Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

10 skådisar som varit äldre eller yngre än sina rollfigurer

08 mar, 2022 
AvEmma Castman
Åldersskillnad mellan skådisar och karaktärer
Som skådespelare krävs det att man kan anpassa sin ålder och tolka roller som både är yngre och äldre än en själv. Här är tio exempel på filmer och serier där åldersskillnaden mellan skådisar och karaktärer skilt sig avsevärt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 skådisar som utfört egna stunt och skadat sig riktigt illaBrand logo
7 skådisar som utfört egna stunt och skadat sig riktigt illa

Visste du att Shirley Henderson som spelar rollen som Moaning Myrtle i Harry Potter faktiskt var mer än dubbelt så gammal som sin karaktär när de påbörjade inspelningen? Och det är inte första gången som åldersskillnaden mellan karaktärer och skådespelare varit minst sagt skev.

Nedan listar vi ytterligare exempel på tillfällen då skådisar antingen behövt åldras eller föryngras för rollerna som de fått i uppdrag att gestalta!

Shirley Henderson vs Moaning Myrtle i Harry Potter

MOANING MYRTLE

Som sagt, i filmerna om Harry Potter spelade den 35-åriga skådespelaren Shirley Henderson rollen som det 14-åriga spöket Moaning Myrtle. Åldersskillnaden mellan skådisen och karaktären var med andra ord 21 år när inspelningen började…

Annons

Emma Thompson vs Elinor Dashwood i Förnuft och känsla

ELINOR DASHWOOD

I det romantiska dramat Förnuft och känsla spelade Emma Thompson en karaktär som var hela 16 år yngre än sig själv. Emma var nämligen 35 år under inspelningen och hennes karaktär, Elinor Dashwood, var 19 år.

Bianca Lawson vs Maya St. Germain i Pretty Little Liars

MAYA ST. GERMAIN

Åldersskillnaden mellan Bianca Lawson och hennes karaktär Maya St. Germain i Pretty Little Liars är 15 år. När Bianca intog rollen som tonåring i serien var hon nämligen 31 år gammal, och rollen hon gestaltade skulle vara 16.

Annons

Jason Earles vs Jackson Stewart i Hannah Montana

JACKSON STEWART

I Hannah Montana började Jason Earles spela 16-årige Jackson Stewart när han var 29 år gammal. Åldersskillnaden uppgick alltså till 13 år.

Jennifer Lawrence vs Joy Mangano i Joy

JOY MANGANO

I dramakomedin Joy spelade Jennifer Lawrence en karaktär som nästan var tio år äldre än henne själv. Under inspelningen var Jennifer nämligen 25 år gammal, och karaktären Joy var 34.

Annons

Nicola Coughlan vs Clare Devlin i Derry Girls

CLARE DEVLIN

I Derry Girls började Nicola Coughlan spela 16-åriga Clare Devlin när hon var 31 i verkliga livet. Åldersskillnaden mellan skådespelare och karaktär var alltså 15 år.

Ashleigh Murray vs Josie McCoy i Riverdale

JOSIE MCCOY

När Ashleigh Murray intog rollen som Josie McCoy i Riverdale skilde det 16 år mellan hennes riktiga ålder och karaktärens. Ashleigh var nämligen 32 år gammal, och Josie skulle vara 16.

Annons

Florence Pugh vs Amy March i Unga kvinnor

AMY MARCH

I Unga kvinnor spelade Florence Pugh 13-åriga Amy March trots att Florence var 23 år i verkligheten. Åldersskillnaden mellan skådespelare och karaktär var i det här fallet alltså tio år.

Darren Barnet vs Paxton Hall-Yoshida i Never Have I Ever

PAXTON HALL-YOSHIDA

I dramaserien Never Have I Ever är åldersskillnaden mellan Darren Barnet och hans karaktär Paxton Hall-Yoshida 13 år. Under inspelningen var Darren nämligen 30 år gammal, och Paxton skulle vara 17.

Annons

Chase Stokes vs John B. i Outer Banks

JOHN B.

I Outer Banks spelade Chase Stokes den 16-årige karaktären John B. I själva verket var Chase 27 år gammal, och åldersskillnaden uppgick alltså till 11 år.

Artikelinspiration: Buzzfeed

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons