Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

7 skådisar som plötsligt hoppade av sina succéroller

07 sep, 2022 
AvEmma Castman
Skådespelare som hoppas av serier
Mischa Barton, Sandra Oh och Barbie Ferreira är tre exempel på kända skådespelare som plötsligt valde att lämna serierna där de slog igenom. Spana in fler exempel här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så såg skådespelarna ut i första avsnittet av serierna – och nuBrand logo
Så såg skådespelarna ut i första avsnittet av serierna – och nu

Många hade nog svårt att föreställa sig The O.C. utan huvudrollsinnehavaren Mischa Barton, men i slutet av säsong tre var det ett faktum – och serien fortsatte ändå. Nedan listar vi sju exempel på när skådespelare oväntat valt att lämna sina succéroller och förklarar vad som ledde fram till beslutet!

Skådespelare som lämnat serier

Barbie Ferreira – Euphoria

Barbie Ferreira – Euphoria

Inför den tredje säsongen av Euphoria valde Barbie Ferreira som spelade rollen som Kat att lämna serien. Skådespelaren gick ut med beskedet på Instagram och skrev bland annat:

Annons

"Efter fyra år av att få förkroppsliga den mest speciella och gåtfulla karaktären Kat, måste jag säga hejdå, och jag gör det med tårar i ögonen."

Det började spekuleras i att avhoppet berodde på att Barbie Ferreira och seriens skapare Sam Levinson hamnat i konflikt, men Ferreira har i senare intervjuer nekat till att så ska vara fallet. Vad avhoppet beror på har inte framkommit.

Skeet Ulrich – Riverdale

Skeet Ulrich – Riverdale

2020 meddelade Skeet Ulrich, som spelade rollen som F.P. Jones i Riverdale i flera säsonger, att han valt att hoppa av serien. Enligt uppgifter ska avhoppet berott på att Skeet inte kände sig tillräckligt stimulerad kreativt.

Annons

Sandra Oh – Grey's Anatomy

Sandra Oh – Grey's Anatomy

Sandra Oh valde att lämna rollen som Dr Cristina Yang i Grey's Anatomy när hon kände att hon hade åstadkommit allt hon ville. Sammanlagt var Sandra med i tio säsonger av den hyllade serien.

Mischa Barton – The O.C.

Mischa Barton – The O.C.

Efter tre säsonger av drama var Mischa Barton trött på att spela rollen som Marissa Cooper och valde att hoppa av succéserien The O.C. Hon förklarade avhoppet som att det inte fanns så mycket mer för hennes karaktär att göra, men det visade sig inte riktigt vara hela sanningen…

Annons

Senare kom det nämligen fram att Barton inte mådde bra under inspelningen och att hon inte njöt av att medverka längre.

Adam Brody – Gilmore Girls

Adam Brody – Gilmore Girls

På tal om The O.C. – Adam Brody valde faktiskt att lämna rollen som Lane Kims pojkvän Dave Rygalski i Gilmore Girls för att kunna tacka ja till rollen som Seth Cohen i The O.C.

Adam Brody lämnade serien 2003 och Daves försvinnande förklarades som att han flyttade till Kalifornien för att börja collage.

Jim Parsons – The Big Bang Theory

Jim Parsons – The Big Bang Theory

Efter tolv säsonger valde Jim Parsons att lämna rollen som Sheldon Cooper i The Big Bang Theory. I ett långt och hjärtligt inlägg på Instagram tackade skådespelaren både medverkande och fans, och sa att han kommer sakna det som varit.

Annons

Den exakta anledningen till Jims avhopp har inte kommit ut, men enligt uppgifter ska han varit väldigt säker på sitt beslut och till och med tackat nej till en stor summa pengar för att fortsätta. Skådespelarens avhopp ledde slutligen till att serien lades ner.

Topher Grace – That '70s Show

Topher Grace – That '70s Show

Sist men inte minst, Topher Grace som valde att lämna rollen som Eric Forman i That '70s Show efter sju säsonger. Anledningen? Han hade inget behov av att tjäna mer pengar. Något han berättade i en intervju med tidningen Indiewire 2018.

Artikelinspiration: Insider

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons