Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Trendiga piercingarna alla kommer att skaffa 2023

03 feb, 2023 
AvPenellope Ness
Hetaste piercingarna alla(!) kommer att skaffa 2023
Från en diskret detalj till ett statementsmycke, med piercingar kan du enkelt göra snygga förändringar. Conch, septum och smiley – här listar vi är några av de trendigaste varianterna just nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hårBrand logo
Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hår

Ett enkelt sätt att piffa till din personliga stil är att skaffa en piercing. Det är dessutom (oftast) billigare och mindre smärtsamt än en ny tatuering. Här är piercingarna som spås bli populära det kommande året och allt du bör veta innan du bestämmer dig för vilken du ska skaffa härnäst!

Trendiga piercings 2023 – bästa inspirationen på olika piercingar

ELLE har samlat inspirationen på 8 snygga (och trendiga) piercingar! Vilken variant föredrar du?

Helix Piercing

Helix piercingen finns i flera varianter.
Dubbel helix är en av flera typer av helix.

Helix är en av de vanligaste piercingarna efter det klassiska hålet i öronsnibben. Helix piercingen sitter i brosket i den yttersta delen uppe på örat. Beroende på vart den sitter och hur många man har, så har den olika namn. Det finns bland annat forward helix, dubbel-helix, trippel-helix och hidden helix.

Annons

Läkningstid: 3-6 månader.

Skötselråd: Tvätta piercingen två gånger dagligen med koksaltlösning eller en mild tvål. Undvik att pilla på den så mycket som möjligt.

Septum Piercing

Zoë Kravitz med flera piercingar, bland annat septum.
Zoë Kravitz har flera piercingar, bland annat en diskret och tunn silverring i sin septum.

En septum piercing är ett enkelt sätt att skapa en mer edgy look, som vi ser på artisten FKA Twigs och skådisen Zoë Kravtiz. Piercingen sitter i den tunna skiljeväggen mellan dina näsborrar. Om du inte vill ha en äkta eller vill se hur det ser ut innan du skaffar en septum, finns det många smycken som du kan testa.

Läkningstid: 3-6 månader.

Annons

Skötselråd: Tvätta piercingen två till tre gånger dagligen med en desinfektionsspray. Använd försiktigt bomullspads för att få rent. Undvik att vrida på smycket och att pilla på piercingen.

Tragus Piercing

Scarlett Johansson med öronpiercingar
Scarlett Johansson har fler öronpiercingar, bland annat en ring i sin tragus.

Tragus är en snygg och diskret öronpiercing som sitter på fliken vid ingången till örat. Och vi har sett den populära piercingen på kändisar som Rihanna, Scarlett Johansson och Zoë Kravitz.

Läkningstid: 3-6 månader.

Skötselråd: Tvätta piercingen två till tre gånger dagligen med koksaltlösning eller en mild tvål. Undvik att sova på örat och använd helst inte hörlurar under läkningstiden.

Annons

Daith Piercing

Daith piercingen sitter i örat.
Daithen sägs även kunna hjälpa de med migrän att minska symptom.

Daith är ytterligare en öronpiercing som placeras i broskdelen ovanför hörselgången och som sägs vara effektiv mot bland annat migrän. Beroende på vilken sida av huvudet som påverkas av migränanfallen kan man pierca örat på samma sida för att (förhoppningsvis) få bäst effekt.

Läkningstid: 6-9 månader.

Skötselråd: Tvätta piercingen två till tre gånger dagligen med koksaltlösning eller en mild tvål. Undvik att sova på den och använd helst inte hörlurar under läkningstiden.

Conch Piercing

Ashley Graham med sina öronpiercingar.
Modellen Ashley Graham med har både piercingen helix och en conch.

Conch är en piercing som sitter mitt i örat och som blivit allt mer populär med åren. Den senaste varianten av piercingen är till och med att ha en dubbel conch, vilket innebär att du gör två hål bredvid varandra. Oavsett vilken typ och vilket smycke du väljer kommer den här piercingen alltid att vara riktigt snygg.

Annons

Läkningstid: 3-9 månader.

Skötselråd: Rengör två gånger om dagen med koksaltlösning. Undvik att sova på örat och använda inte hörlurr. Vrid inte på smycket.

Industrial Piercing

Piercingen industrial kräver två hål i örat.

Om du vill ha en industrial betyder det att du behöver göra två stycken piercingar under samma tillfälle. Piercingen sätts uppe på örat och är en kombination av en helix och en antihelix, som du sedan sätter ett långt smycke/stav igenom.

Läkningstid: 6-18 månader.

Skötselråd: Rengör två gånger om dagen med koksaltlösning. Undvik att sova på örat och vrid inte på smycket. Du kan ofta byta från läkesmycket till ett allergivänligt smycke efter ett par månader.

Annons

rook piercing

Rook piercing kan göras mer diskret med en tunn ring.

Rook piercingen sitter i det överta broskvecket ovanför hörselgången. Det vanligaste smycket till rook är en böjd stav med kulor eller med kristaller, men man kan även använda tunna ringar för en mer diskret look.

Läkningstid: 3-6 månader.

Skötselråd: Rengör två till tre gånger om dagen med koksaltlösning eller mild tvål. Du kan använda en bomullstopps för att rengöra runt om men undvik att röra för mycket vid piercingen.

NIPPLE PIERCING

Rihanna med nipple piercing.

Piercingar i bröstvårtan har varit en annan Hollywood-favorit, som bland annat Kylie och Kendall Jenner, Rihanna, Bella Hadid och Candice Swanepoel har eller har haft.

Annons

Läkningstid: 9-12 månader.

Skötselråd: Tvätta (försiktigt!) piercingen ett par gånger om dagen. Använder du lösare kläder i material som exempelvis bomull kan det påskynda läkningsprocessen. Var försiktig när du klär på dig eller efter duschen så att du inte kommer åt piercingen.

SMILEY PIERCING

Smiley är en piercing som sitter i läppbandet under överläppen, och kallas smiley eftersom den syns när personen som har piercingen ler. Om du har tänkt skaffa dig en smiley är ett tips är att hitta ett smycke med plast på baksidan så att minimerar risken att skada dina tänder.

Läkningstid: 1-3 månader.

Skötselråd: Rengör munnen med alkoholfri munskölj tre gånger om dagen, förslagsvis efter varje måltid. Var försiktig när du äter så att du inte stöter emot smycket. Det kan även vara bra att undvika väldigt stark eller sur mat, eftersom det kan göra ont.

Vanliga frågor och svar om piercingar

Om du vill veta mer om hur du tar hand om din piercing, vad de kostar eller undrar hur ont de gör kan du läsa här!

Foto: Imaxtree, TT

5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons