Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Hedda stiernstedt: "Jag vill bli mer involverad i den kreativa processen"

21 dec, 2020 
AvHannah-Fina Rohrmüller
Hedda Stiernstedt
Hon använder läppbalsam slaviskt, är älskad av svenska folket och har målat köket neongrönt. Nu ser vi Hedda Stiernstedt som Nina Löwander för sista gången i SVT:s succéserie Vår tid är nu specialsäsong.
Annons
(ELLE) ​Hedda Stiernstedt: "Var inte så hård mot dig själv"Brand logo
(ELLE) ​Hedda Stiernstedt: "Var inte så hård mot dig själv"

Hedda Stiernstedt delar med sig av sina bästa stiltips, framtidsplaner och vad Vår tid är nu har betytt för henne.

vår tid är nu

De tre säsongerna av SVT:s dramaserie Vår tid är nu blev en succé. Hedda Stiernstedt spelar Nina Löwander som blir kär i kökspojken Calle, spelad av Charlie Gustavsson. Under årens gång fick vi ta del av kärlek, svek, bråk, lögner och hemligheter. Nu kommer en specialsäsong av Vår tid är nu och den kommer också att vara den sista.

– Serien har såklart betytt jättemycket. Jag har haft så otroligt kul de här fyra åren. Och jag har utvecklats så fantastiskt mycket som skådespelerska, berättar Hedda.

Hedda Stiernstedt i rollen som Nina Löwander. Tittar bort från kameran och ler.
Hedda Stiernstedt i rollen som Nina Löwander.

"Ta mig levande ur 2020"

Nu är Hedda bland annat aktuell som Doris i Jönssonligan, men vad har hon mer för framtidsplaner?

Annons

– Ta mig ur 2020 levande. Skämt å sido. Att bli lite mer involverad i den kreativa processen. Jag har börjat bli väldigt intresserad av olika delar av mitt yrke. Och det känns väldigt spännande. Det känns som att det är en bra tid för det.

När hon får frågan om vilken som skulle vara hennes drömroll berättar hon att hon inte riktigt tänker på det viset.

– Jag har slutat tänka i termer som genrer. Utan jag tänker lite mer på om det är en utmaning, skrämmer det mig? Blir jag rädd? Då är det bra ofta om man blir rädd för att man inte ska klara av det.

Vem skulle spela dig om filmen om ditt liv?

– Jag skulle säga Harriet Andersson. Jag älskar, älskar, älskar Harriet Andersson. Det sipprar liv ur varenda por på henne. Sen på senare år har jag verkligen börjat gilla Florence Pugh. Väldigt fascinerande skådespelerska, hon har en sjuk utstrålning. Och om man får välja en man, Ben Mendelsohn har jag älskat i många år nu. Han är en fantastisk skådespelare. De kan spela mig i olika stadier i livet.

Alexis Almström och Hedda Stiernstedt på ELLE-galan.

10 snabba frågor med hedda stiernstedt

Bästa stilknep?

– Våga! Det är inte hela världen om det blir fel. Se det lite som när du klädde ut dig när du var liten. Det ska vara jättekul!

Annons

Vad inspireras du av just nu?

– Jag inspireras av människor. Det känns som att de har blivit ganska bjussiga under Corona, genom att tipsa om varandras grejer. Och så inspireras jag av andra skådespelare och av bra film.

Guilty pleasure?

– Jag har ingen guilty pleasure för jag har satt upp en regel för mig själv att även om det är dumma eller korkade grejer så ska man ändå inte skämmas för det.

Bästa vintagefynd?

– En Jacquemus-topp. När jag bodde i Paris hela december förra året, 2019, så fanns det en liten marknad där vi bodde i Marais. Då var det en kvinna som sålde massa oanvända Jacquemuskläder. Och där hittade jag skor, tröja och allt, men framför allt en specifik topp.

Smycke du inte kan leva utan?

– En ring från Mannström Jewellery. Det är en ring med ett litet rosa hjärta. Designern inspirerades av en tuggummiautomat när hon gjorde den. Jag fick den i present av henne och hon är så himla gullig.

Annons

Skönhetsprodukt du använder varje dag?

– Jag använder läppbalsam slaviskt, gärna färgade. Jag har hur många som helst från Burt's Bees. I vissa handväskor har jag slängt ner och slängt ner. Sen kan man ta upp hela nävar med olika läppbalsam som har väldigt olika status och är väldigt olika fräscha.

Favoritserie?

– Jag har kollat slaviskt på alla säsonger av The Crown. Annars de senaste åren så måste jag säga att jag verkligen älskar en serie som heter The Marvelous Mrs. Maisel. Väldigt underhållande, bra och rolig skriven serie. Låt dig inte avskräckas av lökigt namn och lökig omslagsbild! Den är väldigt, väldigt bra.

Favoritfilm?

– Jag kan inte välja men jag skulle säga att de senaste åren har det var en typ av time line mellan Oslo, 31 augusti, norsk film av Joachim Trier. Sen The Favourite älskade jag!

Vad ville du bli när du var liten?

– Skådespelerska ville jag bli. Jag skrev det varje år i mina vänner-böcker har min barndomskompis visat. Varje år skrev jag skådespelerska och något år skrev jag också prinsessa.

Berätta något vi inte vet om dig!

– Jag spelade dragspel i fyra år. Och jag dansade folkdans. Jag var otroligt cool i mellanstadiet, haha.

10 snabba med ​Hedda StiernstedtBrand logo
10 snabba med ​Hedda Stiernstedt

Foto: TT/Svt

LÄS MER:

Annons