Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Ida Engvoll och Björn Mostens relation efter kärlek och anarki

12 nov, 2020 
AvSaga Pettersson
AvElin Jonsson
Ida Engvoll och Björn Mostens verkliga relation – bakom kamerorna
Ida Engvoll och Björn Mosten spelar mot varandra i den nya Netflix-serien Kärlek & anarki. Nu berättar Björn, som gör sin skådisdebut, om hur det var att jobba ihop med Ida.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker du kanske inte visste om Björn MostenBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Björn Mosten

Just nu pratas det allt annat än lite om Netflix nya tv-serie Kärlek & anarki, med Ida Engvoll och Björn Mosten i huvudrollerna. Serien hade premiär förra veckan och tittarna gillar vad de ser – Kärlek & anarki ligger just nu etta på Netflix topplista.

I serien får vi följa konsulten Sofie, som lever sitt städade vuxenliv med man och två barn i Stockholms innerstad, och som får i uppdrag att modernisera ett gammalt anrikt bokförlag. Där träffar hon Max, en yngre IT-tekniker och snabbt tar en oväntad lek vid. Leken börjar oskyldigt men blir fort något helt annat.

Björn Mosten gör skådisdebut i Kärlek & anarki

Ida Engvoll har vi sett i fler andra svenska produktioner, som Rebecka Martinsson och Vår tid är nu. Men 23-årige Björn Mosten däremot, som spelar Max, gör sin skådisdebut. Att han en vecka efter premiären samlat på sig 42 000 nya följare på Instagram skvallrar om att att han är intressant för tittarna.

Annons

Björn, som då inte tidigare axlat en roll, pluggar i vanliga fall till civilingenjör i Uppsala.

– När jag flyttade till Uppsala för att börja plugga sökte jag till många provfilmningar, castings och så vidare. Jag hade gjort en casting för det här bolaget tidigare och så blev jag uppringd och fick frågan om jag ville provfilma, berättar han i en intervju med Café om hur han fick rollen som Max.

”hon gjorde ett väldigt positivt intryck på mig”

I samma intervju får han frågan om det är någon av hans motspelare som överraskat på honom – och den han är mest impad av är Ida Engvoll.

– Haha, det vet jag faktiskt inte. Det är så svårt att minnas tillbaka till vad jag tänkte då. I så fall var det väl Ida Engvoll. Men det var också henne jag ägnade mest tid med och fick lära känna bäst. Med det sagt säger jag inte att jag var överraskad, bara att hon gjorde ett väldigt positivt intryck på mig, säger han.

Foto: Netflix

LÄS MER:

Vem är Björn Mosten? Allt om Kärlek & Anarki-skådisen

Blir det en säsong 2 av Kärlek & anarki på Netflix? Här är allt vi vet

Gizem Kling Erdogan i exklusiv intervju i ELLE

Annons