Därför har Suri Cruise ingen kontakt med sin pappa

27 mar, 2023 
AvLinda Strömbäck
Tom Cruise och Suri Cruise
Katie Holmes och Tom Cruise dotter Suri har idag vuxit upp och blivit 17 år gammal. Men enligt uppgifter har hon inte träffat sin pappa på över ett decennium.
Annons
7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idag
7 kändisdöttrar som vuxit upp – så ser de ut idag

Katie Holmes och Tom Cruise blev Hollywoods älsklingspar när det träffades 2005. Och intresset för det omtalade paret blev bara större när paret berättade att de väntade barn året därpå. Suri Cruise föddes rakt in i rampljuset i april 2006, och fick dessutom pryda omslaget av Vanity Fair redan som nyfödd.

Tom Cruise och Katie Holmes skilsmässa

Tom Cruise stoltserade tidigt med relationen till sin dotter och att han hoppades på att hon skulle få bra kontakt med sina andra syskon – Tom Cruise två adoptivbarn som han har från äktenskapet med Nicole Kidman. Men istället slutade kärlekssagan mellan Katie Holmes och Tom Cruise i en svår skilsmässa 2012.

Annons

”Det här att vara nästan 50 år och ha erfarenhet och tro att du har koll på allting... och sedan slås av: Det här är vad livet kan ställa till med”, sa Tom Cruise om uppbrottet i en intervju med tyska tv-kanalen ProSieben.

Katie Holmes och Tom Cruise med Suri
Katie Holmes och Tom Cruise med Suri.ANDREW MEDICHINI

Suri Cruise relation till sin pappa Tom Cruise

I samband med skilsmässan fick Katie Holmes vårdnaden om parets dotter. Tom Cruise var redan då medlem i kontroversiella Scientologikyrkan, och uppgavs ha varit kontrollerande och försökt styra Katie och Suris liv. I den juridiska överenskommelsen som fastställdes i juli 2012 hade Tom däremot rätt till umgänge med sin dotter, men enligt uppgifter ska Suri Cruise inte träffat sin pappa sedan 2013.

Annons

Enligt källor till Hollywood Life ska Tom ha varit angelägen om att hålla kontakten med Suri efter skilsmässan, men att det är Toms religion som satt stopp för deras relation. Och att en person som tillhör Scientologikyrkan på en så pass hög position är förbjuden att umgås med familjemedlemmar utanför tron. En annan källa till US Weekly hävdar däremot att han får träffa sin dotter, men väljer att inte göra det eftersom hon inte är medlem i Scentologikyrkan.

– Hur svårt det än blivit för honom och hans dotter, så älskar han henne fortfarande, berättade en källa för Hollywood Life, 2019.

– Tom menade aldrig att bli frånvarande från sin dotter när han bestämde sig för att bilda familj med Katie, och han ser framemot att en dag reparera relationen till sin dotter, berättade källan.

Katie Holmes och Suri Cruise
Katie Holmes och Suri Cruise.X17/TT

Suri Cruise idag

Idag har Suri blivit 17 år gammal, och enligt uppgifter till Daily Mail ska hon nyligen börjat ansöka till college. Men hennes pappa har inget att säga till om i hennes nästa vägval, eftersom han inte är närvarande i hennes liv, skriver sajten. Däremot kommer han betala hennes college-avgift enligt skilsmässoavtalet Tom och Katie skrev under 2012.

Annons

– Suri har börjat skicka in några ansökningar och det lutar mot att hon kommer plugga mode i New York, berättar en källa för Daily mail.

– Katie vill verkligen att hon stannar i New York så de har nära till varandra. Hon är mycket stolt, men också lite överbeskyddande när det kommer till sin dotter. Katie är överväldigad över tanken att hennes dotter snart ska börja på college, berättar källan.

Suri Cruise idag.
Suri Cruise idag.REES, ULRA / BACKGRID US / TT
Suri Cruise 2023.
Suri Cruise 2023.REES, ULRA / BACKGRID US / TT
Annons

Foto: TT

Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan
Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan
Annons
Innehåller annonslänkar