Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Allt om Super Bowl 2021 – lagen, artisterna och sändningen

26 jan, 2021 
AvStina Dahlgren
miley cyrus sjunger iklädd amerikanska flaggan
Snart är det dags för Super Bowl 2021, men hur kommer USA:s största tv-sändning att se ut i år? Här är allt du behöver veta om matchen, sändningen och den berömda showen i halvlek.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
De 3 bästa mellanakterna på Super BowlBrand logo
De 3 bästa mellanakterna på Super Bowl

Varje år ses finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl, av drygt 100 miljoner tittare. Tv-sändningen är därmed den största i USA, och det läggs enorma summor pengar på reklam, uppträdanden och såklart på själva sändningen.

För att du ska få stenkoll på Super Bowl-finalen 2021 har vi här svaret på några av de allra vanligaste frågorna:

När är Super Bowl 2021?

Super Bowl går av stapeln söndagen den 7 februari och avspark sker strax efter midnatt svensk tid. Den som vill se hela matchen här i Sverige får alltså se till att hålla sig vaken natten mellan söndagen den 7:e och måndagen den 8:e februari.

Var är finalen i Super Bowl i år?

Matchen spelas på Raymond James Stadium i Tampa, Florida. Det är tredje gången finalen spelas på den arenan.

Vilka lag möter varandra i Super Bowl 2021?

De två lagen som möts i finalen är The Kansas City Chief och Tampa Bay Buccaneers.

Vem uppträder i Super Bowls halvlek (Pepsi halftime show) 2021?

Uppdraget att uppträda i halvlek har länge setts som ett av de största hedersuppdragen man kan få som artist. Tidigare har bland andra Lady Gaga, Madonna, Beyoncé, Katy Perry, Justin Timberlake och Coldplay uppträtt på Super Bowl. Förra året såg vi popdrottningarna Shakira och Jennifer Lopez i ett mäktigt shownummer som blev hyllat världen över. I år är det The Weeknd som står för showen i halvlek.

Annons

Är publik tillåten på Super Bowl i år?

Ja. Enligt Billboard och flera andra amerikanska medier så är 7500 vaccinerade ”vård-hjältar” inbjudna till matchen. Roger Goodell är kommissarie för NFL och säger i ett uttalande att det var en självklarhet att bjuda in vårdpersonalen som slitit hårt under coronapandemin:

– Den engagerade vårdpersonalen fortsätter att riskera sina liv för att rädda andra, och vi är skyldiga dem evig tacksamhet. Vi hoppas att vi med detta kan inspirera vårat land till att hylla dem som äkta amerikanska hjältarna. Det är också ett tillfälle att visa upp hur viktigt det är att ta vaccinet och att bära mask i offentliga miljöer, säger Roger Goodell.

Vad är #TikTokTailgate?

TikTok Tailgate är det event som sker innan själva matchen startar. Detta är något helt nytt för i år och har aldrig tidigare genomförts. De 7500 vårdarbetarna kommer att få njuta av härlig stämning, snacks och en konsert med Miley Cyrus. Konserten och hela TikTok Tailgate kan man se på TikTok med start klockan 20.30 den 7:e februari svensk tid.

Vart kan jag se Super Bowl 2021 från Sverige?

Enligt tvmatchen.nu kommer du att kunna se matchen på TV6 och på Viaplay. Sändningarna startar klockan 23.30, söndagen den 7:e februari. Svenska kommentatorer kommer att vara Carl-Johan Björk och Stefan Björkman.

Foto: TT

LÄS MER:

Shakira och Jennifer Lopez hyllas för Super Bowl-showen

Miley Cyrus erkänner att hon fortfarande älskar Liam Hemsworth

The Weeknds kärleksförklaring till exet Bella Hadid på nya albumet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons