Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Hedda Stiernstedt avslöjar detaljer om sista säsongen av Vår tid är nu

27 aug, 2020 
AvEmma Castman
Snart är det dags för den sista säsongen av Vår tid är nu. För Baaam berättar Hedda Stiernstedt om känslorna kring att avsluta inspelningen – det läskiga i att förverkliga drömmar, och om vad hon strävar efter härnäst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 snabba med ​Hedda StiernstedtBrand logo
10 snabba med ​Hedda Stiernstedt

Våren 2016 påbörjades inspelningen av Vår tid är nu. Ett och ett halvt år senare, i oktober 2017, var det dags för seriepremiär – och succén var snabbt ett faktum.

Under tre års tid har trollbundna tittare fått följa Nina (Hedda Stiernstedt) och Calles (Charlie Gustafsson), bitvis krokiga kärleksresa, samtidigt som berättelsen bjudit på både svek och sorg, lyckorus och framtidshopp.

Hedda om specialsäsongen av Vår tid är nu

Men allt gott kommer med ett slut. I december har den sista delen av Vår tid är nu premiär, en specialsäsong bestående av fyra avsnitt som utspelar sig mellan säsong ett och två. För hur gick det egentligen till när Calle och Nina åter blev ett par – och vad hände där emellan?

– Jag skulle beskriva specialsäsongen som en koncentrerad form av hela Vår tid är nu. Tittarna får ta del av allt det man förknippar med serien, och får samtidigt ett vackert avsked. Vi kommer säga hej då till Nina på en plats där hon är som allra lyckligast, säger Hedda Stiernstedt när vi pratar med henne inför premiären.

Calle och Nina i första säsongen av Vår tid är nu
Calle och Nina i första säsongen av Vår tid är nu. Foto: Johan Paulin/SVT

Så, hur känns det att slutföra något som pågått så länge, och som blivit så stort? Hedda beskriver det som mer glädjefyllt än ledsamt, och förklarar att varje avslutad säsong kommit med olika känslor.

Annons

– Separationsångest är inte lika påtaglig nu, för den har redan pågått flera gånger. När vi avslutade säsong ett och två var vi chockade, efter säsong tre var vi ledsna och nu, den här gången känns det mer som ett glädjefyllt hej då. Vi har haft det väldigt roligt tillsammans.

Drömde om att bli skådis – men vågade inte satsa

Vår tid är nu blev Hedda Stiernstedts stora genombrott. De senaste åren har hon arbetat intensivt, från att spela mot Rolf Lassgård i Min pappa Marianne till att tilldelas rollen som Doris i Jönssonligan. Därtill har hon debuterat som värd i Sommar i P1 – och kammat hem prestigefyllda priser på både ELLE-galan och Kristallen.

– Under de här åren har jag fått större självförtroende i mitt yrke. Att arbeta med Vår tid är nu har gett mig jättemycket, och det har varit en otrolig resa.

Hedda och pojkvännen Alexis på röda mattan
Hedda tillsammans med pojkvännen Alexis Almström.

Även om Hedda känns given framför kameran har yrkesvalet inte varit självklart. Innerst inne har hon alltid vetat vad hon vill, men att kasta sig ut och följa drömmen har tagit emot.

Annons

– För mig tog det lång tid att våga säga att skådespelare var mitt drömyrke. Jag tyckte att det var läskigt att erkänna för mig själv, men med tiden samlade jag mod och till slut vågade jag satsa, förklarar hon och fortsätter:

– Det är läskigt att utsätta sig för andra människors dömande, och i den här branschen går det inte att komma ifrån. Det krävs hela tiden att du ska bli vald av någon annan. Du har sällan makten över din position, och det är en svår sak i sig. Att vara maktlös. Samtidigt är det bland det mest fantastiska som finns, att få vara skör inför andra.

Framtidsplaner och karriärtips

Har du något tips till alla andra där ute som vill, men kanske inte riktigt har vågat, kasta sig ut för att jaga drömmen?

– Umgås med kreativa personer som sysslar med samma sak som du vill. Sen är det bara att testa, det behöver inte vara så svårt. Kom också ihåg att det inte finns några genvägar, du måste jobba för att bli bättre.

Annons

Och dina drömmar då, vad strävar du efter härnäst?

– Jag vill vara med och skapa mer. Jag vill så klart fortsätta vara anställd skådespelare också, men drömmer om att få bli inbjuden i utvecklingsprocessen. Vara med och bygga karaktärer från början.

– När jag sommarpratade fick jag möjligheten att testa att skriva och bygga upp ett mer dramaturgiskt berättande. Det var underbart kul och känns som en rolig värld att vara i. Jag tycker om att utvecklas i mitt arbete, avslutar Hedda Stiernstedt.

Foto: Karin Törnblom/TT

LÄS MER:

Hedda Stiernstedt sommarpratar om vänskap och identitet

Hedda Stiernstedt om hur hon skapat sitt drömliv

Årets bäst klädda kvinna Hedda Stiernstedts bästa stiltips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons