Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

ELLE möter Hannah Dodd: "Jag är nervös inför säsong tre av Bridgerton"

23 maj, 2024 
AvPim Spoor
elle möter hannah dodd
Emil Pabon
Francesca Bridgerton, den unga och lite mystiska Bridgerton-systern, spelas numera av Hannah Dodd, 29. ELLE möter skådespelaren från succéserien.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se 5 serier där skådespelare har bytts utBrand logo
Se 5 serier där skådespelare har bytts ut

I maj 2022 stod det klart att Hannah Dodd skulle ersätta Ruby Stokes i rollen som Francesca Bridgerton och hon delade nyheten på Instagram med texten: ”Skräckslagen. Jag ska göra mitt allra bästa, det lovar jag.” Så här två år senare har hon gjort rollkaraktären till sin egen och rör sig lika självklart i produktionens regencyklänningar som på gräsmattan i Parc Broekhuizen under vår fotografering.

Nicola Coughlan hannah dodd claudia jessie
Nicola Coughlan, Hannah Dodd och Claudia Jessie.Emil Pabon

Hannah Dodd fick rollen som Francesca i Bridgerton

Är det lika läskigt nu som för två år sedan?

– Jag minns hur himla nervös jag var när jag fick rollen, men sedan när jag kom till inspelningen var alla så oerhört varma och välkomnande. Lite av nervositeten finns kvar och det är nog bra. Jag behåller liksom skärpan. Den scen där man ser Francesca för första gången i säsong tre spelades in dag två. Hela familjen letar efter henne och de hittar henne vid pianot i Bridgerton house, där sitter hon och spelar stillsamt. Johnny [Jonathan Bailey] hade svårt att hålla sig för skratt när han hörde mig spela och samtidigt var tvungen att säga hur bra det lät. Isen bröts på en gång.

Annons

Så du är ingen pianovirtuos som Francesca?

– Inte det minsta. Jag har tagit lektioner men lärde mig bara specifika stycken, inte att läsa noter eller spela på riktigt. Min pianolärare förstod inte hur jag kunde spela utan att titta på noterna, men det är ungefär som att dansa med fingrarna. Jag trodde att jag skulle komma ihåg de där danserna, som ett kul partytrick, men så fort scenen var färdig glömde jag allt.

Bridgerton vore inte Bridgerton utan en rejäl bal eller två

Hannah Dodd

Du är en skicklig dansare, får vi se något av det i rutan?

– Bridgerton vore inte Bridgerton utan en rejäl bal eller två. Vi pratade faktiskt om huruvida Francesca är bra på att dansa eller inte. Jag ser henne som en väldigt duktig elev, någon som anstränger sig för att bli bra, oavsett om det gäller dans eller pianospelande. Eller att hitta en man på äktenskapsmarknaden.

Francesca verkar vara praktiskt lagd?

– Precis! ”Mamma vill att jag ska gifta mig, då ska jag gifta mig. Bara han är trevlig.” Dynamiken mellan henne och Lady Bridgerton är spännande, för Violet lovar sina barn att de ska få gifta sig av kärlek och uppleva det hon delade med sin man. Men Francesca ser det som ett uppdrag och vill få det avklarat så snabbt som möjligt för att göra sin mamma glad.

claire jessie hannah dodd
Claire Jessie och Hannah Dodd.Emil Pabon

Är du och Francesca lika?

– Jag är reagerar ganska spontant bland människor, medan Francesca snarare begrundar situationen innan hon yttrar sig. Jag vill lösa ett problem omedelbart, Francesca tar ett steg tillbaka och utvärderar. Men både hon och jag är blyga i stora grupper och så älskar vi de små sakerna i livet, att vara i naturen, pianospel för hennes del och dansen för mig.

Annons

Har du någon favoritsyssla?

– Att laga mat och äta tillsammans med vänner, mat är min hobby. Och dansen såklart, många av mina vänner har blivit danslärare. Jag är skolad i musikaldans men hanterar också jazz, balett, stepp och allt möjligt. Jag kommer alltid att vara en jazzdanstjej, men tyvärr dansar jag inte lika mycket längre. Det händer att jag tar en lektion då och då eller bokar in mig på ett enskilt pass med någon vän.

Nervositeten gör sig påmind igen nu när säsong tre kommer ut. Jag är väldigt nyfiken på folks reaktioner

Hannah Dodd

Under fotograferingen hade du riktigt coola outfits från Dior och Vivienne Westwood. Är du intresserad av mode?

– Jag började göra fotomodelljobb när jag var femton och jag älskar verkligen plåtningar, all kreativitet som krävs. Då kan man prova stilar och uttryck som inte är så vanliga. Det kanske inte är så moderiktigt av mig, men till vardags vill jag mest känna mig bekväm. När jag fotograferas skjuter jag undan den sidan helt och blir som uppslukad av stylingen.

Hur känns det nu när inspelningarna är avslutade?

– Nervositeten gör sig påmind igen nu när säsong tre kommer ut. Jag är väldigt nyfiken på folks reaktioner. Och PR-resorna, intervjuerna, röda mattan … det är en helt ny erfarenhet för mig. Jag hoppas att publiken ska lära känna Francesca mer, att det går att känna igen sig i henne och det hon går igenom. Alla som har läst böckerna vet ju vad som ska hända och jag är särskilt nyfiken på vad de tycker.

claire jessie hannah dodd
Claire Jessie och Hannah Dodd.Emil Pabon
ELLE möter skådisarna ur Familjen BridgertonBrand logo
ELLE möter skådisarna ur Familjen Bridgerton
Annons