Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Vårens färger 2024 – färgtrenderna som dominerar i vår och sommar

07 mar, 2024 
Vårens färger 2024 – färgtrenderna som dominerar i vår och sommar
Vilka färger är trendiga i vår och sommar? Ligg steget före och upptäck de 10 starkaste färgtrenderna för 2024. Allt du behöver och vill veta hittar du här i vår stora trendguide!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #18 – CherrieBrand logo
Min rutin #18 – Cherrie

Torra gator, fågelkvitter, varma solstrålar och såklart en lättare (och ljusare) garderob. Det är dags att blicka till en ny säsong med allt vad det innebär och givetvis har vi på ELLE gjort modejobbet åt dig. Vilka färger fortsätter? Vilka färger smyger sig in på nytt? Och vilka färgkombinationer bör vi testa 2024?

Trendfärger mode 2024

  • Vit
  • Blå våg
  • Syrlig citrus
  • Gnistrande metallic
  • Puderrosa
  • Krämvit neutral
  • Röd tråd
  • Sorbetpastell
  • Svart
  • Randigt

Färger att satsa i vår och sommar 2024

Vilka färger är det egentligen som dominerar våren och sommaren 2024? När vi intar årets ljusaste tid väntar en rad ljusa kulörer i modeväg men även en och annan djup klassiker. Luta dig tillbaka och inspireras av våren och sommarens 10 största färgtrender för 2024 – här är färgerna och kombinationer du vill ha koll på!

Annons

Vitt – kritvitt från topp till tå

The Row, Sportmax, Stella McCartney, Alberta Ferretti, Proenza Schouler.

I vår säger vi JA till att bära vitt från topp till tå – oavsett om bröllopsklockorna ringer eller inte. Den sensuella vita kulören dominerar när vi blickar till vårens trendbild och allra mest är det den något kalla, kritvita nyansen av vitt som sticker ut. Haken är att vi bär det i en full monokrom look men låter spännande texturer eller snitt stå för det lilla extra. En friskt fläkt efter en tung och mörk vinter, minst sagt.

Annons

Spana in våra bästa shoppingtips i den vita trendfärgen HÄR!

Blå – en våg från pastell till kobolt

Acne Studios, Prada, The Row, Stella McCartney, Givenchy SS24.
Acne Studios, Prada, The Row, Stella McCartney, Givenchy.

Från havets djup till himlens lätta vy. Precis alla nyanser av det blå spektrat är extra välkommet 2024 – oavsett om de är lätta eller djupa. Föreställ dig nyanser som himmelsblått, turkos och knallblått och du har en triss i blå val för kommande vår. Även denna färg visades mestadels i monokroma stylingar men även en och annan kontrasterade accessoar gör det blå snäppet roligare. Prada mixade babyblått med Barbie-rosa, The Row lät smörgult smälta samman med knallblått och Stella McCartney gick fullt ut på pasteller med ljusblått + mintgrönt. Alla kombinationer som får oss att längta till vår.

Annons

Så lyckas du med den blå looken – spana in vår guide HÄR!

Gul – syrlig Citrus i sikte

Givenchy, Proenza Schouler, Loewe, Del Core, Christopher Esber SS24.
Givenchy, Proenza Schouler, Loewe, Del Core, Christopher Esber.

Soliga tider betyder soliga toner och till vår- och sommaresäsongen 2024 strålar det gula. Och det är just den där syrliga citrus nyansen av gult som vi ska rikta blicken till. Ljus citrus blir valet på allt från sommarklänningar till accessoarer och det är allra främst den monokroma stylingen som dominerar tillsammans med färgkombinationen citrusgul och grå. Vintersäsongens favoritgrå nyanser är med andra ord perfekt att bära med sig framåt. Så se så, lägg färgkombinationen gul + grå på minnet!

Annons

metallic – gnistrande silverkant

Rodarte, Alexander McQueen, Courrèges, Stella McCartney, Coperni SS24-
Rodarte, Alexander McQueen, Courrèges, Stella McCartney, Coperni.

Modehusen var inte rädda för att sätta silverkant på tillvaron när vår- och sommarkollektionerna för 2024 presenterades på catwalken under förra årets modeveckor. Gnistrande inslag dominerade, minst sagt. Coperni och Stella McCartney valde att toppa klassiska vardagsplagg med silverskimmer medan statementlooks strösslade med silverglans presenterades hos modehus som Alexander McQueen, Courrèges och Roksanda. Förvänta dig en modevår som flirtar med både futuristiska material och gnistrande glamour – och garanterat ger din vardagsstil nytt liv!

Annons

rosa – pudrigt piggar upp

Sportmax, Bottega Veneta, Tod's, Prada, Sportmax SS24.
Sportmax, Bottega Veneta, Tod's, Prada, Sportmax.

Än syns Barbie-influenser i modebilden även om det visar sig allt mer diskret. Ett pudrigt rosa moln sveper nämligen in 2024 där pudrigt pastelliga nyanser dominerar. Så vad är att vänta? Den klassiska krispiga skjortan i ljusrosa, miniklänningen och en hel del transparenta ljusrosa val är bara exempel på vad som är att vänta!

Se våra handplockade shoppingtips i ljusrosa här!

Ljus beige – Krämiga neutraler tar ton

Acne Studios, 3.1 Phillip Lim, Tove, Bottega Veneta, Sportmax SS24.
Acne Studios, 3.1 Phillip Lim, Tove, Bottega Veneta, Sportmax.

Smöriga toner började bubbla redan under höstsäsongen men till våren höjer vi upp den neutrala färgskalan ännu ett snäpp. Som en förlängning och uppdatering av senaste årens våg av beige möter vi en lätt och ljus nyans av smörgul möter krämvit. Ett hett tips om du vill åt en lite mer spännande och livfull konstrast i det neutrala – låt även sommarens kritvita toner blandas in i mixen.

Annons

Röd – Från körsbär till oxblodsrött

Bottega Veneta, Proenza Schouler, Hermès, Gucci, Valentino. SS24.
Bottega Veneta, Proenza Schouler, Hermès, Gucci, Valentino.

Glada besked till dig som snöat in dig på rött! Det röda fortsätter vara den röda tråden i modebilden ännu lite till men nu växlar vi upp och välkomnar alla nyanser med öppna armar. Körsbärsrött och oxblodsrött sticker dock ut som favoriterna i toppen bland modeskapare världen över då allt från läderplagg i den djupa nyansen till finstickade sommarklänningar den pigga, fruktiga nyansen.

Pastell – syrlig sorbet syns till

Zimmermann, Tods, Alaia, Rave Review, Tory Burch SS24.
Zimmermann, Tods, Alaia, Rave Review, Tory Burch.

Ingen vår utan pasteller och just denna vår kan vi vänta oss en rejäl dos av det lätta pastelliga. En smällkaramell av aprikost, puderrosa, sorbetgult, mintgrönt och himmelsblått blir valen i fokus, antigen i mix med varandra eller i sofistikerat monokromt.

Annons

SVART – klassiskt svart i sommar

Carven, Givenchy, Tory Burch, Ferragamo, Gucci SS24.
Carven, Givenchy, Tory Burch, Ferragamo, Gucci.

Den lilla svarta eller kanske den svala svarta? Som en kontrast till säsongens sensuella och ljusa färgval håller det klassiskt svarta sig kvar som det tidlösa valet vi alla älskar. Tråkigt kan tyckas men faktum är att inget kan slå en sommarsvart look en het dag i solen. Inte sant? Satsa på att låta lätta svepande tyger dominera tillsammans med lekfulla snitt och detaljer för en chic sommarlook i svart.

Så lyckas du med den svarta trendlooken – spana in vår guide HÄR!

Annons

Randig – räkna med alla typer av ränder

Chanel, Carven, Bottega Veneta, Louis Vuitton, Tod's SS24.
Chanel, Carven, Bottega Veneta, Louis Vuitton, Tod's.

Breda, smala, raka och sneda – i vår visar modets stilskapare än en gång att ränderna aldrig går ur. Vårkollektionerna bjuder på randigt i alla dess former. Bottega Veneta, Louis Vuitton och Chanel har ägnat en betydande del av sina vårkollektioner åt ränder – både på enskilda plagg och som set. Även Dries Van Noten utforskar hur man kan inkludera de subtila ränderna på ett intressant sätt. Horisontellt och vertikalt, tjocka linjer och smala, matchande och omatchande, i vår finns det inga regler för hur randiga mönster kan kombineras.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons