockor. Nu är det 80-talsklassikern Polly Pocket som sägs bli nästa spelfilm. Här är allt vi vet om produktionen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Barbie dreamhouse i verkligheten – kika in allt du vill vetaBrand logo
Barbie dreamhouse i verkligheten – kika in allt du vill veta

Årets stora filmsuccé är utan tvekan Greta Gerwigs Barbie med Margot Robbie och Ryan Gosling i huvudrollerna. Kort efter premiären slogs biorekord runt om i världen, och nyligen stod det även klart att Barbie lockat mer publik i USA än någon annan film regisserad av en kvinna.

Tack vare hajpen väljer leksaksföretaget Mattel nu att satsa på fler filmer om dockor, det rapporterar Variety. Det är skådespelaren och regissören Lena Dunham som ska regissera en film om Polly Pocket, som är en liten docka i en ask som går att öppna.

Annons
Polly Pocket

Polly Pocket blir spelfilm – allt vi vet

Än så länge finns inte jättemycket information om Mattels nya satsning, men Lena Dunham sägs som sagt regissera filmen från ett manus som hon dessutom skrivit själv. Det finns även uppgifter om att huvudrollen ska spelas av ingen mindre än Emily in Paris-skådisen Lily Collins.

I en intervju med Variety berättar Robbie Brenner, chef för företaget bakom både Barbie och Polly Pocket, om samarbetet med Lena och Lily, och beskrev de två som sina absolut "favoritdamer".

Annons

– Först och främst är de två av mina favoritdamer någonsin, säger hon och fortsätter:

– Lena är väldigt samarbetsvillig och kavlar upp ärmarna och gillar verkligen att notera och lyssna. Hon är otrolig. Lily är väldigt smart, specifik och produktiv. Det har bara varit ett otroligt samarbete, vi är så glada över det.

Någon information om när Polly Pocket har premiär finns inte, men med tanke på att endast manuset är klart lär det dröja.

Foto: TT

Annons