Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Gravida Emily Ratajkowski: Avskyr uttrycket ’vi’ är med barn

06 feb, 2021 
AvJessica Rådne
Emily Ratajkowski
Supermodellen Emily Ratajkowski, 29, är gravid med sitt och maken Sebastian Bear-McClards första barn. Här ryter hon ifrån mot det populära paruttrycket ”vi är gravida”.”Jag går igenom detta ensam”, menar hon.
Annons
Stjärnornas gravidavslöjanden vi minnsBrand logo
Stjärnornas gravidavslöjanden vi minns

Emily Ratajkowski har många strängar på sin lyra, hon är så väl supermodell som skådespelerska. Och snart väntar en ny fas i hennes liv då hon och maken sedan två år tillbaka, Sebastian Bear-McClards, ska bli föräldrar!

Emily är känd för sin frispråkighet och nu har hon ett och annat att säga om det där med att ”vi är gravida” som många blivande föräldrar, maken inkluderad, tycker om att slänga sig med, rapporterar amerikanska Elle och hänvisar till en intervju med Vogue i fjol.

”Gulligt men inte sant”

Emily menar att det känns orättvist när män försöker hävda att de bär en del av graviditeten. Visst, medger Emily, makens DNA är bidragande, men det är fortfarande inuti henne som bebisen växer. Hon säger:

”Min make tycker om att påstå att 'vi är gravida'. Jag säger åt honom att även om det påståendet är gulligt så är det inte helt sant. Jag medger att hela hans släkts DNA är inuti mig men mitt DNA är inte inuti honom. 'Det känns bara orättvist', svarar jag honom och då skrattar vi gott. Det är delvis ett skämt, men det ligger också sanning bakom”

Annons

avfärdar makens delaktighet

”En graviditet är ofrånkomligt ensam”, fortsätter hon. ”Det är någonting en kvinna går igenom på egen hand, inuti sin kropp, oavsett vilka omständigheterna är.

”Oavsett om du har en kärleksfull partner och många kvinnliga vänner som vill dela med sig av sina smaskiga detaljer från graviditeter, så är jag helt ensam med min kroppsliga upplevelse”, förklara hon vidare.

”Det finns ingen som kan känna detta med mig – den huggande muskelvärken i nedre delen av min buk som dyker upp från ingenstans när jag kollar på en film, eller den smärtsamma vikten av mina bröst som är det första jag välkomnas av varje morgon. Min make har inga fysiska symptom från 'vår' graviditet – ännu en påminnelse av hur olika en man och en kvinnas upplevelse av livet kan te sig”.

Det är ord och inga visor. Är du beredd att hålla med?

Källa: ELLE US

Foto: TT

LÄS MER:

Annons
Annons