Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Vintage mode – här är kändisarnas bästa arkiv-looks genom åren

28 jul, 2023 
AvAmie Chorr
Vintagepkagg har blivit ett alltmer givet val för kändisar.
Vintage mode har blivit det nya svarta i modevärlden, där allt fler kändisar omfamnar de nostalgiska, arkivinspirerade looksen. ELLE har listat sju favoriter genom åren!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Svenska kändisars bästa throwback-inlägg – 10 bilder du måste seBrand logo
Svenska kändisars bästa throwback-inlägg – 10 bilder du måste se

I dagens modeklimat har allt fler kändisar omfamnat arkivinspirerade looks både på den glamorösa röda mattan och i vardagen, vilket lett till att vintage mode på senare tid fått en rejäl boost! Vi tar en närmare titt på några av de mest minnesvärda vintagelooksen som kändisar burit genom åren, där bland annat Rihanna och Iris Law stulit rampljuset med sina tidlösa val.

DE SENASTE ÅRENS 7 BÄSTA VINTAGELOOKS

1. RIHANNA

En ikonisk händelse var när Rihanna valde att avslöja sin första graviditet i en iögonfallande knallrosa puffjacka. Vintagejackan är från Chanels höst/vinterkollektion 1996.

Annons

2. IRIS LAW

Iris Law dotter till Jude Law under 2022s fashion week i London.

Iris Law, dotter till skådespelaren Jude Law, bar en klassisk klänning från Versace under London Fashion Week 2022 . Denna tidlösa skapelse är från Versaces 2003 kollektion.

3. ZENDAYA

Euphoria-stjärnan Zendaya iklädd en limegrön och svart klänning från Versace våren/sommaren 2002 vid NAACP Image Awards.

Annons

4. Megan Thee Stallion

När Megan Thee Stallion gästade The Hollywood Reporters middag i mars anlände artisten i ett champagneguldigt set av Paco Rabanne, och looken gav riktiga 70-talsvibbar.

5. Bella Hadid

Bella Hadid i en vintage klänning från Jean Paul Gaultier

Bella Hadid gick röda mattan på filmfestivalen i Cannes 2021 i en omarbetad look från Jean Paul Gaultiers haute couture vår/sommarkollektion 2002. Klänningen bar även Naomi Campbell när den gjorde debut på catwalken för drygt två decennier sedan.

Annons

6. Kylie Jenner

Kylie Jenner i Vintage Mugler

För att fira CFDA valde Kylie Jenner en vintagestil som är nästan lika gammal som hon själv. Thierry Mugler-klänningen går tillbaka till 1999. Materialvalet på klänningen får det att se ut om att överdelen är transparent. Men det är i själva verket en optisk illusion.

Annons

7. Lily Rose Depp

Lily Rose Depp på Met-galan 2019 i vintage Chanel.

Lily-Rose Depp på Met-galan klädd i en kedjesmyckad klänning från Chanels vår/sommarkollektion 1992, ursprungligen buren av Christy Turlington på catwalken.

Foto: TT & Instgaram

Annons