Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

11 sorgliga låtar som garanterat får dig att gråta varje gång

24 nov, 2023 
AvPenellope Ness
Sorgliga låtar som garanterat får dig att gråta varje gång
Här är elva känslosamma låtar för de stunder när hjärtat känns tungt. Sätt på dig hörlurarna, fram med näsdukarna och glöm inte att lägga till dem på din spellista!
Annons
Omar Rudberg om OMR BeautyBrand logo
Omar Rudberg om OMR Beauty

Oavsett om du söker en peppande träningslista, en festlig spellista eller befinner dig i en lycklig förälskelse och ständigt lyssnar på kärlekslåtar, så finns det en spellista för varje ögonblick och humör. För de stunder när du bara vill krypa upp i sängen och låta tårarna falla är en spellista med sorgliga låtar det självklara valet.

Sorgliga låtar att lägga till i din spellista

Om du behöver få ut dina känslor, hantera ett brustet hjärta eller bara känner dig lite vilse med nya förändringar i livet, finns det inget fel i att slå på lite sorglig musik och låta känslorna flöda. Vi listar elva sorliga låtar av dina favoritartister som Billie Eilish, Sam Smith och Harry Styles.

Annons

Kom ihåg att ha näsdukar nära till hands!

1. Overprotected – Britney Spears

Britney Spears

Släpptes: 2001

Handling: Tidigt 2000-tal, under sin tid som popprinsessa, släppte Britney Spears denna fängslande låt som handlar om att vara överbeskyddad. Men med den nuvarande kännedomen om hennes liv väcker denna låt lite extra sorg, eftersom vi nu förstår att hon försökte berätta hur hon kände sig kontrollerad och begränsad i att fatta sina egna beslut.

2. Matilda – Harry Styles

Harry Styles

Släpptes: 2022

Annons

Handling: Matilda från Harrys tredje album Harry's House blev snabbt en favorit på mångas spellista. Låten utmärker sig genom sin sorgliga text, som inspirerades av en person som Harry kände i verkligheten. Personen jämfördes med karaktären Matilda från Roald Dahls bok på grund av deras svåra uppväxt. Texterna utstrålar en oundviklig känsla av förtvivlan.

3. I’ll Be Missing You – Puffy Daddy, Faith Evans & 112

Puffy Daddy, Faith Evans och 112

Släpptes: 1997

Handling: Låten släpptes strax efter mordet på hiphop-legenden Biggie, och har cementerat sig som en känslosam melodi för alla som har förlorat någon nära. Med sin gripande text och ton skapar den en tidlös känsla av sorg och saknad. I'll Be Missing You är inte bara en låt, utan en stark musikalisk hyllning. En definitiv klassiker som fortsätter att beröra lyssnare över hela världen.

Annons

4. Too Good At Goodbyes – Sam Smith

Sam Smith

Släpptes: 2017

Handling: Den här låten är från Sam Smiths efterlängtade comeback och debutsingel från hens andra album. Too Good At Goodbyes är den ultimata break up-låten. Den handlar om att avvisa personen du älskar innan de får chansen att såra dig. Den kommer att få tårarna att rinna inom några sekunder.

5. I'd Rather Go Blind – Beyoncé

Beyoncé

Släpptes: 2009

Annons

Handling: Beyoncé har en unik förmåga att gång på gång uttrycka sina känslor genom kraftfulla ballader. I filmen Cadillac Records från 2009 levererade hon ett gripande framförande av Etta James klassiska låt I'd Rather Go Blind.

6. When We Were Young – Adele

Adele

Släpptes: 2015

Handling: Adeles röst är som en magisk kraft som drar i våra hjärtesträngar. Den nostalgiska texten i den här låten och minnena av en förlorad kärlek är som ett känslosamt störtregn som får oss att tappa fattningen. Fram med en näsduk, för tårarna är på väg.

Annons

7. Skyscraper – Demi Lovato

Demi Lovato

Släpptes: 2011

Handling: Det är som om världen står stilla när vi hör Demi Lovatos vackra sång. Låten handlar om att finna styrka inom sig själv trots alla hinder och svårigheter som möter dig. Den är relaterbar, inspirerande och rörande.

8. Hurt – Christina Aguilera

Christina Aguilera

Släpptes: 2009

Annons

Handling: Denna låt handlar om förlusten av en älskad och den smärtsamma insikten att vissa misstag inte kan förlåtas. Fans trodde först att den handlade om Christinas upplevelser med sin pappa. Men senare avslöjade låtskrivaren Linda Perry att den faktiskt handlar om förlusten av hennes pappa, som dog ett år innan låten skrevs.

9.What was i made for? – Billie Eilish

Billie Eilish

Släpptes: 2023

Handling: Billie Eilish stora hit 2023, What Was I Made For? var en del av den omtalade Barbie-filmen. Med en låttext som kastar in oss i en existentiell kris, tar Billie oss på en emotionell resa. Låt dig svepas iväg i Billie Eilish unika värld av musikalisk magi och sårbarhet – eller så passar du på att se om den populära filmen!

Annons

10. Lay Me Bare – Stormzy

Stormzy

Släpptes: 2017

Handling: Varje artist har en låt där de öppnar upp och delar med sig av sina personliga demoner. För Stormzy är det den sista låten på hans album Gang Signs & Prayers. Stjärnan rappar om allt från sin kamp mot depression till att växa upp mitt i en våldsam gängkultur och den påfrestande relationen till sin frånvarande pappa. Du kommer inte klara dig till den andra versen utan en tår i ögat.

11. Breathe Me – Sia

Sia
Hell Gate Media/REX

Släpptes: 2004

Annons

Handling: Långt innan Chandelier var en hit släppte den då okända Sia låten Breathe Me. Denna låt berör alla som upplever eller har övervunnit kampen mot depression. Inte konstigt att den har använts som soundtrack till så många känslosamma ögonblick i filmer och tv-serier genom åren.

Foto: TT

Annons