Så gamla är House of the Dragon-stjärnorna jämfört med karaktärerna de spelar

Så gamla är House of the Dragon-stjärnorna – jämfört med karaktärerna de spelar

Just nu är House of the Dragon serien på allas läppar. Men har du koll på hur gamla skådisarna är på riktigt? Vi listar deras verkliga ålder och jämför med karaktärerna de spelar.
Video: Så såg skådespelarna ut i första avsnittet av serierna – och nu
1:07

Efter reklamen: Video: Så såg skådespelarna ut i första avsnittet av serierna – och nu

(1:07)

Slå på ljud

När House of the dragon hade premiär den 21 augusti i år var succén snabbt ett faktum. Med nästan 10 miljoner streams redan under det första dygnet slog serien nämligen rekord på HBO.

I serien spelar bland annat Milly Alcock rollen som den unga Rhaenyra Targaryen och Paddy Considine rollen som kung Viserys Targaryen och pappa till Rhaenyra. Men visste du att karaktärernas ålder inte riktigt matchar skådespelarnas? Milly som var runt 18 år gammal när hon spelade in serien skulle gestalta en 14-åring och åldersskillnaden mellan Paddy och hans karaktär är nästan 10 år…

Nedan listar skådespelarnas ålder vs karaktärerna de spelar!

Det här är ditt Targaryen-namn: Så gör du steg för steg

Så gamla är skådespelarna i House of the Dragon

Emily Carey vs Alicent Hightower

I inledningen av House of the Dragon är Alicent Hightower 14 år gammal, och skådespelaren Emily Carey var runt 18 år när hon gestaltade rollen.

Milly Alcock vs Rhaenyra Targaryen

Unga Rhaenyra Targaryen spelas av Milly Alcock, som föddes den 11 april 2000. Precis som Alicent är Rhaenyra 14 år i början av serien, men åldras upp till nästan 18 under loppet av de första fyra avsnitten. När inspelningen började var Milly 21 år.

Paddy Considine vs Viserys Targaryen

Kung Viserys Targaryen befinner sig någonstans i åldersspannet 35-45 år. Skådespelaren Paddy Considine har däremot nyligen fyllt 49.

Matt Smith vs Daemon Targaryen

Prins Daemon Targaryen är i slutet av 20-årsåldern när serien börjar, medan skådespelaren Matt Smith är 39 år gammal.

Fabien Frankel vs Ser Criston Cole

Ser Criston Cole ska vara runt 20 år i början av serien och skådespelaren som gestaltar honom, Fabien Frankel, var 28 vid inspelningens start.

Olivia Cooke vs Alicent Hightower

Senare i säsong ett gör programmet som bekant ett betydande tidshopp på cirka 10 år. Alicent spelas då av Olivia Cooke, som är 28 år under inspelningen. I detta fallet matchar alltså karaktärens ålder nästan precis med skådespelarens.

Emma D'Arcy vs Rhaenyra Targaryen

Även Rhaenyra spelas av en ny skådespelare när karaktären hoppar till sena 20-årsåldern. Emma D'Arcy, som var 30 vid inspelningen, är den som tar över rollen.

Artikelinspiration: Insider

Foto: TT

De bästa Twitter-reaktionerna på House of the dragons första avsnitt
Se också: 5 serier där skådespelare har bytts ut
1:02

Efter reklamen: Se också: 5 serier där skådespelare har bytts ut

(1:02)

Slå på ljud