Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

9 saker alla par måste sluta upp med på sociala medier

18 nov, 2016 
AvJoel Linde
Det är så klart jättehärligt att ni är kära – jag älskar kärlek – men ibland kan den offentliga uppvisningen riskera att gå lite för långt för att vara hälsosam. Joel Linde listar prylarna ni nykära par gärna får sluta med i sociala medier.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

De flesta av oss har varit med om att bli publik till en kompis offentliga kärleksfilm som utspelar sig i våra sociala kanaler. Och om du råkar vara nämnda vän så förstår jag så klart – du är glad. Och det ska du naturligtvis få vara, men det finns en gräns för hur mycket av er interna kärlek som mår bra av att visas upp externt utan att knuffa dig och din älskade över ”avfölja”-kanten.

Här är några saker våra flöden skulle må väldigt bra utan.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

(PS: Jag är inte bitter för att jag är singel.)

1. Påminner oss om hur otroligt lyckliga ni är hela tiden

Varje person du någonsin dejtat har varit den bästa och #finaste i hela världen och innan ni träffades visste du inte vart du var på väg i livet. Och du är så evigt tacksam för att din vän propsade på att du skulle komma på den där festen där du träffade din #älskade och du känner dig hel för första gången i livet. Igen.

2. Taggar in varandra överallt

Annons

På Waynes Coffee och tar en espresso, Netflix and ch… – nej jag tänker inte ens skriva det – eller på flygplatsen på väg mot bästa semestern med bästa personen. Allt ska naturligtvis geotaggas för att påminna omvärlden om att ni gör saker tillsammans. Men omvärlden förväntar sig ingenting annat, ni är liksom tillsammans.

3. Skriver långa grattismeddelanden på födelsedagen

Det var en gång för länge länge sedan, i en svunnen tid, då vi grattade varandra på födelsedagen genom att liksom säga det till födelsedagsbarnet i fråga. Och om du oroar dig för att vi skulle tro att du glömt din egen älskades födelsedag för att du inte skrivit den finaste grattishälsningen av alla på hens sida – gör inte det. Vi förutsätter att du kommer ihåg.

4. Skryter om din partners sexighet med avklädda bilder

Är det meningen att jag ska gilla och liksom säga att ”gud ja, vad sexig din kille är i duschen, grattis för att du får ligga med honom”? Sånt blir bara awkward för alla inblandade.

Annons

(Och igen, jag är inte bitter)

5. Byter profilbild på er som ett par – hela tiden

Vi singlar som kanske är ute på fältet och spanar efter potentiella dejter kan absolut uppskatta tydligheten i att ni har en bild på er båda två tillsammans som profilbild. Men tappa inte fotfästet efter like-kavalkaden som sköljer över er när ni valt er första parbild – byter ni till nya parbilder (som i ärlighetens namn ser exakt likadana ut) varje vecka kommer det vara svårt för oss att uppehålla ett stabilt stödlajkande. Alla förlorar på det.

LÄS OCKSÅ: 11 TECKEN PÅ ATT DU ÄR BEROENDE AV SOCIALA MEDIER

6. Räknar dagarna till ert bröllop

Det börjar med att Facebook gör det tydligt bortom allas tvivel att ni blivit förlovade – och det är ju fantastiskt! På riktigt, grattis! Lajksen fullkomligt forsar in. Sen börjar följetången med bilder på ringar, blombuketter och klänningar som valts ut till bröllopet, och igen, det är fullkomligt rimligt och förmodligen uppskattat av era vänner. Men nöj er med det, snälla. Lämna oss utanför er interna beundran och bilderna på varandra där ni förklarar att ni får gifta er med er bästaste vän om bara 283 dagar (och sen igen om 237 dagar och så vidare…).

Annons

7. Delar så många hundbilder att vi blir allergiska

Det är jättehärligt att ni har flyttat ihop och skaffat en ny familjemedlem, och för all del, dela bilder på hunden – speciellt om den är av en särskilt gullgullig sort. Men det finns, som med allt, en gräns för allmänintresset. Exempelvis behöver vi inte höra hur ni kallar er för hundens mamma och pappa eller få alla detaljer om hur hon lyckats bajsa utomhus.

8. Har passivt aggressiva bråk på Facebook

Passiv aggressivitet är aldrig särskilt sunt eller trevligt och värre blir det när du och din partner börjar lämna syrliga kommentarer på Facebook – som alla kan se. Det blir en väldigt ovälkommen inblick i ert privatliv, även om du skriver ”haha” på slutet.

9. Delar date night-bilder oavsett hur vanlig dejten är

Att vara tillsammans innebär liksom att man gör saker tillsammans. Sånt förväntas av er umgängeskrets som därför inte blir särskilt imponerad eller underhållen av bilder på er två när ni käkar en pizza nere på hörnet. Vissa skulle klassa det som icke-innehåll.

Så, nu kan vi fortsätta med våra liv ❤️

Annons