Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Allt du behöver veta om appen clubhouse

04 feb, 2021 
AvMoa Alfredsson
Vad är appen Clubhouse? Vi reder ut!
Appen Clubhouse har redan hunnit bli årets stora tech-snackis. Men samtalsappen är inte tillgänglig för alla – ELLE listar allt du behöver veta om appen som ger oss så mycket FOMO!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sociala medier-detox - så lyckas duBrand logo
Sociala medier-detox - så lyckas du

Alla pratar om appen Clubhouse just nu. Men vad är det egentligen för ”klubb”? Appen som beskrivits som en pandemisäker hemmafest är på allas radar – även Hollywoodstjärnornas. Men om du inte är bästis med Oprah eller Drake kan det bli svårt att få en inbjudan till 2021:s mest exklusiva fest.

Vad är appen Clubhouse?

Clubhouse är den nya väldigt exklusiva sociala media-plattformen som kräver en inbjudan för att du ska få lov att starta ett konto och vara en del av den interaktiva appen. Medan andra klassiska sociala medier fokuserar på bild och video är Clubhouse en ljudbaserad app. Tänk dig en blandning mellan en podd och ett samtal.

Appen går ut på att du helt enkelt kan besöka andra användare och lyssna eller delta i deras samtal. När som helst kan du hoppa in i ett rum, tjuvlyssna på ett samtal, räcka upp handen för att ställa en fråga eller skapa ett eget samtalsrum.

Just appens exklusivitet har gjort den till en favorit hos många stora kändisar. Om du lyckas knipa en inbjudan kan du samtala med kändisar som Oprah, Drake och Jared Leto.

Annons

Hur får man en inbjudan till CLubhouse?

I början av december 2020 hade appen 3 500 användare – men på bara två månader har användarantalet växt till drygt en halv miljon. Men för att kunna bli inbjuden till appen krävs det att du känner någon som redan är medlem i klubben. Varje medlem får nämligen en inbjudan de kan använda för att bjuda in någon annan till plattformen. När du har varit medlem ett tag kan du få upp till fyra inbjudningar att dela med dig av till dina vänner.

Vem skapade appen?

Om Instagram är hem åt bilderna, Twitter åt ordet och YouTube platsen för att dela videoklipp har skaparna av Clubhouse hittat ett tomrum på himlen som är sociala medier – samtalet.

Men medan de flesta av oss är trötta på obekväma zoom-möten där man inte vet var man ska fästa blicken – verkar användarna av Clubhouse välkomna det enkla i klassiska samtal. Appen kommer kanske inte så förvånande från Silicon Valley och grundarna Paul Davison och Rohan Seth har gått ut med att dom hoppas kunna göra appen tillgänglig för alla så snart som möjligt.

Oavsett om Clubhouse förbli en exklusiv virtuell Hollywoodfest eller om den snart kommer vara lika självklar i allas våra telefoner som Instagram har den gett klirr i kassan för Silicon Valley-duon. Just nu värderas appen till över 100 miljoner dollar.

Foto: Keeping up with the Kardashians

LÄS MER:

Kändisar som slagit igenom på sociala medier

9 saker alla måste sluta med på sociala medier

Här är kändisarna som lämnat sociala medier

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons