Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

14 nostalgiska låtar från 00-talet – som du förmodligen glömt

15 mar, 2023 
AvPenellope Ness
Nostalgiska låtar från 00-talet som du förmodligen glömt
Med rekommenderade spellistor på både YouTube och Spotify händer det allt oftare att man hör en låt och får sig en ordentlig nostalgitripp. Därför listar några av de bästa throwback-låtarna från 2000-talet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Tips på sevärda filmer från 2000-taletBrand logo
Tips på sevärda filmer från 2000-talet

Det tidiga 00-talet var förmodligen en av de mest ikoniska tidpunkterna i pophistorien. Både pojkband och pop-prinsessor dominerade. Även om du försökte spela för cool för de populära låtarna på radion, går de inte att förneka att många jams var och förblir svårslagna. Vi kan kalla dem för guilty pleasures, och idag lyssnar vi mer än gärna på dem för nostalgins skull.

Här är 14 av 2000-talets bästa låtar från kvinnliga artister som definitivt inte fick det erkännande de förtjänar.

Annons

Låtar från 00-talet som du förmodligen glömt bort

Britney Spears – I love rock 'n' roll

Originalet I love rock 'n' roll är en rocklåt skriven av Alan Merrill och Jake Hooker Som det brittiska bandet Arrows var först att framträda med 1975. Och 27 år senare var det den fjärde singeln på Britney Spears album Britney som släpptes 2002 – den gick nog på repeat hela året.

Brandy – What about us?

Låten What about us? som släpptes 2002 skulle spegla Brandys progressivitet och mognad som artist. Sångerskan ville ha något annorlunda – ett aggressivt, sexigare och experimentellt sound med ett budskap som skulle stärka kvinnor.

Annons

Kelly Clarkson – Miss independent

Kelly Clarkson var, som många andra på listan, en ikon under 2000-talet. Miss independent är en låt som var med i hennes debutalbum Thankful (2003). Den är skriven av bland annat Kelly Clarkson själv och Christina Aguilera. En poplåt som berättar om en självständig kvinna som tillåter sig själv att sänka sina sina murar för att bli kär.

Beyoncé – Work it out

Work it out var en av Beyoncés första solosinglar. Den släpptes 2002 som den ledande låten från soundtracket till filmen Austin Powers in goldmember, där hon spelar huvudrollen som Foxxy Cleopatra. En ikonisk R&B-låt som inspirerats av 1960- och 1970-talets funk och disco.

Annons

Anastacia – Left outside alone

Minns du artisten Anastacia? 2004 släppte hon låten Left outside alone som var en total succé och spelades på varenda radiokanal i hela Europa. Det är en låt som handlar om sångerskans krångliga relation med sin pappa.

Kylie Minogue – Love at first sight

Love at first sight är en låt av den australiensiska sångerskan Kylie Minogue från hennes åttonde studioalbum, Fever (2001). Den är kanske inte lika känd som låten Can't get you out of my head, men minst lika ikonisk – för att inte tala om musikvideon.

Annons

Lindsay Lohan – Over

Vi hade nästan glömt att Lindsay Lohan även hade en musikkarriär, hon var verkligen en av 00-talets it-girls. Over handlar om hur hennes pojkvän är opålitlig som inte vill binda sig till ett seriöst förhållande. Låten fick positiva recensioner och musikkritiker beskrev den som "catchy".

The spice girls – Holler

Låten släpptes som en del av albumet Forever (2000). Holler anses vara en av Spice girls mer mogna R&B-låtar, med en låttext som handlar om sexuell njutning. Kritiker berömde dess "funkiga groove" och ansåg att det var en av de bästa låtarna på albumet.

Annons

Jennifer Lopez – I'm glad

I'm glad var en del av J.Los tredje album This is me... Then som släpptes 2002. Hela albumet var tillägnat hennes dåvarande fästman (och nuvarande man), Ben Affleck, som var hennes inspiration till låttexterna. Undrar om Bennifer lyssnar på den idag, 20 år senare?

Hilary Duff – What dreams are made of

Hilary Duff spelade dubbla roller i den ikoniska filmen The Lizzie McGuire movie. Filmen var en fortsättning på Disney Channel-serien Lizzie McGuire. Och låten What dreams are made of släpptes 2003, som en del av soundtracket till filmen. Varför inte se om den ikväll? En riktig nostalgikväll.

Annons

Atomic Kitten – The tide is high

Låten The tide is high släpptes ursprungligen 1967 och framträddes av den jamaikanska gruppen the Paragons. År 2002 gjorde den brittiska tjejgruppen Atomic kitten en cover. Det var den andra singeln från deras andra album, Feels so good.

Shakira – Underneath your clothes

Underneath your clothes av Shakira var en del av den colombianska sångerskans tredje album, Laundry service från 2002. Det var även hennes engelskspråkiga debut, och hon blandade låtar på engelska och spanska.

Annons

Mandy Moore – Crush

Vi kommer nog aldrig glömma Mandy Moores ikoniska roller som skådespelare under 2000-talet, bland annat i filmen A walk to remember. Men skådisen släppte även musik. Crush är en låt som släpptes 2001 på hennes album, Mandy Moore.

Christina Aguilera – Dirrty

Christina Aguileras Dirrty med den amerikanske rapparen Redman, var den första låten i hennes album Stripped (2002). Trots att Aguilera gjorde succé under sina tre första år som sångerska, var hon något missnöjd med bristen på kontroll över sin image. Som svar släppte hon låten som skulle representera hennes autentiska persona.

Annons

Vilken låt från 00-talet är din guilty pleasure?

Artikelinspiration: Teen Vogue Foto: TT

Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-taletBrand logo
Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-talet
Annons