Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Fansens stöd till Amanda Bynes efter nya beskedet

22 mar, 2023 
AvLinda Strömbäck
Amanda Bynes
Skådespelaren Amanda Bynes, känd från filmer som She's the man och Hairspray, har länge kämpat med mental ohälsa. Nyligen blev hon återigen inlagd på behandlingshem, och fansen visar sitt stöd till stjärnan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Experten: Så stöttar du någon med psykisk ohälsaBrand logo
Experten: Så stöttar du någon med psykisk ohälsa

Amanda Bynes blev en stor stjärna i Hollywood när hon slog igenom med tv-serien The Amanda Show 1999. Sedan dess har hon gjort berömda filmer som Allt en tjej vill ha och Love Wrecked. Men efter sin sista film Easy A, 2010, försvann hon från rampljuset och tampades då med både psykisk ohälsa och drogmissbruk.

Amanda Bynes idag

2018 berättade Amanda Bynes att hon med hjälp av sina föräldrar, lyckats vara nykter i fyra år. Hon hade då även studerat på California's Fashion Institute of Design and Merchandising. 2019 träffade hon sedan kärleken på ett nykterhetsboende, och på alla hjärtans dag året därpå berättade Amanda att de förlovat sig. 2022 avslutades även Amandas 9-åriga förmyndarskap, som gjorde att hennes mamma hade kontroll över hennes sjukvård och säkerhet.

Annons

“Ord kan inte beskriva hur jag känner. Det här är underbara nyheter. Efter dagens beslut från domaren att avsluta mitt förmyndarskap skulle jag vilja tacka mina fans för deras kärlek och lyckönskningar under den här tiden” sa Amanda Bynes i ett uttalande i Rolling Stone.

Amanda Bynes i december 2022
Amanda Bynes i december 2022.

Nya beskedet om Amanda Bynes

Men nyligen kom beskedet att Amanda Bynes återigen blivit inlagd på ett behandlingshem. Hon ska då skymtats gå runt på Los Angeles gator utan kläder. Enligt TMZ, ska Amanda vinkat in en bil och berättat att hon just höll på att återhämta sig från en ”psykotisk episod”, och ska själv ringt nödnumret 911. Amanda blev sedan förd till en polisstation i närheten, där de bedömde att hon skulle läggas in på en psykiatrisk avdelning.

Annons

Enligt TMZ, ska Amandas föräldrar sagt att de inte är intresserade av att införa ett nytt förmyndarskap efter händelsen. Utan anser att hennes senaste initiativ till att utbilda sig inom kosmetologi och leva självständigt, har varit goda tecken för sin dotters hälsa. Enligt sajten ska de vara stolta över att Amanda lyckades skaffa hjälp i situationen – något även hennes fans hyllar henne för.

Fansens stöd till Amanda Bynes

På Twitter har nu flera fans tagit tillfället i akt att visa sitt stöd till Amanda Bynes.

”Faktumet att Amanda Bynes vinkade in en bil, berättade att hon fått en psykos, och själv ringde 911, ger mig så mycket hopp för hennes välmående. Det här är ett stort framsteg. Och när hon är redo så hoppas jag att hon kan vara stolt över sig själv” skriver ett fan.

”Amanda Bynes visade en riktigt imponerade nivå av självmedvetande och engagemang till sin mentala hälsa. Det är tydligt att hon har jobbat med sig själv, hon förstår sin sjukdom, checkar in med sig själv och hade säkert en plan på hur hon ska söka hjälp när hon känner symptomen av en psykos.” skriver ett annat.

Annons

Även skådespelaren Sophia Bush Hughes valde att hylla Amanda i en tweet.

”Jag har ont i hjärtat över Amanda Bynes. Trauma är ett livslångt monster att bekämpa. Jag hoppas att hon kan få det stödet hon behöver och förtjänar. Samtidigt är det ett otroligt tecken på vilket jobb hon lagt ner på sig själv för att kunna bedöma sitt stadie och söka hjälp mitt i en kris.” skriver Sophia Bush Hughes.

Om du eller någon i din närhet mår dåligt kan du till exempel kontakta någon av dessa hjälplinjer för råd och stöd: Anhöriglinjen: 0200 23 95 00, Mind (självmordslinje): 90 101.

Källa: Glamour, Foto: TT, Instagram

5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons