Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Kändisar som slagit igenom på sociala medier

05 nov, 2020 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
För att lyckas ta sig genom bruset i alla våra olika sociala medie-flöden krävs någonting alldeles extra. Det har dessa stjärnor bevisligen haft då de slagit igenom just den vägen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
8 Kändisar som har artistnamnBrand logo
8 Kändisar som har artistnamn

Visste du att Shawn Mendes började sin karriär på videoappen Vine och att Halsey fick sin första hit på Soundcloud?

Långt innan influencer blev ett yrke fanns det unga talangfulla stjärnor som använde sociala medier för att bygga sin fanbase. Här listar vi några av dem!

Justin Bieber

Året var 2007 och Justin Bieber var bara 13 år när han började ladda upp videor på sig själv där han spelade gitarr och sjöng covers på sina egna idoler Justin Timberlake och Chris Browns låtar. Managern Scooter Braun såg Justins videor av en slump när han kollade runt på Youtube och snart efter det erbjöds Justin skivkontrakt. I bakgrunden fanns även superstjärnan Usher som var Scooter Brauns affärspartner och som trodde starkt på Justins talang. Vi kan alla konstatera att de hade rätt!

Annons

Halsey

År 2014 fick den då 20-åriga aspirerande sångerskan Halsey tillgång till en musikstudio genom kontakter som hon knutit på en fest. Hon spelade in sin låt Ghost i studion och laddade sedan upp den på musiktjänsten Soundcloud. Det dröjde bara en timme innan hennes Twitterkonto fullkomligt överöstes med beröm för låten och morgonen därpå fick hon en rad erbjudanden om skivkontrakt. Idag har hon redan hunnit släppa tre album.

Shawn Mendes

Minns du föregångaren till Tiktok, videoappen Vine? Det var på den som popstjärnan Shawn Mendes lade upp sina 6 sekunder långa videoklipp som fick följarna att fullkomligt älska honom! Shawn sjöng och spelade gitarr, precis som hans idol Justin Bieber hade gjort på Youtube några år innan. Det var covern på Justins As Long as You Love Me som gjorde att Shawn blev en viral succé och landade ett skivkontrakt (efter att ha fått en hel del erbjudanden).

Annons

Kate Upton

Modellen Kate Upton laddade som 15-åring upp en video på Youtube där hon dansade loss under en basketmatch med Los Angeles Clippers. Klippet fick över 3 miljoner visningar och Kates följarskara på Twitter ökade med 150 000. Kate följde upp sin succé med fler dansvideor vilket ledde till att modellagenturen Elite signade henne. Nu mer är hon gift med en basketspelare, Justin Verlander. De har dottern Genevieve Upton Verlande, 2, och Kate jobbar vidare som modell.

Annons

Charlie Puth

Charlie Puths Youtube-cover på Adeles hit Someone Like You gjorde att Ellen Degeneres skivbolag fick upp ögonen för och signade honom 2011. Hans stora kommersiella genombrott kom med låten See You Again 2015. Sedan dess har han haft monsterhits med låtar som One Call Away, We Don’t Talk Anymore och Attention.

The Weeknd

Ytterligare en stjärna som började på Youtube är The Weeknd. Hans användarnamn var ”xoxxxoooxo”, vilket ingen nog hade kunnat gissa sig till?! Det var just mystiken kring hans person och sound som fick honom att bli riktigt populär på Tuben, och som gjorde att Drake under 2010 började posta sångerna på sin egen blogg. De två artisterna är idag goda vänner och har medverkat på varandras låtar vid flera tillfällen.

Foto: TT

Källa: Insider

LÄS MER:

Kändisarna som Disneyprinsessor – magiska bilderna du bara måste se!

Bianca Ingrosso om okända graviditeten: “Första gången jag blev glad att jag var gravid”

20 trendiga barnnamn att inspireras av 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons