Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

10 barnskådisar som vuxit upp – bilder då och nu

21 sep, 2022 
AvEmma Castman
Barnskådisar som vuxit upp då och nu
Zendaya, Ariana Grande och Drew Barrymore är tre exempel på strålande stjärnor som slog igenom som unga. Spana in bilder på barnskådespelarna som vuxit upp och jämför då med nu!
Annons
Skådespelare som tackat nej till ikoniska roller – och sedan ångrat sigBrand logo
Skådespelare som tackat nej till ikoniska roller – och sedan ångrat sig

Kommer du ihåg när Zendaya debuterade i Disney Channel som 14-åring? Eller när Drew Barrymore intog rollen som Gertie Taylor i E.T. the Extra-Terrestrial – endast sex år gammal?

Vi har rotat i arkiven och hittat bilder på när några av våra just nu mest hyllande stjärnor slog igenom som barn. Spana in dem här!

Skådespelare som slog igenom som unga – då vs nu

Zendaya

Zendaya barnskådis

Zendaya slog igenom redan som 14-åring när hon spelade rollen som Rocky Blue i Disney Channels Shake It Up. I dag har hon hunnit fylla 26 år och är en prisbelönt skådespelare som bland annat spelat en av huvudrollerna i hyllade Euphoria.

Annons

Ariana Grande

Ariana Grande barnskådis

Som 16-åring gjorde Ariana Grande debut framför kameran då hon intog rollen som Cat Valentine i Victorious på Nickelodeon. I dag är hon i huvudsak artist men har även medverkat i ett par filmer så som Don't Look Up från 2021. Ariana Grande fyller 30 år 2023.

Olivia Rodrigo

Olivia Rodrigo barnskådis
Olivia Rodrigo

När Olivia Rodrigo var 12 år debuterade hon som skådespelare i tv-serien Bizaardvark på Disney Channel. Sedan dess har hon satsat på musik – och så sent som på Grammy Award 2022 kammade Oliva hem tre priser, däribland för bästa nya artist.

Annons

Keke Palmer

Keke Palmer barnskådis
Keke Palmer

Vid 13 års ålder spelade Keke Palmer huvudrollen i Akeelah and the Bee. Åren därpå syntes hon på både Disney Channel och Nickelodeon och så sent som 2021, när Keke var 28 år, tilldelades hon Primetime Emmy-priset för sin insats i Turnt Up with the Taylors.

Annons

Natalie Portman

Natalie Portman barnskådis
Natalie Portman

Natalie Portman var 16 år när hon fick rollen som Padmé Amidala i Star Wars prequeltrilogin. Sju år senare kammade hon hem en Golden Globe för bästa kvinnliga biroll och när skådespelaren var 29 år vann hon bland annat en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i Black Swan. I dag är Natalie 41 år.

Annons

Zac Efron

Zac Efron barnskådis
Zac Efron

När Zac Efron intog rollen som Troy Bolton i High School Musical var han 18 år gammal – och den insatsen gjorde honom till en hyllad Disneystjärna. I dag är Zac 35 år och har bland annat spelat i filmer som The Greatest Showman och Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile.

Annons

Drew Barrymore

Drew Barrymore barnskådis
Drew Barrymore

Som 6-åring fick Drew Barrymore sitt genombrott i rollen som Gertie Taylor i E.T. the Extra-Terrestrial. I dag har hon hunnit fylla 47 år och är en prisad skådespelare med filmer som bland annat 50 First Dates och Scream på meritlistan.

Annons

Ryan Gosling

Ryan Gosling barnskådis
Ryan Gosling

Som 13-åring blev Ryan Gosling en del av skådespelarcasten i The Mickey Mouse Club – och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Vid Golden Globe-galan 2017 vann han till exempel pris för rollen som bästa manliga skådespelare i en komedi/musikal för sin tolkning av jazzpianisten Sebastian i La La Land.

Annons

Anne Hathaway

Anne Hathaway barnskådis
Anne Hathaway

Som 18-åring gjorde Anne Hathaways roll som Mia Thermopolis i En prinsessas dagbok henne till sann stjärna. Nu är skådespelaren 40 år gammal och har bland annat hunnit kamma hem flera fina utmärkelser för sitt jobb med film. Däribland bästa kvinnliga biroll för sin insats i det hyllade dramat Les Misérables.

Annons

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio barnskådis
Leonardo DiCaprio

När Leonardo DiCaprio var 17 år gammal tilldelades han rollen som Luke Brower i Pappa vet bäst (Growing Pains). I dag är han 48 år och har en gedigen meritlista med flera utmärkelser i bagaget. Leonardo vann bland annat en Oscar för bästa manliga huvudroll när han spelade i The Revenant.

Artikelinspiration: Buzzfeed

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons