Oväntade och galna saker som hänt under filminspelningar

galna saker som hänt under filminspelningar

Hollywood verkar vara betydligt galnare än väntat. I alla fall när man läser om de här incidenterna – som mycket oväntat inträffat under filminspelningar!
Leonardo DiCaprio och Kate Winslets relation idag – 25 år efter Titanic
0:57

Efter reklamen: Leonardo DiCaprio och Kate Winslets relation idag – 25 år efter Titanic

(0:57)

Slå på ljud

Visste du att prins William och prins Harry var nära att medverka i Star Wars: The Last Jedi? Eller att Kirsten Dunst av misstag fick en riktig joint under inspelningen av Woodshock och tvingades skickas hem?

Här listar vi fem riktigt oväntade händelser som inträffat i samband med olika filminspelningar!

Femton gånger kändisar gjort stora (och snygga) hårmakeovers

Konstiga saker som hänt under filminspelningar i Hollywood

Kirsten Dunst rökte på av misstag i Woodshock

Woodshock
Copyright Everett Collection / Everett Collection

Under inspelningen av dramathrillern Woodshock från 2017 fick Kirsten Dunst av misstag en riktig joint att röka i stället för en falsk, något som ledde till att skådespelaren fick skickas hem för dagen…

"Jag började känna att jag höll på att tappa det. Jag gick till regissören och sa att något måste vara fel och att jag tror att jag måste åka till sjukhuset. Det kändes allvarligt. Jag skakade, jag var varm, jag flippade ut”, berättade Kirsten Dunst i en intervju med Jimmy Kimmel.

Kort efter att Kirsten pratat med regissören upptäckte filmens producent vad som inträffat och inspelningen pausades alltså för dagen.

Prinsparet klipptes bort i Star Wars: The Last Jedi

Prins William och Harry
EDDIE MULHOLLAND

Ja, du läste rätt. Prins William och prins Harry var med på filminspelningen av Star Wars: The Last Jedi – men klipptes bort. De spelade gästroller som stormtroopers och anledningen till att filmmakarna valde att klippa bort dem var för att de tyckte att de såg malplacerade ut bredvid resterande skådisar som var betydligt kortare än William och Harry.

De spelar prins William och Kate Middleton i The crown

Chloë Sevigny och Vincent Gallo var väldigt intima i The Brown Bunny

The Brown Bunny
Wild Bunch

Den experimentella filmen från 2003 handlar om en motorcykelförare (Vincent Gallo) som förföljs av tragiska minnen av sin före detta flickvän (Chloë Sevigny). Filmen har uppmärksammats, men inte på grund av kvaliteten utan en speciell scen – nämligen den när Chloë Sevigny ger Vincent Gallo oralsex.

Gallo, som också skrev och regisserade filmen, ska ha sagt att han ansåg att scenen behövdes för att visa sambandet mellan manlig sexualitet och självförakt. Även Chloë håller med och ångrar ingenting:

"Jag skulle nog göra om det i dag. Jag tror på Vincent som artist, och jag står fast vid filmen", sa hon till Variety 2016.

Debutvisningen på filmfestivalen i Cannes slutade dock i massivt burop, och den berömda filmkritikern Roger Ebert kallade filmen den sämsta som någonsin visats på festivalen.

Polis fick tillkallas under inspelningen av Any Given Sunday

Any given sundat
WARNER/ILLUSION ENT./ITXLAN CORP. / Album

Under inspelningen av Any Given Sunday från 1999 hamnade LL Cool J och Jamie Foxx i ett så massivt slagsmål att polisen fick tillkallas. Det var när LL och Foxx filmade en scen där deras karaktärer skulle bråka som agerandet urartade och blev till verklighet. I dag är de lyckligtvis vänner.

Andra skådespelare i Titanic

Titanic
Rights Managed

Det här inträffade inte under en inspelning, men är ändå värt att poängtera. Matthew McConaughey var nämligen nära att få rollen som Jack i stället för Leonardo DiCaprio, och Rose spelades nästan av Claire Danes i stället för Kate Winslet…

McConaughey gjorde ett screentest med Kate Winslet som gick så bra att han nästan var säker på att han skulle få rollen och Danes fick frågan, men tackade nej då hon inte kände sig redo för den uppmärksamhet som rollen skulle leda till.

Artikelinspiration: Buzzfeed

Foto: TT

Så ser Hunger games-skådisarna ut i dag